Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Боря, а чо не з самого початку копіпаст?

Так...господа националисты, задолбали ваши тыкания по поводу "живешь на татарской земле - учи татарский"

Правда, щось дуже знайоме? :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  2. Dred

Dred Well-Known Member

Дякую.

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Оце тiльки в Вас i забув спитати - якою менi мовою розмовляти. :)))
    Не кажіть мені, що я повинен робити - і я не скажу, на куди вам йти. :)

I де там про обов'язок громадянина розмовляти\писати\читати\ видавати газети, спiвати пiсень саме державною?
    Кажуж - це все вашi "хотелки".
    А Ви? Я, якщо ви не помiтили - виступаю за рiдну менi мову. А що Ви робите для розбудови української мови? В кращiх традицiях сока "забороняєте i не пускаєте" росiйську? ;)
    Не купуйте російськомовних журналів, газет чи книжок. Не слухайте російськомовну музику. Не дивіться російськомовні передачі. голосуйте гривнею. У чому проблема?
    Робiть - а не плачте - "пропало все!". Я розумiю - заборонити - легко, а робити - важко. Але нема iншого щляху, крiм - робити.

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Це все, що Ви винесли з тієї сторінки? А все інше - правильно?
    Висловіть співчуття психопатці. Скоріш за все її начальник - татарин і гальмує її кар"єрне зростання.
    Взагалі хто їх там розбере - що росіяни, що татари - Орда. Вся їхня історія - це боротьба за "кришування" васалів.

Васю, Ви маєте якісь локальні мовні проблеми?
    Я не розумію різних "отказников" (у мовному плані).
    Мене віддали до російської школи, бо моя українська на той час була "фрагментарна" (нагадаю, я народився в Туркменістані). Щодо деяких однокласників - дітей офіцерів - було таке правило: від вивчення української вивільнялися ті діти офіцерів, хто народився і виріс поза межами України. Але мусили сидіти на уроках (укр). Вчителька давала їм полегшені завдання, позакласне читання, опитувала на перервах або під час написання творів. І учні втягнулися, хоч і на обмеженому рівні. Я не чув, щоби хтось скаржився.

І все-таки, що особисто Вас не влаштовує у мовному питання?

5. VasMT

Жодних. Миттєво перемикаюсь з російської на українську і назад. З польською важче, з англійською тільки читати і щось белькотіти... А так, жодних.
    Мене не влаштовує тільки примус. Не нагрівальний прилад, а понука, нав"язування, приневолення.
    Я заклався, будучи в Києві пару днів, що при всіх контактах із сторонніми, розмовлятиму українською, хоча сім"я, в якій я жив двомовна. Бабця українська, дєцко - російська. І нічо, не переломався. Було навіть весело, але зовсім не лячно. Так і в Львові. Іноді перемкне, і як почнеш з самого ранку, так і допоки за Солонку не виїдеш розмовляєш російською... Мені равнофіолетово, якою мовою розмовляти ,писати, читати, думати... Крім технічних думок. Вони, як правило російською...
    Боря, я б і не попхався туди, мені вшістко, що там пише чувіха з Казані, але коли Ви згадали про наших тролів та таємний лінк... :mocking: Так, кинув оком, знайшов про Ваню Грозного, побачив, що там нацята такі самі, як і наші, і тицьнув перше речення тут, для підтримки розмови... :)))

6. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

Ба, хто з"явився і без полковника. Всі раді Вас бачити без зашморгу на шиї. Ведіть себе гідно інакше про все доповім Yurk-o-o-vi

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Так, представник п"ятої колони.. Миттєво перемикаюсь з російської на українську і назад... Вас запитали про Вашу локальну проблему а Ви ухилились від прямої відповіді.
    Відповідайте!!
    Дайте відповідь, що Вам не подобається в українських патріотах (нацятах, як Ви кажете).
    Для Вас спеціально на цій гілці відкрит концерт антитоталітарного джаз бенду Сталін унд Гітлер капут! Негайно переглянути і доповісти, стор.64!

7. Дальневосточник

8. VasMT

Чхати і на нього, і на Вас із Вашими порадами і підлабузництвом...

