Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. OldMan

OldMan Well-Known Member

А мы продаём или покупаем? :)

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

Заметны потуги на юмор, но как-то всё предсказуемо и заангажировано, что юмор испаряется.
    Нмд.

2. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Але він цілком задовольняв потребу існуючого. Якщо виключити спекулятивні фокуси...Тепер чекаймо) Ми багаті, в нас було все, крім необхідності витрачати зайві кошти на непотрібні переклади.

Вітер, добре, йду. На годину.

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

В данном случае не МЫ..а нас.

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Дык, в любом случае, больше некого.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Думаю всім можна. Ви ж хаєте Гітлера і Буша кіко влізе.

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Які кошти треба витрачати? Чи багато в законі пунктів, які однозначно передбачають наявність перекладу? Назвіть їх...

Він, Закон, і зараз задовільняє потреби народу України.
    В конце точька? Я не ошибся? Тоесть это утверждение. Тогда вопрос - В чем Вы увидели гешефт лично Вами?

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Цілком згідний, Старче. Але в такому разі ми повинні просити адміністрацію Форуму зробити це на законодавчому рівні. Бо тут звучать різні епітети щодо ВАШОГО, тобто донецького, президента і не тільки. Наприклад, щодо президента Росії чи Білорусії. Або, скажімо, президента Мугабе. Навіть не можна згадувати в негативному ключі такого добродія, як бувшого імператора Центрально Африканської імперії Бокасси ІІ, який любив поласувати людським мясцем.
    Про президентів, особливо з бандитським бекграундом, як про покійників: або добре або ніяк...

• Подобається Подобається x 3
  7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

OldMan, а розкажіть-но нам чогось "едакого" про англійську королеву :)

• Подобається Подобається x 2
  8. kagan

kagan Well-Known Member

Час уже зрозуміти, що українізувати Схід не вийде. Навіть, мінімум українського там викликає різке несприйняття і прямо протилежні реакції. Більше того, ми так доукраїнізуємось, що зрусифікуємо й саму Західну Україну( я особисто уже давно спостерігаю збільшення кількості російськомовних галичан, в 90-х їх було значно менше)
    Пора, зрозуміти, що там за Збручем інші люди, інша ментальність, які відштовхують нас як щось інородне.
    Єдиним виходом з цього є, створення власної галицької, або західноукраїнської спільності. Вона і так де-факто існує, просто на жаль замаскована під українською, це просто треба усвідомити і тоді коли нарешті це буде зроблено, ми зможемо розпочати якийсь шлях вперед і якось розбудовувати своє майбутнє. А не як зараз їздити мити горщики в Португалію, будувати дачі російським олігархам, голосувати за різних або утопістів, яких реальні речі не цікавлять, або за відвертих ідіотів...залишаючись найвідсталішим регіоном не те що Європи, а навіть злиденної України.

• Подобається Подобається x 3
  9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нумо, детальніше, детальніше, товарісч Виконувач обов"язків Адмірала?

10. VasMT

Боря!
    У нищих слуг нету (с)
    Є ціла гілка про цей закон, є сайт Ради, вперед... Правда для цього моцк увімкнути...

Останнє редагування: 11 сер 2012
  11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Признаться, мой дорогой антипод Пэдро, я рассчитывал на большее понимание. Но и на том спасибо.
    Я не вёл речь о моём, донецком или ещё каком-нибудь президенте, я говорил о действующем Президенте Украины.
    Точно с таким же требованием я бы обратился в Вам независимо от персоны, занимающей этот пост.
    То, что другие не выбирают слов по отношению к действующих первых лиц государств - это не ко мне, займитесь их воспитанием в индивидуальном порядке. Но также верно и то, что для меня это не будет оправданием Ваших высказываний.
    Я ещё раз повторю: мне неприятно когда в беседе со мной граждане другой страны позволяют себе пренебрежительно или уничижительно относится в высшим должностным лицам МОЕЙ страны.
    Надеюсь это предельно понятно.

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

1. Похоже не всё сказанное на русском Вами воспринимается.
    Я не вел речь о сплетнях, слухах и прочем "жаренном", я всего лишь говорил об эпитетах, кличках, прозвищах.
    2. Думаю, что даже к ангелу можно придумать и прилепить эпитет.
    3. Вы меня с кем-то перепутали. Понятно, что я не буду этого делать. Вам что, больше попросить некого. )

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 4
  13. Игорь

Игорь Well-Known Member

"На всякое хотенье, есть терпенье". Але, если будет много людей во Львове говорить по китайски когда либо ( всё возможно) то такой вопрос может и встать.

---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

Правильно Вы мыслите. Берите пример с прибалтов. Сберегайте свою культуру, думайте о своём крае, а не старайтесь что-то захватить, только проигрывая. Мне лично нравится и западноукраинсая культура и восточноукраинская, они разные, не смешиваются.

• Подобається Подобається x 1
  14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

так ми і думаєм "о свойом".......схід України теж Україна, нє?
    не в Орєнбургу ж.........

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вас розумію, Старче, і обіцяю В РОЗМОВІ З ВАМИ не згадувати про ВАШОГО президента чи про будь-який факт з його яскравої біографії. Правда, поки не буде заборони в правилах Форуму я залишаю за собою право висловитись про будь якого політика, включаючи королеву Великобританії в розмові з іншими форумчанами. Так само про вашого президента чи його (і вашої) партії.
    Щодо ВАШОЇ країни, то я стараюсь не вмішуватись як в її справи так і справи ВАШИХ північно-східних родичів.
    А ось щодо моєї батьківщини на захід від Збруча то я не дозволю нікому заткнути мені рота. Що болить те болить...
    Щодо російської мови, ви правий. Забув і приходиться деякі фрази читати по кілька разів щоб зрозуміти.

Останнє редагування: 11 сер 2012
  16. Luna

Майже всі. Діловодство - зайві витрати часу =- гроші, навчання - вибір мови=- підручники, підготовка вчителів, матеріальної бази закладів=- гроші, зовнішнє тестування - розробка та друк тестів на всіх мовах меншин =- гроші та т.д.

Тобто, раніше задовольняв, і зараз задовольняє, тільки грошей треба більше.
    Знову запитую - де навар?))

Уточните вопрос. Гешефт - сделка. Сделка мной?

17. VasMT

Да, да. Именно Вами. Ведь это же Ваши слова?
    В контексте
    Вот мне и интересно, каким это образом Вами приторговывают. И не ищите скабрезного подтекста. Он исключительно политический.
    По остальным вопросам завтра. Пора нести молодежи разумное, доброе, вечное... :)

18. Luna

И не думала искать, с чего вы взяли?
    Ответ очевиден. Вместо решения актуальных вопросов - нас прикупают языковой надуманной проблемой.

• Подобається Подобається x 4
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А Ви - ПАМ"ЯТАЙТЕ про закони про мову і громадянство. Тільки не "при"-балтів, а Громадян Країн Балтії.

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Я вовремя не принял гражданство Латвии. Надо было. Жил бы, наверно, иначе. Но не жалею. Я - гражданин России и это не мешает мне уважать всех, к кому в гости можно приехать через 2 штампика в паспорте.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)