Двомовність. 4-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем forester, 4 вер 2013.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Шо "нє прєдусмотрєно"? Якось Ви вибірково читаєте Закони. І тим самим ставите себе поза суспільством. На радість ворогам України. Здогадуєтеся яким?

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Далекосхіднику, уявіть собі ситуацію, я приїхав в Росію на постійне проживання. І не хочу розмовляти російською. А буду розмовляти українською. Рік, другий... Що про мене скажуть? В кращому випадку назвуть нацик чи фашик. В гіршому - посадять в псих лікарню, або дадуть копняка під зад з Росії.

• Подобається Подобається x 4
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Цілковита ма-яч-ня.
    Третій рік мій знайомий працює в Росії. Розмовляє українською. Не посадили, не копнули і не назвали... Бандеровцом називали, фашиком ні. Він і дотепер там.

• Подобається Подобається x 3
  4. Boris_Kiev

Дивно. З точки зору типового москаля це - синоніми.

• Подобається Подобається x 2
  5. VasMT

Ні. Це синоніми в запаленому мозкові свідомінутих бандерлогів, які вигадали собі міфічну точку зору типового москаля, аби виправдовувати свою нікчемність.

6. morze

morze Well-Known Member

Брехня, за хутором Михайловським всі розмовлять на всім потрібним язиком! Людина переходить на найлегший варіант спілкування!

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вот опять вы меня подтверждаете как и в случае со web страницей правительства штат Вашингтон, что имеется и на русском языке для граждан и неграждан США и правила дорожного движения издаются на русском языке, чтобы облегчить их изучения русскоязычным, кто пока английским не овладел в достаточной степени. Мне правила на русском не понадобились кстати ибо я знаю английский и переоформил их с другого штата.
    .
    Где я сказал, что предоставляются переводчики пожизненно? Предоставляются пока он нужен, но именно для тех, кто имеющих стратегическое значение.
    А вообще для специалистов необходимых США предоставляются облегченные условия эмиграции. Есть и список специальностей.

Но сам факт демократичности демократичного штата Вашингтон по партии власти при власти в отличие от вашей недемократичности налицо. Откуда у украинскиго националиста демократичность? Это большевики с четкой нацикоообразным окрасом.

PS. Жил в одном с вами штате несколько лет, но как рад, что с вами не познакомился лично. Надеюсь, что это взаимно. :)

8. VasMT

Так. Крикливі нацики-заробітчани, рогулі-бариги та інша публіка, яка маму рідну продасть, аби тільки мошну набити...
    Батько мій, коли приїздив до мене в гості розмовляв українською. Кругом. Де б не був, в який би заклад не заходив. Крім, звичайно, спілкування із простими, випадковими людьми. І то, тільки у випадку, якщо вони його не розуміли, що було вкрай рідко...

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вот-вот. Предъявление к гражданам незаконных требований - основанных на непризнании за ним равных с собой прав - первейший признак нацика и фашка. Особенно показательны "плюсики" под этим постом - KARABIN (Вчора), MARTINI (Нині).
    Аплодирую стоя. :rock:
    Господин Pedro!
    Предствьте себе, что в мире немало стран с двумя - и более государственными языками. А есть и вообще - без ТАКовых.
    Проблема-то не в языке. Язык - это инструмент общения. Проблема - в головах, которые с упорстовм достойным лучшего применения продолжают сторить сталинскую модель общества - единообразную и жестко регламентированную.

10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Як я помітив навіть зі спілкування на цьому форумі, то багато "українських націоналістів" самі не знають нормально своєї мови і пишуть з купою помилок! :dntknw:

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:10 ----------

Педро, спочатку Росія це не Україна, якщо все ж російську в Україні розуміють майже всі, то в Росії українську розуміють далеко не всі.
    Фашіком можуть назвати, якщо Ви надягнете куртку "Бомбер", штани "Торштайнер" і армійські берці з білими шнурками, якою мовою будете розмовляти не ТАК важливо при цьому! :)
    Ну і давати копняка з Росії ніхто не буде саме за мову, тим більш якщо громадянство в Вас вже буде. Але ось за правилами, щоб отримати російське громадянстве іспит з російської все ж треба скласти.:pardon:

