Двомовність. 3-й раунд

Discussion in 'Мовне питання' started by NorthWind, Aug 1, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Чесно, я до тепер не знаю що це. Просвітіть. Без підколів, кладу руку на серце...

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

3. Rogers

Rogers Well-Known Member

ну и ...вы пропагандист Саветов ?...все что вы выложили говорит о том что .коммуняки с этим боролись
    Они этого не хотели, пресекали и анализировали и делали выводы....

а теперь пожалуйста примеры СБ УПА о таких же разборах полетов...пусть все свидомое панство бьется головой ап стену но вояки упа тоже грабили,насиловали,изуверски убивали.

• Подобається Подобається x 1
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну блін... Мабуть я таки вступлю в Свободу... Через Вашу національність...
    Читайте по складах
    І моя відповідь
    Тепер питання до Вас. Ромко писав про ЧА? Про ЧА.
    На деміку люди в формі ЧА? Ні.
    Відповідно - свідома брехня.
    Ромко ж аж на какашки зходить, коли показують фоту замордованих навіжженою циганкою дітей, а приписують це до УПА.
    Так і тут - БРЕХНЯ!
    Так зрозуміло?

5. Boris_Kiev

Мій шеф (Ви вже знаєте, якої він національності), спонсорував передвиборчу кампанію "Свободи" в одному з районів Київщини. Його тактичний хід був просто унікальним за формою. І досить результативним. До речі, в тому районі мешкає певний відсоток обслуги території навколо "дальнього гелікоптерного майданчику".

6. Gron

Gron тафгай

А нафіга той формалізм ?
    Коли Ви та ваш побратим з Луганська пишите про клятих фОшистів, ви вермахт на увазі маєте чи айнзацгрупи сс /сд ?
    За великим рахунком немає різниці чи то ЧА чи то вермахт, так само нквс-сс.
    Я про Галичину .

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

В чім брехня?
    В тому,що зброд,що ви називаєте червоною армією окупував мою землю?
    В тому,що після приходу отої зграї,почались вбивства,грабіж,мародерства?
    Документів і свідчень в неті безліч.
    Від себе додам,що ота наволоч знищила майже всю мою родину.

---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

Видно,на окупованих совєтами землях...там,в Харкові,Одесі,Донецьку,УПА,таки сильно ізувєрствовали.
    Бо найбільше вищать про звірства звідтам.
    В нас вони ГЕРОЇ,

• Подобається Подобається x 4
  8. olegp

olegp миється в бані

Історію не знаєте, совети не окупували, а навпаки, віддали Україні ці землі за Брестському миру,
    от же помог Ленин, ссуко, Украине пролетариатом:ireful1::ireful1:
    слишком жестоко отомстил Ленин Российской империи за братао_О

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я, если Вы не заметили, написал пост по-русски. Для тех, кто уже забыл русский язык - поясню - нет в русском языке слов "червоне світло" - а есть "красный свет". Далее - кто кому садиться на голову - это еще вопрос. Я вот - не требую ни от кого "поваги" только потому, что у меня "ТАКое происхождение". Не требую ни от кого "учить язык" "опановувати мову" і т.і. Нет русской старницы? Не беда - английская вполне подойдет. И я не парюсь по поводу интерфейсов на своей OS - они всегда - со времен Windows 3.0 - и по нынешнюю Fedora 17 - исключительно английские. Зато, как оказывается, есть масса желающих сесть мне на голову - и указывать, что я должен учить, как я должен разговаривать с госслужащими, с кассирами, врачами... Господа - прекратите наконец проповедовать сталинизм. В особенности Вы - Борис. Я - не винтик в государстенной машине. Я - налогоплательщик. И на мои - в том числе - деньги нанимаются все, кто получает деньги из бюджета. И все, кто не желает понимать язык, на котором говорят граждане - идут лесом на биржу труда. А те, кто понимает - продолжают работать. Причем - язык - это не только - украинский. А и во многих местах - русский,или крымско-татрский, или венгерский. Где и как - определяет Закон.

10. Boris_Kiev

Це Ви поясніть севастопольським маргіналам, які галасують з приводу україномовних етикеток. Не розуміють "перекис водню" - там є й латинська назва.

Ви можете говорити з ними як хочете. Французькою або ж матом. Але ВОНИ (оскільки працюють в конституційному полі України, а не у "Дикому Полі") - МУСЯТЬ дотримуватися ОСНОВНОГО закону країни, де живуть, а не інтерпретацій веселих імпровізаторів.

"Не будіть лихо, поки тихо".
    Не забувайте, хто складає 77,8% населення країни.
    Наведемо порядок з державною мовою - потім прислухаємося до забаганок of ethnic minorities. Ясна річ, за рахунок спонсорів, хоч би й з-за кордону.

P.S. Естонія почала саме із залізничних касирів. Ще за часів існування совка. Щось я не чув, щоби "нєгражданє" прагнули звідти втекти до "лона".
    Хоча... може тому що сучасні залізничні касири не розуміють "нєграждан"? :)

• Подобається Подобається x 2
  11. Дальневосточник

Як бачите - приходиться пояснювати львів'янам.
    Саме ТАК! В Конституції і написано - про регулювання Законом. Ось ТАКий Закон вже є. Виконуємо.

