Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Зате поляки нічого не забули, усі пам'ятають! I при слові бандерівець, у них очі кров'ю наливаються!
    Так вас же ще тоді на світі не було.[​IMG]
    Про "добре" детальніше, будь ласка!

• Подобається Подобається x 2
  2. manur

manur Well-Known Member

Видать, екстріму йому бракує. Ну, нічо..... якщо буде так продовжувати, то татари йому обрізання зро6лять, тіко, щоб не закоротко )))))))))))

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

То ви самі бачили? Чи вам так просто видається?

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А вони вже, здається, на півдорозі. Бо останній "парад" регіональних мов показав, що Пісуар живий. І їм Україна не потрібна. І давно пора.
    Сьогодні в мене на прийомі були чоловік і жінка словаки. Розговорились, він навіть словацькою до мене говорив бо слабо знає англійську.
    Кажуть, що розділились з чехами бо відчули себе різними. Ніякої ворожнечі чи злості. Просто відчули себе різними.
    І уявіть собі що між жителями Пісуару і західними українцями різниця в сотні разів більша ніж між чехами і словаками. То для чого псувати життя одні одним?

• Подобається Подобається x 1
  4. ADMIRAL

Спасибі!!!

5. Pedro

Видно Адмірал не встиг добре похмелитися. Може гроші забракло?:pardon:

6. ADMIRAL

Так позжайте і переконаєтеся. Вам же поруч!

7. manur

manur Well-Known Member

Буваю періодично. Ще жодного разу мене там ніхто не набив)))))) І друзів там маю.

8. ADMIRAL

Ну, нарешті те з'явилося здорове зерно у ваших думках!

9. Pedro

Вам за який час? Ось візьмемо міжвоєнний. На Західній Україні, яка була державою Польща не одна людина не померла з голоду. На Східній?
    10000000! Різниця є? Поїдьте в Львів і Київ, які були під Польщею і Росією. В Львові скрізь українська мова, в Києві можете за тиждень не почути не разу.
    А щодо поляків? Мої кращі друзі і в Австралії і зараз в Англії - поляки...

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

Ви повторюєтесь, Адмірал...:)

10. ADMIRAL

За останні 700 років.
    Візьмемо:
    Підпільні націоналістичні організації(УВО) на політику і дії польської влади відповіли терористичними актами, саботажем (підпалами полів, знищенням маєтків прибулих поляків і військових " осадников" (тобто поселенців), загальною активізацією діяльності серед населення. Особливу популярність УВО і пізніше за ОУН, мала серед української молоді і представників інтелігенції. У відповідь польський уряд застосував принцип колективної відповідальності, піддавши масовому жорстокому терору, знущанням і фізичному насильству українське населення Західної України

Боротьба з українським націоналістичним підпіллям включала всілякі форми від агітації і " зухвалих" (тобто швидких) судів 4 вересня 1931 року до створення 17 червня 1934 року спеціального концентраційного табору[джерело не вказане 904 дні], куди люди поміщалися за рішенням польської влади, без суду, на невизначений термін.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:31 ----------

І не втомлюся повторюватися в подібних випадках!!!

11. Pedro

Не було такого. Точніше, терору не було. Люди жили нормальним життям, а на Волині мабуть до 80-х років був такий вираз: якщо щось треба було похвалити, казали, "як за Польщі"!
    Який міг бути терор, коли вони навіть не вбили головного терориста Бандеру?
    Отже про Бандеру і ОУН... Кому вигідно, на Західній Україні йде нормальне життя. Люди мають землю, діти вчаться в школах, робітники працюють, хто в змозі роблять бізнес, добиваються високих посад (я вчився в Львові в медінституті де було досить багато професорів українців, що закінчили університети при Польщі). Навіть в парламенті засідало багато українців.
    Виникає ОУН. Головний ідеолог - етнічний росіянин Дмітрій Донцов. Організація націоналістично-соціалістичного напрямку, а ля НДСАП чи ВКП(б). Починається терор проти поляків і українців, які ведуть нормальне життя. В той час, як на східній Україні більшовизм винищує голодом мільйони українських селян. То кому вигідно? Західноукраїнцям? Питання риторичне. Дуже добре, що Захід.нет потрохи починає розкривати ті темні плями і добирається до джерел ОУН...

• Подобається Подобається x 3
  12. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Какие вы скучные. Самим-то не противно?

13. manur

manur Well-Known Member

Можливо, й можна такі речі з натяжкою назвати терористичними актами. Але такі речі, в основній своїй масі, були спонтанними.

А скажіть-но мені, не пригадуєте - коли і де держава офіційною своєю політикою оголосила терор? ОФІЦІЙНОЮ!!!!!! ОГОЛОСИЛА!!!!!! ДЕРЖАВА!!!!!!

Ой, трішки помилився : не "терор", а "червоний терор".

Де ще в світі було щось подібне?

14. iso

iso Well-Known Member

Серйозна аргументація:) В Австралії і з москалями можна подружитися:good:
    Був терор. Були саботаж і терористичні акти з боку ОУН. Було польське осадництво. Була пацифікація. Мало?
    І не пишіть фігні. Ваші "спомини" про польський період нагадує плач совків за радянським часом.
    Інша справа-що це все у минулому. Є і в нас, що ненавидять поляків. Аналогічно і в Польщі. Але усе це побутовий рівень. А загалом, Адмірале, нормальні відносини з Польщею. Навіть дружні. Є певна зверхність у них щодо нас. Але самі ми в тому винні. Інша справа - Росія. Але збилися з теми...

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

Це той хто всю вертикаль влади в Криму робить з донецьких? І він буде кудись відділятися? :)))

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:34 ----------

Not my problems

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ----------

То все квіточки порівняно з тим що творилося в 1917-1920х в Російській Імперії/УНР/СРСР

16. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Было,достаточно посмотреть историю этого слова

---------- Додано в 21:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

Что-то я недопонял...Намекаете , что Бандера был марионеткой Кремля?

Вчера ещё спросить хотел.А что это такие тихие , миролюбивые укры забыли под Москвой в те годы?

17. ADMIRAL

Что же вы открещиваетесь от своих героев??? [​IMG]
    Вы ещё Варфоломеевскую ночь вспомните...[​IMG]

А Вы что не знали, что Степан Бандера был агентом НКВД!?

• Подобається Подобається x 3
  18. Pedro

Абсолютно, ідентично - те саме, що ви з Адміралом забули на Львівському Форумі.
    Щодо першого питання, то я нічого не "намєкаю". Просто я запросив поміркувати (якщо є чим) і іноді читати нормальні статті. Особливо про роль і діяльність "рускаґа міра". А це ще до епохи "Крємля"...
    Хоча я розумію, що ви з Адміралом в основному пісатєлі.

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 4
  20. kjk

kjk Дуже важлива персона

ай, так просто зливаєтеся

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)