Що Ви там в Совєцкой Армії робили? Кажуть до сержанта дослужились... Як там із поворотом зброї сцикливою сволотою проти клятого режиму? А тато кажуть квартиру у Львові отримали? З рук клятого режиму... А дідусь Бєньо чо на лижі встав? Чо не воював із клятим режимом?
Давно помічено,що в совків блуд в часі. Крім того,що підлість і брехливістьл в крові,ще й блуд чіпається. Вашого діда за що наші хлопці повішали? Не за сексотство,часом? СБ даремно хліб не їло. А,щодо моєї служби в армії. Надіюсь,що навики мені ще згодяться. Як згодились чеченцям,що служили разом зі мною.
Наш паслєдній атвєт Чємбєрлєну, раз такий настирливий. А привати від таких, як ви, я стираю, не читаючи. Так в мене філологічна освіта. Інститут я закінчила у 1983 році. Працювала за фахом всього три роки. Проживаю в Америці вже 21 рік. Філологію не практикую. І коли я навчалася в інституті, то обидва варіанти були правильними - "на рахунок" - калька російського "насчет" ( напевно теж мається на увазі банківський і "щодо". Тому що нас, общность - савєцкій народ, зближали. А при виникненні української держави почалася чистка від калькування слів, словосполучень з російської. Її я вже не проходила і можу часто й помилки робити. Хоча на зауваження в коректній формі реагую нормально. Тільки людей. Не хамів... Все. Можете більше не писати. Не відповідатиму.
Ніколи ТАКий варіант правильним не був, пані Олю. Але помилково ТАК часто говорять - це правда. Ех... Олю, Олю! Навіть коментувати нема чого, якщо Ви так легко ліпіти всім штампи...
Як вошей в кужусі. Що робити? Спитали в старого вуйка на початку 90-х? Тре спалити його, відповів той. ---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ---------- Пам"ятаєте шановний, кінокартину "Іронія долі, або з легкою парою" і фразу головного героя, яку він змушений був кілька разів повторювати за певних обставин? "31 грудня за звичкою, ми з товаришами йдемо до лазні.." Так і я в котре... У 28 штатах та двух теріторіях на державному/законодавчому рівні закріплено про офіційний(державний) статус англійської в США. Зрештою вже прогугліть: "Державна мова США" Хтось шкодує що Сталін не загатив українців в резервації?? Прошу пана. ---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ---------- Оперативні зведення - підробки "покращання вже сьогодні"
Шановний, Ви що не розумієте різниці? Статус мови визнаний штатом, і як офіційна мова за законами вона використовується на рівні штата. На рівні всій держави, вкотре Вам вже повторюю , в США немає офіційної мови де-юре. Де-факто це англійська, звісно.
Розумію.. Це Ви щось собі вигадуєте. На законодавчому рівні вона затверджена як державна в 28 штатах з 50-ти, і двох територіях (Американські Віргінські острови і Пуерто-Ріко). За даними на 2000 рік (загальний перепис в США), англійська мова є рідною для 82 % населення США, і 97 % нею володіє різною мірою. Тим не менш, країна не має офіційної мови на федеральному рівні, хоча, через наростання ролі іспанської (наприклад, на телебаченні) і досить обмеженої асиміляції мігрантів з Азії та Латинської Америки, багато штатів оголосили англійську мову офіційною на місцевому рівні. Офіційною мовою освіти та діловодства де-факто (а в деяких штатах і де-юре) є англійська мова. Висновок. Американської мови як не існувало так і не існує. Поясніть ще раз будь ласка, в чому Ви вбачаєте схожість мовної ситуації США та України?
Як цікаво мені, американці, читати що люди пишуть про Америку. Особливо маскалі І всюда ані билі, і всьо ані знают. (с) Гаспада маскалікі, у США і офіційно, і неофіційно вся освіта, вся paperwork, вся преса, всі ЗМІ англійською мовою. Мови етнічних груп використовуються тільки для потреб етнічних груп і державою не оплачуються. Навіть у нас у Сіетлі є декілька видань російською і українською мовами, декілька радіопередач. Дуже багато іспанських радіостанцій. Але то все PRIVATE. Держава тільки дублює важливі папери мовами тих етнічних груп, яких у штаті є більшість. І то це роблять з ініціативи дєрьмократів, які таким чином завойовують електрорат для виборів. А республіканці завжди при можливості то прикручують - живеш в Америці - вчи англійську в будь-якому віці. І я на їх боці. Нема чого тратити гроші тих, хто платить податки, на захцянки панаєхавших. Приїхав - асимілюйся, або їдь назад, звідки приїхав. Україна повинна робити те саме.
