Шо "нє прєдусмотрєно"? Якось Ви вибірково читаєте Закони. І тим самим ставите себе поза суспільством. На радість ворогам України. Здогадуєтеся яким?
Далекосхіднику, уявіть собі ситуацію, я приїхав в Росію на постійне проживання. І не хочу розмовляти російською. А буду розмовляти українською. Рік, другий... Що про мене скажуть? В кращому випадку назвуть нацик чи фашик. В гіршому - посадять в псих лікарню, або дадуть копняка під зад з Росії.
Цілковита ма-яч-ня. Третій рік мій знайомий працює в Росії. Розмовляє українською. Не посадили, не копнули і не назвали... Бандеровцом називали, фашиком ні. Він і дотепер там.
Ні. Це синоніми в запаленому мозкові свідомінутих бандерлогів, які вигадали собі міфічну точку зору типового москаля, аби виправдовувати свою нікчемність.
Брехня, за хутором Михайловським всі розмовлять на всім потрібним язиком! Людина переходить на найлегший варіант спілкування!
Вот опять вы меня подтверждаете как и в случае со web страницей правительства штат Вашингтон, что имеется и на русском языке для граждан и неграждан США и правила дорожного движения издаются на русском языке, чтобы облегчить их изучения русскоязычным, кто пока английским не овладел в достаточной степени. Мне правила на русском не понадобились кстати ибо я знаю английский и переоформил их с другого штата. . Где я сказал, что предоставляются переводчики пожизненно? Предоставляются пока он нужен, но именно для тех, кто имеющих стратегическое значение. А вообще для специалистов необходимых США предоставляются облегченные условия эмиграции. Есть и список специальностей. Но сам факт демократичности демократичного штата Вашингтон по партии власти при власти в отличие от вашей недемократичности налицо. Откуда у украинскиго националиста демократичность? Это большевики с четкой нацикоообразным окрасом. PS. Жил в одном с вами штате несколько лет, но как рад, что с вами не познакомился лично. Надеюсь, что это взаимно.
Так. Крикливі нацики-заробітчани, рогулі-бариги та інша публіка, яка маму рідну продасть, аби тільки мошну набити... Батько мій, коли приїздив до мене в гості розмовляв українською. Кругом. Де б не був, в який би заклад не заходив. Крім, звичайно, спілкування із простими, випадковими людьми. І то, тільки у випадку, якщо вони його не розуміли, що було вкрай рідко...
Вот-вот. Предъявление к гражданам незаконных требований - основанных на непризнании за ним равных с собой прав - первейший признак нацика и фашка. Особенно показательны "плюсики" под этим постом - KARABIN (Вчора), MARTINI (Нині). Аплодирую стоя. Господин Pedro! Предствьте себе, что в мире немало стран с двумя - и более государственными языками. А есть и вообще - без ТАКовых. Проблема-то не в языке. Язык - это инструмент общения. Проблема - в головах, которые с упорстовм достойным лучшего применения продолжают сторить сталинскую модель общества - единообразную и жестко регламентированную.
Як я помітив навіть зі спілкування на цьому форумі, то багато "українських націоналістів" самі не знають нормально своєї мови і пишуть з купою помилок! ---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:10 ---------- Педро, спочатку Росія це не Україна, якщо все ж російську в Україні розуміють майже всі, то в Росії українську розуміють далеко не всі. Фашіком можуть назвати, якщо Ви надягнете куртку "Бомбер", штани "Торштайнер" і армійські берці з білими шнурками, якою мовою будете розмовляти не ТАК важливо при цьому! Ну і давати копняка з Росії ніхто не буде саме за мову, тим більш якщо громадянство в Вас вже буде. Але ось за правилами, щоб отримати російське громадянстве іспит з російської все ж треба скласти.
Я зрозумів, кого Ви мені нагадуєте: був на початку 90-х такий собі депутатик у ВР - полковник-"афганець", зріст метр з кепкою хвуражкою. Комуняка, ясна річ. Так ось: коли Рухівці намагалися поставити на розгляд якийсь необхідний суспільству законопроект - цей "метр з кепкою" перебивав і щоразу кричав, що треба на законодавчому рівні заборонити експлуатацію автомобілів з "правим кермом". І так кілька десятків разів продовж півроку. Про нього Стас Тризубий навіть пісеньку написав: "Нехай руйнується держава, Нехай в державі нагаразд, А справа тільки в тім, що СПРАВА Стирчить кермо у різних "Мазд". Давайте розвинемо цю тему: Ось, наприклад, мені дісталася у спадщину від батька автівка з правим кермом. І мені незручно їздити вулицями, де переважна частина автівок "нормальна". І почну я галасувати: - Дискримінація! Вимагаю для себе права їздити за правилами лівостороннього руху! Мені начхати на українські ПДР, я платник податків, маю рівні права з власниками ліворульних тачок, але мені зручніше їздити "по-англійському"! Саме так, шановний Дальневосточнику, і сприймаються Ваші хворобливі вимоги.
У даної темі варто сказати саме про українських націоналістів, що захищають свою рідну мову ТАК, що навіть часу її нормально вивчити в них немає!
Мої вимоги? Я нiчого не вiд кого не вимагаю, окрiм виконання Законiв нашої держави. Все. Крапка. Це вiд мене вимагають щось виходяче за рамки Законiв. Саме тому ваш приклад з "правим кермом" - недоречний. Бо Законом "Про дорожнiй рух" - Бачите - встановлено Законом. А де в Законах про обв'язок громадянина використовувати будь-яку мову? Ото-ж!
І встановлено єдину державну мову - українську. Без різних там "а ось мені зручніше..." Ви вперто не хочете цього бачити. Що ж, їдьте по лівому боку вулиці. І паркуйтеся на зупинках тролейбусів. Невже Ви така наївна людина, що вірите у якісь зміни? Кравчук нічого Вам не обіцяв. Кучма-І трохи позагравав і ... сам вивчив українську. Кучма-ІІ - теж. Ющенко нічого не обіцяв. Янукович ... див. Кучму-І Прєдсєдателя "русского блока" вже позбавили мандата. Достатньо для того, щоби зробити висновки?
Борісе, а як по-Вашому: державні служби повинні обслуговувати громадянина чи громадянин повинен підладжуватися під ці служби, які, до речі, і так існують на його податки?
Державні служби повинні обслуговувати громадянина згідно законів та правил. Це НЕ означає, що для новоспеченого громадянинк в"єтнамського походження в усіх обл-, рай-, сіль- держадміністраціях, відділках міліції та державних поліклініках мають сидіти чергові перекладачі з в"єтнамської. При більшості лікарень та цвинтарів є православні каплички. А чому нема мечетей та синагог? Чому, га? Еребусе, скидається на те, що Вам за великим рахунком нема чого робити - бо сидите й підливаєте води на чужий млин. Комусь задушно в інфопросторі України? То навіщо себе силувати - є величезний російськомовний простір. Ат маскви до самих до окраїн.