Не існує лінгвістичних відмінностей між діалектами і окремими мовами, лише політичні. І тому: ТАК говорити неправильно. Українська то своя мова, зі своїми правилами.
І що з того? А етнонім русскій в 20-му. До того русскій це була збірна назва кількох народів. ---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ---------- Ну і? А ще перевести на її на латиницю і буде словацька. І що з того? ---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ---------- Всім. Росіяни то взагалі етнос який виник з мішанини східноєвропейських і північноазіатських народів. ---------- Додано в 10:15 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ---------- Не існує лінгвістичних відмінностей. Не существует лингвистических различий. Хочете сказати слова 'існує' та 'существует', 'відмінностей' та 'различий' подібні слова? Геть різні.
Ви перший тут такий вумний? Російська мова - то є суржик, який базується на перекрученій давньоукраїнській і староболгарській (церковнослов"янській). Усі славісти неслов"янського походження відразу бачать, що російська - це скоріш болгарська, в яку "щось" домішано. Як би там не надували щоки москалі, а суть не змінюється. Тут інше цікаве питання: чому фонетика російської мови найбільш близька до фонетики... вгадайте з 3-х разів: української? - Ні. Болгарської? - Ні. Ерзянської (мордовської)!
Это прям пир духа какой-то... Товарищи ABDURAKHMAN, Boris_Kiev и сталин - величайшие знатоки языкознания...
Невже Ви про це ніде не читали? Чи читали, але пиха не дозволяє зізнатися? З появою перших ЦПШ викладання велося церковнослов"янською, при тому що учні в побуті спілкувалися рідною мовою. Лінгвісти вивчали систематичні помилки у ранніх документах і досить достовірно реконструювали тодішню мову населення Київської Русі (не Росії!). Плюс несанкціоновані "графіті" не стінах найдавніших церков. Той же результат. Хто з освічених людей залишався у рідному мовному середовищі - той не забував рідну мову. А ті, хто "відкочував" на схід - були відірвані від рідної мови і покоління за поколінням з"їжджали на суржик. В той час як умовно-давньокиївська мова змінювалася "лінійно-монотонно", без відчутного "староболгарського" впливу. Самі не бачите - де "моноліт", а де - сплав з різко іншомовними компонентами? От не можу "догнати" - навіщо носіям "монолітної" мови, заради чиїхось примх переходити на узаконений (не нами) суржик?
Правильно Борис, что вы уже не пишите ничего на языке своей матери и отца. Чего они на суржике говорили? К ответу их за это, к позорному столбу. Но интересно почитать какую белиберду вы в ответ напишите.
То не народи, а нації ---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ---------- Ну, правільно Тому що ми - руські. А сусід зліва - москвин..... Хм...... Розумів би, кажите..... Я от розумію всіх слов"ян. То означає, що всі слов"яни говорять одною мовою? Вони не погодятся А ще знаю іспанську і з іспанською легко розумію італійців. Іспанська - діалект італійської? Скажіть то іспанцям, най вони вас до кульпарківської везуть Ще треба подивитись, що є перекрученою мовою. Російська більше приймає чуже, ніж українська (польска, чеська....) А так можна порівняти ВСІ слов"янські мови. І зробити висновок, що їх немає Культурою, звичками, мовою. Всі три народи відрізняются дуже сильно. Словаки від чехів набагато менше Тобто плювати їм на те, що їх діди-прадіди говорили українською? Був, ясно, що був. І колонії. Після навали татарської московська колонія змогла розвинутись скорше і більше, ніж центр. Так, як наприклад, тепер Франція набагато більше Риму розвинена. І що то означає? Ви то МЕНІ будете казати? Почитайте щось не зросійщене, що зараз в офіційних газетах друкують, а старою традіційною граматикою писане.
В даному контексті це синоними, пані! Ще +1 до скарбнички прийомів націоналістів: з'їзд з теми і перекручування замість відповіди...
Увага! Тут всі форумляні можуть бачити, що пані, замість відповіди продовжує перекручувати поняття! Ось ТАК і ведуть діалог українські націоналисти!
То ВИ перекручуєте. Скажіть, наприклад, австралійським аборігенам, що вони є не нацією Австралії. Вони вас не зрозуміють. Чи в Канаді численним меншинам.
КОМУ УВАГА ? Сталінградським невимерлим комунякам? Чи співробітникам російських консульств? Що Ви тут робите, "жучок"? Мені здається - просто "мазохуєте" (запишіть це слово до свого службового vocabulary - зачот і копійка). Важко сказати, хто ще з Вас не сміявся на ЛФ. Беріть приклад з інших колег, які навіть не приховують своєї причетності до путіного відомства. Ті не знають мови - пишуть російською. Хочуть щось дізнатися правдиве - не соромляться перепитати. Але щоби "лапотнікі" повчали мешканців Західної України - це щось! Хочете своїм тролингом спровокувати когось на червону картку і бан? Даремно підстрибуєте. Необов"язково свою зневагу до Вас висловлювати літерами. Таких тут перебували сотні. І де вони всі?
Василь поставив питання до Вас. Але Ви замість відповіди починаєте тут розказувати про значення слів "нація" і "народ", але уникаєте відповіди. Ким Вас можна вважати? ---------- Додано в 17:33 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ---------- Отримували премії і нові завдання!
Не знаю, хто такий Василь, але дуже прошу - повторіть ще раз питання, я на нього обов"язково відповім.
А я відповіла, прошу начипити окуляри - справа там їде про НАЦІЇ, які зібрані з не одного народу. Самій простий приклад, Британії. Англійці, шотландці, ірландці.... Зі своїми мовами, де-які з яких старалися також знищити, і не вдалось, хоча потерпіли вони більше, ніж ми. І ВСІ РАЗОМ - британці. Нація така