Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. DIO

DIO SAINT SINNER

И где вас ущемили?
    Место и время, кратенько по сути ущемления, пожалуйста.
    P.S.
    Перепалки в интернете - не в счет.

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ви можете зарахувати ще мiл'ярд китайцiв - бо i вони, мабуть, не проти щоб російська мова в Україні жодних прав не мала. :flag_of_truce:
    Головне не турбуйтеся, бережіть нерви. Вони вам потрiбнi для того, щоб продовжувати жити з новим Законом про мови.
    А то ще до суiциду дiло дойде.... :crazy:

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Може, просто треба блискавку на штанях акуратніше застібати? :)

4. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Та не буде ніякого "нового закону про мови". Тут яника вже готують до імпічменту, "Свобода" так піднялась непогано, і це ж тільки початок, а там президентські вибори, де в жодного представника синьеожопих шансів немає, а будуть пручатися - майданом з ними покінчити можна остаточно. Чого мені турбуватись ? Я тут після виборів дізнався, що в переважно російськомовному місті Київ, з людей, що мене оточують кожен п'ятий за "Свободу", а 7 з 10 за опозицію, і це мене дуже тішить, я тепер знаю, що живу серед взагалі-то нормальних людей.

5. Bambook

24% - більше, ніж кожен пятий, нє?

6. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

В пологовому будинку акушерка щипцями прищемила. Не витрачайте час на цього троля, він безнадійний (в силу вищезазначеної причини) :haha:

• Подобається Подобається x 1
  7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Цитата:
    ...Русский мир рискует остаться без Киева. И как бы ни было это печально, проживет и без него — как живет православие без Иерусалима и без Айя-Софии...

8. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Це новорос-антиоранж в своєму дусі ? :)

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тут я совершенно с вами согласен - не будет никакого "нового" - чтобы там "свобода" не кричала. Будет - 2012 года.
    А все остальное - сможем обсудить, когда заработает новая ВР.
    Хотя от себя скажу - я слабо верю (точнее - совсем не верю!) в то, что хоть что-то из громких кличей будет претворено в жизнь. "Бесконечную" акцию против мовного закона мы уже видели, "нескончаемый" митинг под ЦВК - тоже.

10. olegp

olegp миється в бані

в получении инфы в ряде аспектов,
    1 автоотверчик сотовых операторов чирикает монопольно на мове, даже у МТС
    2 вокзалы, автовокзалы- мова монопольно
    3 В Торонто с 6.5% россійскомовних я могу лицезреть , напр, схему метро на русском, а в Харькове, с 98% россійскомовних -нет,

Вкладення:

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну и лицезрейте дальше...
    Многие спрашивают: как бороться – запах изо рта? Очень простой метод. Отойди. И запах вместе с тобой. М.М.Жванецкий.

12. olegp

olegp миється в бані

да много способов борьбы с избытком мовы,
    отойди- не замечай ее, а это ущемляет право находиться там, откуда отошел,
    спросили ж в чем? какие проблемы, я ответил, в чем

13. Bambook

Це ви через надлишок української мови в Канаду виїхали? :)))

14. olegp

olegp миється в бані

ну, можно сказать да, а шо?

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

впрочем, пан Гранд уже озвучивал укрооранжевую версию того, как я попал в Канаду, почти в Вашем стиле

15. Bambook

Можна сказати, а можна і не сказати? Ви дайте конкретну відповідь.

Бачу, ви стовідсотковий росіянин. Видно з московського акценту :)))

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ----------

16. olegp

olegp миється в бані

считайте-да, в 2005 пессимистичней казалось, в реале оказалось не так уж плохо, сейчас бы не уехал
    это сетевой штамп с хф, типо аццкий отжиг, в реале я не юзаю

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Першоджерело - з російського сайту. Повністю процитовано якимось тутешнім "рускоязичніком" у своєму блозі з додатком фрази типу "а я своїх дітей в українську школу не віддам!"
    Ну нехай не віддає. Хтось же мусить шпали класти!

18. Bambook

То вас і у вживанні штампів хтось ущемляв? ;)

І як там, вже всю Канаду перевели на використання російської мови? Не ущемляють? :)

19. olegp

olegp миється в бані

меня в Канаде и англ устраивает, а сложилась бы судьба, не дай бог, к вам во Львив переселиться, и укромова б устроила, я ее знаю на достаточном уровне

20. Bambook

Англійська мова вас не ущемляє, а українська ущемляє? Може, все ж варіант Стрейнджера ближчий до істини? ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)