Двомовність. 3-й раунд

Discussion in 'Мовне питання' started by NorthWind, Aug 1, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У чому? У цитуванні з відкритих джерел? Ну і яке щастя принесуть йому (і Вам) оті крики "Прітєсняют!"
    Невже досі не ясно, що?
    1. ссср - аномалія
    2. ПР - аномалія
    3. Янукович - аномалія
    4. крики навколо іноземної мови - аномалія.

А те, що не тільки Львів, а й Київ проголосував за Свободу - ось над цим замисліться серйозно. У Вас гамериканська віза ще відкрита? Оля візьме експедитором до себе без знання англійської? Не візьме? Складайте екзамен на категорію D - може у Москві прилаштуєтеся.

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Молодцы!
    Я когда-то рассказывал, что маму мою не взяли продавцом из-за нгезнания казахского языка. И сейчас я целиком поддерживаю требования об обязательном знании украинского языка госслужащими. Но это ни в коей мере не касается обывателей. Свобода Человека превыше всего.

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Продолжаете, пользуясь неприкосновенностью, наносить личные оскорбления?
    Браво, господин администратор.

Вот уж - воистину "quo licit jovi non licet bovi".

4. Boris_Kiev

А лікарями? А касирами? А таксистами?

5. MARTINI

MARTINI Administrator Staff Member

А до Вас, можна подумати, тут сильно прікасаюцца. Несете свою політику партії і ніхто Вам не заважає

• Подобається Подобається x 3
  6. VasMT

Можу назвати три причини, чому він це робить...

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

Державні службовці отримують зарплатню від Держави. Вони зобов"язані знати мову. Приватник хай хоч на мігах спілкується. Це його гроші...
    Так зрозуміло?

7. MARTINI

Ви можете мільйон причин собі вигадати. Я висловлюю власну думку, як Ви і товаріщ Дальнєвосточнік

8. VasMT

Колись один власнодумець забанив пана Чєрнобильца на цілий рік за цитування чужої думки...
    Йому видно не вольно висловлювати ні своїх, ні тим більше чужих думок...
    І я знаю чому.

9. Boris_Kiev

Лікар у держлікарні і касир держзалізниці - це не приватники.
    Чи накажете вішати на кабінетах/віконечках таблички "Для білих" і "для чорних"? Або "Гаварім по-русскі і на ідиш"?
    Моя мама, переїхавши до Туркменістану, протягом року вчила у медінституті (плюс додатково) туркменську мову. І склала залік - чесним шляхом. Чи Ви лікуєтеся виключно у китайських лікарів?

• Подобається Подобається x 2
  10. VasMT

Боря! Ще раз на пальцях - хто отримує гроші з держбюджету повинен знати і державну і регіональну. Приватних хай хоч на есперанто говорить - це його гроші. Зрозуміло?
    Чи знову не доходить...

11. Дальневосточник

ТАК само, як i не держслужбовцi.
    Ну не будте "чайником", почитайте хочаб Закон про Держслужбу...
    Не всi, хто отримує кошти з держбюджету - держслужбовцi. Це важливо саме про межi застосування Закону про обов'язки держслужбовцiв.
    ТАК шо нi лiкарi, нi тим бiлше касири - не пiдпадають пiд дiю цього закону.

12. olegp

olegp миється в бані

это был б бы вполне цивилизованный выход, в Канаде именно так, заходишь в гавермент, там из 7-8 окошек на одном написано french or eng

13. Boris_Kiev

Дальневосточнику, не поріть дурнЮ.
    Лікар без знання обов"язкової державної мови - це нонсенс.
    А володіння іншими мовами - це добра воля лікаря.
    Те саме стосується менеджерів по роботі з клієнтами, співробітників кол-центру та інших, причетних до зовнішнього діловодства.

Васю, на Київщині "ригіанальних" мов нема. Тому я тільки вітатиму сертифікацію фахівців щодо знання державної та потрібних іноземних мов.
    У багатьох фірмах це вже діє. У нас від цього фактору конкретно залежить заробітна плата.

14. olegp

olegp миється в бані

то ваша хотелка, в цивилизованном мире лекарь часто не знает державної мови либо одной из таковых

15. VasMT

Блін. А я за що? Я директор, я пишу в оголошенні: Потрібна стриптизерка з параметрами 90-60-90. І розшифровую ,це не вік-ріст-вага, а груди-талія-бедра в сантиметрах. Я встановив, я за це плачу гроші. Не підходиш по параметрах, будьте здорові.

16. Дальневосточник

Борис, уважаемый...
    Законы мы можем обсуждать, но должны их исполнять.
    Если требовать исполнения Законов от всех - и при этом самому исполнять их выборочно...
    Вот у нас и есть, то что есть!
    Нельзя рассказывать о безопасности движения - и ехать на красный свет - поскольку "а мне надо"!

17. Boris_Kiev

У нас інший директор. І оголошень "потрібні..." не пише.
    Окрім фахових "параметрів", потрібні рекомендації двох співробітників, які знають кандидата не менше 5 років спільної праці, або одного, який знає не менше 10 років. Родичі, коханки та чиїсь "нужники" у нас не працюють.
    Українська+англійська - без обговорень, німецька та іврит - вітаються та заохочуються матеріально.
    Фрілансер, який не знає української, отримує 50%. Все.

18. MARTINI

От , значить ви знаєте, що туди ж в компанію відправився вчора ще один його побратим, який тут наліво-направо жбурляв абревіатуркою ВГН. Це добре, що Ви розумієте, чому на цьому форумі подібний непотріб виставляється за двері. Тільки не кажіть, що від страху. Це буде смішно :) просто я на їх зневагу віжповідаю взаємністю

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

• Подобається Подобається x 2
  19. Boris_Kiev

Надто Вас (точніше вас, у множині) розслабили різними поступками [поблажками], починаєте на голову сідати.
    В Україні нема такого поняття як "красный свет", є "червоне світло". ДАІ - це держструктура, а не приватна лавочка.
    Хтось друкує правила руху російською? Нехай друкує. Я не проти того, щоби у крамничках лежали вірші на ідиш. Овсєя Дріза чи Басі Рубін, наприклад.

20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ну, троха заспокойтеся спочатку. Сумніваєтесь, фактів вимагаєте? Прошу дуже. Ось Вам фак... факти.
    Наказ всім військовим прокуратурам 48 армії вжити заходи щодо недопущення актів насилля радянських військовослужбовців по відношенню до циівльного населення Східної Прусії

Зверніть увагу на це:
    Тепер самий час

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)