Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fedir Vygovskiy

Fedir Vygovskiy Well-Known Member

"Быдляцкий анекдот.." ось де совок в голові!!

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Це у країні, де формально нема державної мови! Тобто: хто чесний хочаби наодинці, сам із собою, мусить визнати, що завжди і всюди лідірує якась ОДНА мова. На Сході-півдні України - російська. Та ще не вечір. Молодь обирає українську:
    http://blog.i.ua/community/662/922564/

3. Fedir Vygovskiy

Судячи з учбового посібника по вивченню..., Ви громадянин РФ??:)

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ну правда ж...:dntknw:
    З.....ЛИ!!!!!!:ireful1:
    [CENZ]http://youtu.be/Mmtc2_jJgcM[/CENZ]

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я червоним видiляти не буду - просто спитаю - чим саме вони зобов'язанi?
    Наведiть законнi пiдстави для ТАКих Ваших заяв - яким законодавчiм актом громадянин України зобов'язан розмовляти будь-якою мовою?
    Ви як то забули, що це була не еміграція - а освоєння порожніх земель, які не були заселені. Це і Донбас, і Новоросія.
    Робити з цього еміграцію - дурня.
    Не розумiєте.
    Вам розповiсти - як дивитися профiль? В мене все написано.
    Вполне допускаю, что даже у столь нижеплинтусного "юмора" есть почитатели. :)

6. Fedir Vygovskiy

Молодь не помиляється.:)

7. Dred

Dred Well-Known Member

Все я розумію це з вас совкове нутро полізло:mocking:

8. Fedir Vygovskiy

Можна й чорним. Зобов"язані тим, що живуть в Україні, їдять її хліб, п"ють джерельну воду, ростять дітей. Також мають право на вивчення рідної мови...(уважніше читайте).

Для Вас державна- це будь-яка?

Стосовно, як Ви кажете освоєння. "...на місце виморених голодом українців в Одеську, Дніпропетровську, Донецьку та Харківську області України була організовано переселена людяність з Росії та Білорусі, тобто здійснювалась заміна етнічного складу сільського населення України."

Перепрошую, хочу особисто почути,чи Ви не з освоювачів зазначених регіонів України?

На жартах розуміюсь, дякую, що помітили.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ясно. Это только Ваши досужие хотелки.
    В ТАКом случае я хочу, чтобы каждый разговаривал на своем родном языке.
    Ваша "хотелка" - против моей. :) Ничья.
    В XVIII веке?!? :haha:

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А хто Вам забороняє?
    Я, наприклад, не ображаюсь на таджиків-продавців, коли, відпускаючи мені товар, вони поміж собою розмовляють таджицькою.
    Проте приємно, коли до мене продавець-таджик каже "Доброго вечора, шановний!"

11. Romko

А мій швагро,Ахмед(сирієць),після інтернатури в Тернополі,чудно,через зуби цідив:
    -Ней го шляченько ясний втрафит,курва!!!
    Українською говорив,не гірше за мене....

12. Boris_Kiev

У 70 рр, студенти - араби, фарси і навіть один росіянин з Азербайджану - якось автоматично вивчали у гуртожитках українську і розмовляли нею так, що Азарови можуть позаздрити.
    Про африканців не говорю - у них унікальний музичний слух і здібності до звукоімітації.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вже, Борисе, писав кілька разів про моє життя в Таджикистані. Працював там дитячим лікарем такий собі Тагай Кабулієв, таджик.
    За 6 місяців спеціалізації в Харкові(!) освоїв багато українських слів так що міг дещо говорити українською. Зате моя колега, росіянка, прожила там 20 років і не могла засвоїти ні слова таджицькою, так що я через пів року крім своєї роботи стоматологом, мусив бути ще для неї і перекладачем.
    Та й зараз з тих же харківян 99% не зможуть стулити двох слів українською.
    Може в таджиків набагато кращі здібності до вивчення мов?:crazy:

14. Boris_Kiev

Можливо...
    Якось пошуковик несподівано вивів на сторінку про мовні проблеми Татарстану (?!). Не форум, а відгуки про обов"язкове викладання. Росіяни кричать, навіщо їхнім дітям "непрестижна мова", татари стримано відповідають, що живете, гаспада, нє в дєрєвнє Хрюково, а в місті Казані, тож будьте ласкаві...

Особливо шокував допис російської психопатки (явно дочка офіцера чи онука партайгеносе). Вона не кричить типу "ми вас асфабаділі" чи "цивілізували", там чорним по білому "ми вас завоювали".
    Добре, що наші східні крикуни позбавлені підстав для таких аргументів.

15. Dred

Dred Well-Known Member

А можна дізнатися на якому це форумі ця біснувата таке казала.

• Подобається Подобається x 1
  16. Boris_Kiev

Скинув лінк через карму. Не хочу, щоби "туди" лізли тутешні тролі.

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Епатаж епатажем, патріотизм патріотизмом (то +!), а опускатися до рівня бидломаси не варто. Бо з боку не буде видно різниці.

18. Fedir Vygovskiy

Гетьманат не мав ще такої адміністративно-теріторіальної одиниці як Донецька, Харківська, Одеська, Дніпропетровська області. А коли в січні 1654р. Б.Хмельницький віддав на поталу Україну Московському князівству, тоді і почалась окупація і заселення України мокселем.

РазгАваривайте, це Ваше право, якщо Ви пане мешканець МАсквы чи Ленинграда. Якщо ні, то це сором, бо вже китайці на Різдво колядують українською...
    Саття 10 Конституції України.
    Державною мовою в Україні є українська мова.
    Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій теріторії України.
    В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
    Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.
    Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.(Згідно з рішенням Конституційного Суду (№10-рп/99 від 14 грудня 1999 р.) "публічними сферами в яких застосовується державна мова, охоплюються насамперед сфери здійснення повноважень органами законодавчої, виконавчої та судової влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування (мова актів, роботи, діловодства, документації тощо").

Скільки книжок українською прочитали з 1991 року до сьогодні, чи виписуєте українською газети, журнали? Є підозра , що українські видання не читаєта взагалі, навіть коментар футболу для Вас українською не формат.. А Ви про хателки.

19. Romko

В мене постійно в хаті грає музика.Так сталось...вию від неї...але мала лиш тим заспокоюється.
    5 українських музичних каналів.
    Українських!!!!!!!!
    І як мені набридло слухати українскіє группи ММДЕНС,Патап і настя,прочеє....
    Українських спєваків Козловського,Ірину Білик,Тасю Повалвй і ще купу нових пающіх трусіков.
    А,коли заспівала українская спєвачка Маша Яремчук,мене таки шляк трафив.
    І захотілось голосно матюганитись.

20. Fedir Vygovskiy

Погоджуюсь з Вами. На превеликий жаль він не один кому пофіг мова, пофіг ОСББ, НАТО, неНАТО. Згадав слова письменника І.Дзюби: "Русіфікація України відбувається не тільки "зверху", "збоку", а навіть "знизу". Цей кліп яскравий тому приклад. Уродженець й мешканець України, артист естрадного жанру й на 21-му році незалежності каже що йому думати зручніше на російській..., аби гроші.. Заробітчанин..
    Як Ви думаєте пане KLIBERN , що з цим робити?

---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

Читайте статтю 10 конституції України. Там сказано яка мова в Україні державна й не придурюйтесь ліжником.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)