Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ну Вам и грин-кард в руки!:)))
    Закон о региональных языках против всех правил приняли национально-неозабоченные (читай хунта Януковича). Так, что реальную проблему создали они.:yes:
    Таки да!:good:

2. Gron

Gron тафгай

3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Пасиба, но я Родину покидать не собираюсь. :)

Вы путаете причину - и следствие. А причина - весьма последовательное вытеснение русского языка в русскоязычных регионах.
    Никто во Львове украинскому языку не мешал - но национально-озабоченные устроили "принуждение к мове" - за что и получили упомянутый Закон. :)

4. olegp

olegp миється в бані

вообще то более 20 региональных государственных

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

канаццкая покрасивее смотрится:rock:

5. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Неужели по-русски запрещали говорить?

Ну спасибо....

Дикость большинства (к сожалению) жителей восточной Украины состоит в том, что они не уважают страну в которой живут.
    Какая власть такой и закон.
    "Региональных государственных" - это шедевр!:good:
    Вы что по внешнему виду выбирали?о_О

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Протягом скількох років "витісняли": 350 чи 75?
    А регіони "русскоязычные" протягом скількох років?

7. olegp

olegp миється в бані

против каких? еврохартии или иных?

---------- Додано в 01:45 ---------- Попередній допис був написаний в 01:37 ----------

83,1922-85, 92-2012, активная фаза 11- 1925-32, 2006-10

8. Дальневосточник

У Львові заборонили спiлкуватися українською? ;)
    Чого тодi ТАКа істерика з приводу Закону? :)

Дикунство національно-стурбованих в тому, що вони самі присвоїли собі право визначати - хто і як повинен любити Україну.
    Теж менi "соль земли украинской"... :)))

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Не дочекаєте...:nea:
    Хіба я знаю чого у Вас "ТАКа" істерика?:dntknw:
    Не дивуйтесь, процент українців на Заході України набагато вищче ніж на Сході. А дикунсьтво - це коли не хочеш знати державну мову країни в який живеш.
    :yes:
    Не Вам, перепочиньте...

А Вы ГУГЛОМ користуватися вмієте?

10. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Шкода, що лише бовкнули про ВІДНОВЛЕННЯ української мови для щоденного спілкування, а НІЦ не зробили. Отут і підняли голову ті, кого муляє сама НАЯВНІСТЬ української мови на теренах держави Україна.

11. Дальневосточник

Дикунство - вважати громадянина гвинтиком держави, який тiльки "повинен" щось їй. :)
    Цивілізовані країни давно від цього відмовилися. Хоч би i ваша країна. :)

Да менi - по цимбалах - якою мовою спiлкуються львiв'яни з владою.
    Це вони все хочуть луганчан зобов'язати. Все розповiдають нам, як треба з державю себе поводит, все чимось у нас не вдоволенi... ;)
    В мене? ТАК то луганчани - а не галичани - голодували, билися з мiлiцiєю проти Закона? Ви зовсiм вiдiрвалися вiд наших реалiй, шановний! :)

12. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Це неправда, у грамадян Ізраїлю є обов'язки. Ніхто від цього не відмовлявся. Але повернемося в Україну. В східну. Звичайно де-кому там набагато приємніше качати права, ніж вивчати мову... А чому українці в Росії скрізь розмовляють на російський?:dntknw: А росіяни в Україні проштовхують дебільні закони жиби тільки не вчити мову. Їм, бачите, "западло" розмовляти на український.

А мені ні.

Ну так ви ж досі не розумієте, що Україна це держава, а не Гуляй-поле...:yahoo:

Я писав Ви з великої літери.:ireful1:

Я про це не шкодую. Тим не меньш мені не байдуже на який мові розмовляють в Україні. На відміну від Вас.

13. Дальневосточник

А чому це мене повинно турбувати? Яж не питаю, чому в Українi євреї розмовляють на ідиш а в Ізраїлі на івриті. :)
    А в нас деяки дебiли поставили собi мету - знищити мою рiдну мову в мене на Батькiвщинi. I я проти цього виступаю, бо Україна - це i моя держава, а не тiльки дуркуватих "українiзаторiв". :russian_ru:

Ну тут нема в мене ради - манія величі не виліковна :dntknw:

А Гуляй-поле - саме i була справжня хлiборобська українська держава, яка в носi бачила всiх нацюкiв. :)

Тодi пишить - хоч запишиться, вiд цього не буде нi шкоди ні користі, бо я виступаю за свої права на своїй Батькiвщинi. . :)

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

Мовну тему підняв виборчий штаб Януковича в 2004-му, потім штаб ПР в 2006-му

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

Ну то просто вони так називають необхідність вивчити українську

дивно, якщо з 20х до 80х витісняли російську мову, яким таким чином між переписами 1926 і 1989 ареал поширення української мови зменшився?

---------- Додано в 15:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Ще раз покажемо москалям де і яка мова рідна

15. Дальневосточник

Я еще память не потерял - в отличие от некоторых. Среди обнародованных на майдане Ющенкой первых 10 указов, которые он подпишет, как только станет президентом был - "Про захист прав громадян на використання російської мови і язиків інших національностей України".
    Ой, не смешите мои тапочки!
    На вашей карте - Кишинев - в зоне "украинского" языка....
    Намалякали границы - как Бог на душу положит... :haha:
    И вы притащили сюда этот бред?!?

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це ареал поширення мов. Найважливіше - це де пролягав кордон між укр та рус мовами

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

ай шо ви таке кажете
    мені видається що це брехня

17. olegp

olegp миється в бані

на карте от фонаря они и до Волги наримсовать могли, равно как и большевики при создании УССР,
    И ТОЛКУ ТО? ОТ И МАЮТ ШО МАЮТ:drinks:

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Прошу пана до Гугляки... :haha:
    :pardon:
    А хто Вам казав, що мені потрібна Ваша рада, пане раднику?:dntknw:

Ну то почекайте ще троха, незабаром Ви ії сі одержете.:mocking:
    Тоді виступайте, хоч завиступайтеся...

19. Дальневосточник

Ну якщо ареал поширення української мови - "Кишинев" - то i все iнше - брехня. :cools:
    Ну по-перше все, що казали памаранчевi - брехня.
    А по-друге - я вам про Укази, а ви менi - про кроки....:)

I Вам - не хворiти. :drinks:

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ну та да, куди ж їм до ригам з явкою 100,7% за Януковича в 2004 році
    І таки троха маємо ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)