Ось тільки не треба мені про зфальшований перепис. Я - не в Великобританії живу. Цього року був і в Кіровограді, і в Києвї, і в Одесі, і в Миколаїві. Розповідати- яку мову чути на вулицях - чи і ТАК знаєте? Де ті 78 відсотків ховаються? ТАК шо - не треба. Скажу більше - саме мовний Закон додав пр голосів. Не бачити це може тільки сліпий. Тому - доречі - вони зразу припинили все, що стосується мови - як тільки вибори пройшли. Нагадую про мову у дітячих садках - не "набрав голосів"! Приберегають - на наступні вибори. А ви - 78%... :pardon:

12. Boris_Kiev

Виконуйте. В отдєльно взятих дєрєвнях Мелітопольського району Запорізької області компактно проживають болгари. Привітні люди, якось відпочивав там.
    Очевидно тамтешньому фельдшеру достатньо знання лише болгарської мови. Але - тільки там.

У навколишніх селах та райцентрах. Харківщину та Дніпропетрівщину ще забули. 25 кілометрів від КПП - і де та "апщепанятная"?
    І не займайтеся демагогією, я там (саме в районах) теж багато бував по роботі. В тому числі і на Миколаївщині. Маю на увазі перш за все технічний персонал з вищою та сер. спец. освітою. І старше покоління, і їхні діти, які прийшли на зміну.

13. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Коли вам нічого відповісти вас вистарчає лише на оце...
    Почніть з себе, потім повчайте інших гарним манерам.

Особа що зневажає чужу мову такою і є тому не важливо якої вона національності.

:)))
    а це хто писав ?
    Вся ця інформація є на РОСІЙСЬКІЙ мові на САЙТІ ЦИСКО. Тому ще раз. ВАше порівняння сайту циски та сайту ХП недолуге так як на останньому ВЗАГАЛІ відсутня інформація та подача матеріалу РЕКЛАМНОГО характеру на українській мові що не скажеш про вже купу раз згадувний сайт циско.
    Як вам не "досуг" пояснити просту річ, а саме чому кацапка посилається на ригівській закон, тоді кличте підмогу. Тут є ще один стрийській спеціаліст який плюсує всю вашу ахінею та українофобський шовінізм. Може у двох щось нафантазуєте. :)))

• Подобається Подобається x 2
  14. Дальневосточник

Да, согласен. Я слишком легковерен - понадеялся, что и правда - "последний раз спрашиваете"...
    А это был "китайский" последний раз.

Вы не уважаете, мягко говоря, русский язык.
    Не ожидал от Вас, что Вы сами дадите себе ТАКую оценку.
    Браво!

І ще раз - що з того?
    Зробіть вже з цього приводу сеппуку - може докажете цьому негідному НР, що англійську вивчити невзмозі!

Що ви там казали про "гарні манери"? :scratch_one-s_head:

Позвольте - именно этого я и добиваюсь!
    Меня, по большому счету, волнует исключительно Луганск.
    Как будет во Львове - мне не интересно.

Уважаемый Борис - не превращайтесь в хамло. Оставьте ТАКие названия родного мне языка для общения с нацюками. А со мной пишите, пожалуйста, культурно.
    И на Луганщине - в селах говорят по-украински. Только в селах живет 10% населения. Вот в чем заковыка. А вы о 78% говорите.

15. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

:)))
    Це як у гілці про РУСЬ. Купу раз задав вам лише одне питання, а ви вперто флудили що завгодно лише не те що я вас запитував.
    Протріть монітор Дальневосточніку. Це оцінка вашій кацапці. Яка не знашла кращо поясненя як приплести ригівські закон. Судячи з того як ви ВПЕРТО відмовчуютесь для вас це також малозрозуміло. :)))
    Та вже нічого. Бачу що "пацієнт" безнадійний.....

16. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Вчора зайшов до брата і щось пішла розмова про чергові мордобої в ВР. Так він сказав приблизно таке: "А воно таки добре що СВОБОДА пройшла в парламент. Нехай хоч вони тим виродкам морди понабивають":haha:
    І це враховуючи те, що в нашому регіоні раніше Свобода сприймалась категорично в багнети. А тепер багато хто з людей потирає руки, коли дехто отримує від цих хлопців по пиці)))

17. olegp

olegp миється в бані

от наконец до вас стало доходить, и лекарю Харькова или Донецка надо знать русский, у вас в Киивах-тернополях- мову,
    и держстатус тут ни при чем, лекарь должен знать как минимум мову большинства населения данного города

18. Дальневосточник

А с чего Вы решили, что кто-то обязан отвечать на Ваши вопросы?

А оценивает - как я вижу - рогульня.

19. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

і це він забороняє мені колупатись в носі :)

20. Boris_Kiev

Але ж Ви з якоюсь метою, чи без мети, чи може суто заради віртуального самоствердження постите на ЛЬВІВСЬКОМУ форумі? Чомусь не на севастопольському? Тоді - терпіть. Співчуття тут явно не зустрінете. Хіба що налаштуєте певну кількість форумлян проти носіїв луганського менталітету.
    Ну гаразд: ця гілка - саме для Ваших вправ. Але у сусідніх (історичних) ми бачимо Ваше ставлення до України, її історії, історичних постатей. Що Ви хочете цим сказати? Що Луганськ береться репрезентувати Україну? Не маючи найменшого уявлення про історичні та етнографічні реалії?
    Ви часом не в якусь ролеву гру граєтеся тут?
    Для стороннього спостерігача Ви лише демонструєте свою "надцінну ідею", яка крутить Вами, а не Ви нею. Нажаль так.

Це, перепрошую, схоже на ситуацію, коли якомусь пану, неважливо якого етнопоходження та соціального стану, скажімо, штані вітчизняного виробництва натирають у певному місці. А ось турецькі шальвари - не натирають. Але ж їх у нас не випускають і не імпортують. Тож поїхали агітувати за Туреччину, Іслам, опіум та Наташок з Анталії. Нє?

• Подобається Подобається x 3
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)