Нацята і патріоти - це не тотожні поняття.
    Хочете про це поговорити, в відповіднгу гілку. Якши?
    Я відповів.

9. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

То дайте зрештою відповідь загалу, яких сучасних українських авторів чи класиків прочитали в електронному варіанті чи в друкованому? Футбол дивитись тільки на російських телеканалах?:yahoo:

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

То йдете на концерт чи злякались "нацят". Якщо йдете, то прихопіть з собою Дальневосточника, полковника, Серьогу-очкарика й пакунок памперсів...

10. VasMT

Ні. Слово нацята пишеться без лапок. Це іменник у множині...
    І цю гидоту боятись бридко...

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Хм, що тут не так, абсолютно справедлива вимога

12. VasMT

Ну давайте всоте: І в чому полягає її справедливість?

13. Дальневосточник

Загал начебто нiчого не питав. Ви уявляєте собі, що ви і є суспільство? ;)
    Що читав за останнiй час? "Трициліндровий двигун любові" В мене книга з автографами авторiв - вони були в Луганську.
    А що можете сказати Ви про пiдтримку україномовного книговидання? :)
    Не дивлюсь зовсiм.
    А також не дивлюсь олiипiади, чемпiонати i т.i. :)
    Очей жалко.
    Здебільшого дивлюся музичні канали - А1 або VH1. Причому з двох доступних А1 дивлюся український - оскільки російський варіант перетворився у відстійну хіп-хоповщину... :)

14. Boris_Kiev

Розмовляти - з представниками державного апарату
    Писати - скарги, позовні заяви, податкові звіти
    Читати - Закони, кодекси, розпорядження
    Видавати газети - згідно закону про мас-медіа. Якщо є квота для ефіру - підприємець-власник ТВ або радіокомпанії мусить дотримуватися правил. А не забивати ефір "сіськамі-піськамі" російської попси.

Хочете видавати російськомовний журнал? Будь ласка. Якщо впевнені у комерційному успіху.
    Чомусь у країнах Балтії все перелічене вище працює і ніхто з "некорінних" звідти не тікає. Хоча частина "некорінних" успішно натуралізовалися і прийняли правила гри, а інша частина, хоч і не має громадянства, але тримається обома руками за чужу країну - члена ЄС і НАТО.

Дальневосточнику, замисліться: саме Ви і Ваші однодумці розхитують спільний човен. І надихаєте недружню нам країну на підтримку "розхитування". Чи Ви вважаєте, що наслідки розхитування Вас оминуть?

15. VasMT

Приймуть новорадці відповідний Закон, прослідкують за його виконанням, дивись, і у нас тільки Вакарчук по тєлєку співатиме...

16. Boris_Kiev

Нічо. Купите на ринку Пугачову з Фарфоровим.

17. VasMT

Нє. Я і їх не слухаю... Ми ж з Вами родом із СРСР, тому і вподобання наші із того століття...

18. Boris_Kiev

Мої вподобання - з Великої Британії. І саме дотик до улюбленої музики допоміг мені пережити совковий період.

Був у мене на 1 чи 2 курсі роман з однією дівчинкою. Її брат був успішним фарцовщиком-меломаном, а татечко - п-к (чи ппк) погранвійськ. Переїхали до Києва із Мукачева.
    Приходжу до дівчини і бачу, як татечко викидає у вікно вінилові диски Deep Purple i Led Zeppelin... я розвернувся і пішов геть. Боже збав мати такого тестя. "Родом із СССР".

19. VasMT

Ну Ви ж розумієте, що батько був не родом із СССР, а родом із КГБ. І тому, аби не потрапити під роздачу, і викидав вініли. Але звідкісь то вони взялись? Значить хтось таки був із СССР...

• Подобається Подобається x 2
  20. olegp

olegp миється в бані

- члена ЄС і НАТО- ключевые слова, поэтому то тримається обома руками за чужу країну , бо члена ЄС і НАТО, прибалты правдами- неправдами но добились этого, а вот Ющ- обос... ся, такие козыри имел за члена ЄС і НАТО, и все пронес
    наслідки розхитування-створення нашої своєї держави на сході

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)