Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Нє? А мені здалося... Я якось із електрикою більше, то що не візьми, кругом AC/DC...
    О! Бачте, СТВОРИЛИ, ЗАМІНИЛИ... Щось ЗРОБИЛИ!!!
    А чувак тупо хоче, щоби він сидів длубаючи носа, а зробили ЗА НЬОГО...
    Мене наприклад кумарить, коли чувак заявляє, що на його клаві немає української розкладки. Що заважає взяти пластир, наклеїти на кнопки і написати літери? Так і тут. Пофігу, що пралка хороша ,зручна, надійна... Мова, блін, йому не та... Заклей пластиром, та напиши українською, ділов то... Не хоч клеїти, купи "Десну" і не парся... Заодно українського товаровиробника підтримаєш.

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

І ще одне.
    От Ви, Хулігане, коли востаннє читали написи на своїй побутовій техніці? Мабуть, коли купляли. Далі йде на рівні рефлексів...

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Скажiть - де витiсняє?
    У Львовi? Як дiти малi... :)

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Наприклад на ТВ

4. VasMT

Всоте...!?
    Чи втисячне?
    Що заважає випускати СВОЄ, українське телевариво?
    От тільки що переклацав всі канали, в мене іх 54, щоби глянути хто НЕ ТРАНСЛЮЄ Януковича. легше перерахувати тих хто транслював. 5-й транслював, Інтер, Рада, Перший... Все решту ганяло свою щоденну жуйку. Крім К1. Вони "Гру в чотири руки" показували. З Бельмондо...

5. Дальневосточник

Ви хочете сказати, що гарнi українськи програми\фiльми витiсняються поганими россiйскими?

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ну у нас зараз фактично відсутність українського продукту, але йде витіснення російським продуктом іншого іноземного продукту (наприклад американського). Притому що рівень американського продукту в рази вищий від російського. У всьому. Від документальних передач до серіалів.
    Якби ж той російський продукт був якісним - питань не було б.

---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

:haha:

7. VasMT

Маємо 12-канал, маємо НТА, ЗІК... В кожному райцентрі своя ТРК. Забийте москалів українським кіно-теле-радіопродуктом...
    Чи нема коли?

8. kjk

kjk Дуже важлива персона

Інструкція, меню українською.

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:09 ----------

Ще раз кажу, нашого немає. Відповідно має бути просто кращий з того що існує. А у нас практично весь продукт російський, який в рази гірший від західного. Проблема в тому що гіршим продуктом витісняють кращий.

9. VasMT

В того крєндєля інструкція теж українською написана. Я Вас питаю про клавіші на клаві. Невже перекладені на солов"їну Ctrl i Alt, Delete i Enter?
    Москалі вкрали?
    Пускайте на 12-му і Зіку, хто ж заважає? Ніяк я Вас не зрозумію. Канали є ,продукція є, а показують чортіщо... :dntknw:

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

В нього меню і інтерфейс весь був російською.

На обласних каналах і пускають більш менш збалансовано, при тому що в них найбільш обмежене фінансування і саме вони мали б найбільше економити і транслювати дешевий шлак (тобто російський продукт).
    А саме центральні канали зараз показують максимальну кількість російського, тобто максимально поганий продукт.

11. Дальневосточник

ТАК ви про серiали... Борони Боже! Що ви з чим порiвнюєте - "Санта-Барбару" з "Не родись красивой"?!? Як на мене - i то, i то - для розумово вiдсталих... :)))
    Чи "Доктора Хауса" з "Интернами"? Якщо я бачив по парi серiй - то буде забагато... Це "вынос мозга"...
    Скажить - а в вас на ЗУ що - нема "National geographic", "Discovery channel", "Кто есть кто", "Russian Travel Guide"? Це те, що я дивлюсь. Як бачите - гамерiканськi - i росiйськi - i як на мiй смак - змiстовнi i пiзнавальнi.
    ТАК що - хто хоче - знайде, що дивитись.
    А свиня - знайде багнюцю.
    Якось ТАК. :)

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

Нє-нє, ви берете щось невідомо що із початку 90х і порівнюєте до одного з найкасових російських середини 2000х.
    Який чудовий аргумент для русифікації. Тільки що має бути навпаки, російське лайно якраз повинне бути заховане в кабельних мережах, а по центральних каналах маоє бути якісний продукт. Бо ви зараз погоджуєтеся з умовами коли багнюця для свині у нас під носом, а змістовне і пізнавальне треба шукати.

• Подобається Подобається x 2
  13. Дальневосточник

Даруйте - але я дiйсно не дивлюсь те, що менi не цiкаве. Марнувати свiй час на непотрiб... Щодо початку 90-х - то там були аргентинськi серiали - чи позабули? ;)
    Щановний - не дивiться! Не купуйте! Не слухайте! Бачите, яке дiло - щоб i хтоб не казав - але якщо глядачi не будуть дивитись - серiали не будуть показувати. В нас хоча i кривий - але бiзнес. Я можу хоч записатись, що "Радiо-РОКС" найкраще радiо FM - та проти смiтнякового "Шансона" або "Шарманки" - воно не стоїть. Ви хiба не пам'ятаєте боротьбу у вас - у Львовi з шансоном у маршрутках? То що - "донецкiє" крутили? Поки будуть дивитись та слухати - поки ТАКе буде.
    Але при цьому - я не пiдтримую бiльшовизму - "запретить! расстрелять как врага народа!". Це ми теж проходили - коли партiя казала, що народу потрiбно - а що - нi.
    Хто не дає робити? Я? Пан VasMT?

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

Власники каналів.
    Я не розумію про що ви сперечаєтеся. Не вірите що західний продукт набагато якісніший за російський?
    Треба було при помаранчевих вам цю тезу пропонувати ущємльонним от украінізации. А в реальності, основна аудиторія ТВ - пенсіонери часто просто не в стані провести собі кабельне. І фізично не можуть дивитися інший продукт.

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

Плюс кабельне не завжди є в селах і малих містечках.

15. VasMT

Придбайте свій і крутіть Помаранчову весну і Незкореного хоч до нудоти...

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

А ше купити каток і підлатати ямки...

17. kjk

kjk Дуже важлива персона

О! Я знайшов аргумент для тих кому не сподобається якщо почнуть весною зносити монумент визволителям у Львові на вул Стрийській: хай собі на кухні його ставлять.

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

І про 'побиття ветеранів' в 2010-му на Холмі Слави - в дворі в себе відзначайте 9 травня, хто забороняє.

18. VasMT

У нас народ "залюбки" скинувся. Гадаю не треба казати, що останніми "скинулись" чи взагалі не скинулись ті, в кого дві і більше машин. Дорогу так і не залатали...

А якщо почнуть друляти пам"ятник найдорожчому пам"ятнику Бандері, Ви підтримуєте свою ж аргументацію?
    Давайте баш-на-баш. Ви валите меморіал на Стрийській взамін на друляння Бандери. Згідні?

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

Зберете кворум який уможливить демонтаж Бандери? Бо на демонтаж монументу визволителям громада дасть добро.

20. Дальневосточник

ТАК, я вас не зрозумiв - ви не за українське телебачення - а за замiну росiйского на гамериканське. Щож - теж позицiя. :)
    Щось я не бачу серед ображених на "вытеснение" пенсiонерiв. :)
    Але - що ми все взагалi - що я дивлюсь - написав. А що ви дивитесь?
    Щодо пенсiонерiв - можу сказати за свою тещу - дiйсно - дивиться серiали. Та щей нахвалює! I нема на то в мене ради.... :pardon:

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

А що - досi во "сволота" не дала згоди? Що вона в вас там робить? ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)