Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Мова йде не про нових громадян, а про мільйони старих, для яких російська мова є рідною.

Не зрозумів, що Ви цім хотіли сказати.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я - за єдину укр. мову. Але знаєте, переконуюсь трохи в іншому.

Україна багато тратить, як держава, коли мова заходить за мову. У нас, в Україні так склалося, що не кожен, хто любить українську мову, любить Україну і далеко... дуже далеко не кожен, хто розмовляє російську - не любить Україну. І коли ми, свідомі українці відкидаємо нормальних українських патріотів, але російськомовних, то робимо не добро, а біду для України. Тому заради України, як суверенної держави, ми повинні не так строго підходити до питання мови на даному етапі історії молодої країни. Нам, насамперед потрібні патріоти, справжні патріоти України, а мова прийде, нікуди від процесу українізації не дітися.

---------- Додано в 14:19 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Еребусе, а чиновники мають бути поліглотами?

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це ВАШІ співгромадяни? Ви співробітник якогось чергового "русского єдінства"? Чому Вас турбують проблеми тільки певної частини українських нацменшин? Вони нічим не кращі за гагаузів, кримських татар, греків, болгар. Де тут на ЛФ греки, болгари, кримські татари?

Рідною нехай розмовляють на здоров"я вдома, на пікніках, у клубах тощо.

Ще раз кажу - Ваші (і ДВ) пєчальки безпідставні, а хотєлки - нездійсненні. Практика показала, що це саме так. І НІЧОГО в цьому напрямку не зміниться.
    Модератори, чи не час закрити четверту інкарнацію теми?

• Подобається Подобається x 4
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Потому что господин Boris_Kiev оказался приперт к стенке - а глупости, что он морозит, уже никого не убеждают...
    Шановний! Если нет аргументов - полагаете - надо закрыть тему? :preved:

5. Forpost

Forpost Стоїк

а що Верховній Раді впадло прийняти такий же закон до українських москалів? я туть що розмовляю на рідній мові? і хто там маячню пише, що по Россії ходе і говорить на українській ,туть це виключено апріорі,хоча кавказці положили з прибором на російську мову і на вулиці спілкуються тільки на рідних мовах

6. Дальневосточник

Если хотят работать по-найму на государство - да.
    Я бы установил надбавки за знание языков - что было бы правильно.
    А нет желания учить языки - добро пожаловать в частный бизнес. К примеру - у нас на фирме вся документация на английском. И совершенно не важно - какой язык державний - а какой - региональный. :)

7. -Erebus-

А до чого тут мої чи не мої співгромадяні? Спілкування у темі не обмежено громадянством.
    Напевно гагаузів ТАК мало, що на ЛФ ніхто і не потрапляє...
    Гагаузська у Гагаузії у Молдові, татарська у Криму визнани офіційними мовами - ніхто ж не проти!

8. Дальневосточник

А що -
    самому прочитати Закон України? :)
    Будете знати, якi iспити здавати - якщо захочете стати громадянином України. :)

9. Boris_Kiev

Я вважаю, що саме Ви вичерпали свої аргументи. Знаю, що нічого не зміниться і сміюся. Як у зоомагазині, пробачте. У Києві вже давно ніхто не переймається мовними проблемами.
    Так ніхто тут і не второпав, на які дірки в законі про мови Ви намагаєтеся посилатися?
    Хочете далі веселити публіку? Веселіть. Нехай тема буде.
    Є в Луганську аналог Гайд-парку, де збираються діди повиступати? Триколор (у формі язика) Вам в руки - і вперед!

• Подобається Подобається x 1
  10. Дальневосточник

Да какие у меня аргументы? Разве что это -
    Равными! Понимаете это? Видимо - нет, раз продолжаете бубнить под нос - "обязан"

11. Boris_Kiev

Тож будьте щасливі. Без Ламборджіні і дачі на Канарах. Чи так не виходить? Чогось бракує? Блатного шансону по УТ-1 ?

Незрозуміло тільки, чого Ви від Львів"ян добиваєтеся?

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Борисе, та нічого він не добивається, просто тролить...

13. -Erebus-

Борісе, салун на ЛФ він вже давно не просто всеукраїнський, він міжнародний. Ось і Ви ж киянин! ;)

Будь-яке спілкування на політичні теми є тролінґом по суті.

14. Boris_Kiev

Я це давно розумію.
    А дехто з "руського крику" не розуміє, що міг би опинитися у Латвії чи Естонії. І що? Багато там крикуни собі викричали? Хіба що одну пільгу - безвізовий в"їзд "негромадян" до Росії. Шалена преференція, скажу я вам...

15. Дальневосточник

Не меряйте всех по себе. :)

ой, только не смешите мои тапочки! Иначе я решу, что ваше требование "все говорят тока на державной" дало вам ламборджини и дачу на канарах. Ах, не дало? А чо ТАК? Выж просто до дыр затерли диски с Левком Дурком... :)))

16. Boris_Kiev

???
    Слухав лише в таксі.

Продовжуйте, нам дуже смішно. І як Ви збираєтеся виборювати своє примарне право? Складаєте дрезину з двома кулеметами? Готуєте залізничний рейд до Києва? Чи заснували партію лінгвоінвалідів і збираєтеся балотуватися до ВР?

17. Дальневосточник

ТАК вважала i ваша мадам Фарiон - що "право примарне". Але сталося не ТАК -
    Частково - бо позив був на 100 000 грн.
    ТАК i треба - бити гривнями фарiоновських лінгвоінвалідів. Хай за свою тупоголовiсть платять. ;)

• Подобається Подобається x 5
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

А як назвати тупориле каліцтво,що не можуть освоїти навіть російської?
    Бидло недороське.

19. Boris_Kiev

До чого тут цивільний позов комуняки і Ваше "примарне право"? Історія навіть прикольна.
    До кого Ви збираєтеся позиватися? До Кравчука? До Кучми?
    Ну вперед і з піснею. Весь ЛФ затамував подих і стежить за Вашим виїздом на коні.
    Діджеї готують фонограму "Ми жертвою пали"...

20. Полковник

Полковник миється в бані

Это будет новым гимном Украины с декабря 2013 года?

а де твій аватар? :)