Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

• Подобається Подобається x 2
  2. manur

manur Well-Known Member

Напевно, один єдиний. І той балакає на кшталт Азарова)))) І він був саме у відпустці.
    Шановний. Не кидайтеся словами. У мене немає причин НