Інші, ваша правда А чому вони російськомовними стали? ---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ---------- Я багато людей чула, які собі уявляють, що вони будуть собі і далі спілкуватись російською, а українська буде десь там. Далеко від них. А то так не може бути, українська державна.
це на даний момент. ---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:09 ---------- вони не уявляють... Російська стала оф. Регіон. Мовою Лівобережжя... ---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ---------- ага ви вжє намалювали еталон щирого українця (потомка древнього укра?) - хохол на лисій голові, вишиванка і звісно укр.мова. Взагалі це справа кожного на якій мові спілкуватися, це просто ЗАСІБ комунікації і нічого більше... А укр.рос.біл.мови це все діалекти древньоруської. Все за дарвіном - виживає сильніший. Якщо якоюсь мовою перестають спілкуватися значить вона не потрібна бо є кращий та більшпоширений замінник, який полегшує комунікацію людей в суспільстві. Якщо вірити юдейському Кодексу то спочатку була 1 прадавня мова яка і буде в майбут
Я Вам скажу по секрету, як цьому процесу дати зелене світло: насамперед зобов"язати кожного чиновника - від бугра до останньої шістки - знати на "відмінно" Державну Українську мову. Те ж стосується кожного начальника, головбуха, юриста, рекрутера на підприємстві будь-якої форми власності. І тільки коли це буде досягнуто - можна буде поговорити про локальну мультилінгвальність. Яка насправді називається "урусолінгвальність". Дамо послаблення - на перелічені вище посади поналізуть "лінгвоінваліди" і в"якатимуть "я вас ня панімаю". Тож усі "язичні крикуни" більше за інших мають бути зацікавлені у 100% виконанні частини першої вимог. Бо без "А" ніколи не буде "Б".
Із таким ставленням до законів можна дозволити гомосексуальним парам всиновлювати китайчат. Щоби всі знали - тато і ... тато білі, а дитина жовта - тож ... Самі придумайте слоган. Підкидую риму - "контрасти - ......" Виходить, найдемократичніша країна постсовка - Литва - не розумна? Там навіть власник українського культурного клубу має подавати фінансові звіти Державною мовою.
Боря, Ви ж іще на пам'ять не скаржились... Хоча я помічав, що Ви по два рази про одну і туж саму гінекологшу розповідали... А наші, Боря, якою заповняють? Регіональною?
Васю, я на ЛФ з листопада 2004. Дещо повторював і по 8 разів. Бо кожен троль вважає себе ексклюзивним форумлянином і аж вимагає пояснень. Спитайте в макіївських та сєвастопольських. До речі, адміністрація кримських рекреаційних закладів вже вивчила, що моя реєстраційна адреса містить таємниче слово "узвіз" і не видрючується "а чьо ето такоє" як було кілька років тому.
Васю, працював у нас на ТВ водій - колишній капітан автобата. Мав дві кликухи: серед інженерів - "Мегедько", серед водіїв - "вредний малчик." Йому аби посперечатися. Проте як усі веселилися, коли він, спускаючись на ЛІАЗі ("русскоє чюдо" з коробкою-автоматом) від В. Ради до філармонії, гальмував 36 разів. Усі вголос рахували. Розумієте, для чого я це пишу?
Дались вони Вам, Боря, ті команди... Я служив з 81-го по 2009-й. В ЗСУ з 1994-го. Там, у Вінді, є калькулятор. Порахуйте, якщо в голові важко...
Надію маєте, що колись українці стануть меншістю в Україні? Але державну ніхто не відмінив, і ії треба знати..... Хохол - то вже ваші фантазії. А РІДНА МОВА - то не просто засіб спілкування і "нічого більше". То значно більше. І, між іншим, без мови нема народу. А польска? Білоруська значно більше подібна на польску, ніж на російську. Може, не все так, як ви то думаєте? Чи одна з мов довгий час була заборонена, книжки палилися, школи закривалися, а потім, коли дозволили, не дали дихнути, як ВУЗи перевели на другу мову..... То вони помилилися. Вже іспанська Латинської Америки все більше відходить від мови Іспанії. І це при сучасних ЗМІ..... 200 рочків ще - і будуть ще мови....
"Язичникам" хочу навести простий (але складний для їхнього розуміння) приклад: Є такі собі літаки - Боїнги, Ербаси. Окрім майстерності, від пілотів вимагають досконале знання англійської мови. Переклад інструкцій заборонено категорично! Передполітна перевірка (яка фіксується на плівку) має проводитися виключно англійською. Теоретично - переговори пілотів з диспетчером (навіть на внутрішніх рейсах) і між собою - теж англійською. Не знаю, чи виконується останній пункт, але вимога така є. І це свого часу породило масові істерики заслужених російських (колишніх совєтських) пілотів - як це так? Я, герой соцпраці, рускій льотчик (особливо якщо колишній офіцер), маю послуговуватися чужою мовою на своїй землі (чи над землею)? А ось так! Такі правила гри. Не приймаєш правил - літай на "кукурузнику", оприскуй поля купоросом чи селітрою. Шлях у Велике Небо лежить через мову. Бо це - Боїнг. Не буде Боїнг літати "по-російськи", як би комусь не хотілося. І Держава не буде розмовляти з окремими впертими індивідами нестатутною мовою.
Австралійці, британці і американці - один народ? А канадці разом із нии, чи ні? От нацики палять (жгут рос.)
Угорці в Румунії теж не можуть реалізувати свого права використовувати родной magyaro-щось там в діловодстві. І турки в Болгарії. І угорці в Словаччині. І курди в Туреччині. І греки в Албанії А все чому? Бо вони Н А Ц М Е Н Ш И Н И ---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ---------- Поки у нас немає юридичного поняття про лінгвоменшину, є українці та нацменшини.
А самому не хотелось бы проверить, какие заводы и фабрики построены и откуда сырье шло и какие институты созданы?
етнонім 'українці' з!явився лиш в 19 ст. 1. Якби між укр і рос мовами була суттєва різниця, та якби укр.мовн. Не розумів рос.мов і навпаки. Проте це неможливо, так як це лише діалекти та різні путі розвитку однієї мови. Українські мова це перекручена російська. В дієсловах закінчення змінюємо з -ал, ил на ив ав і вуаля.. Думал - думав бегал - бігав читал - читав і т.д. ---------- Додано в 05:41 ---------- Попередній допис був написаний в 05:14 ---------- українці чи україномовні? Хоча якщо розібратись то хто такі українці? І чим вони відрізняються від тих же росіяин чи білорусів? Вони всі русские (русини, русичі). ок. Уявіть ситуацію що владу над галичиною захопили хазари та встановили єдиною державною мовоь будь яку окрім укр. Ваше ставлення? Негативне, правда? Такої ж думки притримується 'русифікована Україна' якій навязують ЧУЖУ мову, а правильніше сказати перековеркану їх власну. Тому й схід більше тяжіє до росії та росіян ніж до лемків із 3У.