А де я казав, що я її бачу? Я просто виправив Вас, бо Ви не знали, що в США не існує де-юре державної мови на території всій країни. Тепер Ви це знаєте, могли би і подякувати, до речі, бо взагалі освіта дорога справа! А взагалі між Україною і США, що в мовному питанні, що у інших сферах існує велика різниця: в США, наприклад, інститут держави обслуговує платників податків (в цілому), а в Україні навпаки. І якби пів США, як в Україні, розмовляло би іноземною мовою, то впевнений вона би отримала свого часу (під вибори від демократів) офіційний статус. Пані, я бачу в Вас одруковочку, не "дєрьмократів", а демократів. Львівський форум місце ввічливого спілкування, а не згадування різних туалетних справ! Поки що більшість амеріканців налаштована менш консервативне: тому і поразка на останніх виборах, хоч я теж в гамериці підтримую з більшості питань республиканців.
Пане, прошу мені не вказувати, що я маю говорити про свою хату, ок? Це ви скажіть своїм деяким землякам, а не відверто ставте їм плюси за ці Тоді і поговоримо, ок? Боже, ви навіть експерт і в справах в Америці. Чим ви тільки не цікавитесь- і Україною, і Америкою! Тільки не своєю Рашою. Треба написати Чайній Партії, щоби вам вислала подяку.
Скільки десятків разів намагалися це пояснити деяким крикунам з території України - а до них не доходить. Не бачать очевидного навіть у тексті Конституції та Закону про мови. Недарма казав юрист Маттілайнен, що для читання навіть своїх законів потрібна певна лінгвістична і логічна підготовка.
Спочатку Ви подивитесь за що Ви ставете плюси, за образи: "кацапи", "ублюдки" тощо. Мені з Вами все зрозуміло пані: хто Ви насправді є. ---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ---------- Борісе, Україна це історично не США, на Півдні і Сході, ТАК вже склалося, проживає досить велика частка українців для яких зручніше користуватися російською. Так що же наплювати на тіх українців? А взагалі, якщо в США би було, як зараз в Україні, то офіційний статус мала би не англійська, а мови індіанців! Круто би було! Подяк від Вас мені не треба!
Українізуємо. Хто принципово хоче російську - той отримає. А абсолютній більшості байдуже. І з україномовною освітою/роботою справляться.
Робите. Успіхів Вам! Отримає російську чи сокіру у чоло? Молоді, як в мене склалося враження - так. А ось старше покоління турбує іноді.
Вона українка, на відміну від багатьох російськомовних товаріщів які тут пишуть. ---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ---------- Карта частки учнів у школах з українською мовою навчання по роках
Это что за дизайнеры такие? Прямо "коричневая чума" Украину покрывает. "Пан" знает, что, кроме дерьма, ещё называют коричневым?
Не розумію, яким кінцем тут Ви? "Пагаваріть"? Так "пагаварітє" про гагаузів, кримських татар, болгар, греків. Не хоцца? Дивно. Зрозумійте: діти, які пішли в українські школи з перших років Незалежності - давно вивчили мову, адаптувалися до норм застосування державної мови і батьків трохи підучили. Замість сприяти цьому процесу, знаходяться "агітатори", які хочуть поламати, розколоти, підбурити. Слідом за такими як Ви знайдуться "гуру", які агітуватимуть за заборону викладання зоології - мовляв церква проти теорії Дарвіна. А потім хтось виступить проти арифметики - мовляв нумерологія - від диявола. І кого випускатимуть такі школи? Обмежено дієздатних придурків. Нагадаю Вам - і в царській Росії, і в совку випускник школи ніколи не отримав би ані золотої ані срібної медалі, якщо в атестаті була єдина "четвірка" з російської мови. Так усвідомте собі нашу істину: випускник навчального закладу без впевненого володіння українською мовою - це недоучка, перед яким закрито багато кар"єрних шляхів. Просто смішно це обговорювати. Тим більш із-за кордону. Митного. P.S. Не смішіть публіку своїми зауваженнями на адресу пані Олі - філолога-славіста за фахом. І не хаміть їй, бо отримаєте відповідь від нас - представників чоловічої статі. Мало не буде.