11. Boris_Kiev

Я зрозумів, кого Ви мені нагадуєте: був на початку 90-х такий собі депутатик у ВР - полковник-"афганець", зріст метр з кепкою хвуражкою. Комуняка, ясна річ. Так ось: коли Рухівці намагалися поставити на розгляд якийсь необхідний суспільству законопроект - цей "метр з кепкою" перебивав і щоразу кричав, що треба на законодавчому рівні заборонити експлуатацію автомобілів з "правим кермом". І так кілька десятків разів продовж півроку.
    Про нього Стас Тризубий навіть пісеньку написав:
    "Нехай руйнується держава,
    Нехай в державі нагаразд,
    А справа тільки в тім, що СПРАВА
    Стирчить кермо у різних "Мазд".

Давайте розвинемо цю тему:
    Ось, наприклад, мені дісталася у спадщину від батька автівка з правим кермом. І мені незручно їздити вулицями, де переважна частина автівок "нормальна".
    І почну я галасувати: - Дискримінація! Вимагаю для себе права їздити за правилами лівостороннього руху! Мені начхати на українські ПДР, я платник податків, маю рівні права з власниками ліворульних тачок, але мені зручніше їздити "по-англійському"!
    Саме так, шановний Дальневосточнику, і сприймаються Ваші хворобливі вимоги.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 4
  13. kjk

kjk Дуже важлива персона

То таке скрізь, в тч серед російських націоналістів.

• Подобається Подобається x 1
  14. Boris_Kiev

Якою це мовою? Данєцкім суржиком? Чи військово-совкодрочерським?
    І що це означає?

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

На єнтой мовє базарить сам Василів бох!:girl_angel:

16. -Erebus-

У даної темі варто сказати саме про українських націоналістів, що захищають свою рідну мову ТАК, що навіть часу її нормально вивчити в них немає! :)))

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Мої вимоги? Я нiчого не вiд кого не вимагаю, окрiм виконання Законiв нашої держави. Все. Крапка.
    Це вiд мене вимагають щось виходяче за рамки Законiв. Саме тому ваш приклад з "правим кермом" - недоречний.
    Бо Законом "Про дорожнiй рух" -
    Бачите - встановлено Законом. А де в Законах про обв'язок громадянина використовувати будь-яку мову? Ото-ж! :)

18. Boris_Kiev

І встановлено єдину державну мову - українську.
    Без різних там "а ось мені зручніше..."
    Ви вперто не хочете цього бачити.
    Що ж, їдьте по лівому боку вулиці. І паркуйтеся на зупинках тролейбусів.

Невже Ви така наївна людина, що вірите у якісь зміни?
    Кравчук нічого Вам не обіцяв.
    Кучма-І трохи позагравав і ... сам вивчив українську.
    Кучма-ІІ - теж.
    Ющенко нічого не обіцяв.
    Янукович ... див. Кучму-І

Прєдсєдателя "русского блока" вже позбавили мандата.
    Достатньо для того, щоби зробити висновки?

19. -Erebus-

Борісе, а як по-Вашому: державні служби повинні обслуговувати громадянина чи громадянин повинен підладжуватися під ці служби, які, до речі, і так існують на його податки?

20. Boris_Kiev

Державні служби повинні обслуговувати громадянина згідно законів та правил. Це НЕ означає, що для новоспеченого громадянинк в"єтнамського походження в усіх обл-, рай-, сіль- держадміністраціях, відділках міліції та державних поліклініках мають сидіти чергові перекладачі з в"єтнамської.

При більшості лікарень та цвинтарів є православні каплички. А чому нема мечетей та синагог? Чому, га?

Еребусе, скидається на те, що Вам за великим рахунком нема чого робити - бо сидите й підливаєте води на чужий млин.
    Комусь задушно в інфопросторі України? То навіщо себе силувати - є величезний російськомовний простір. Ат маскви до самих до окраїн.

Останнє редагування: 24 вер 2013
а де твій аватар? :)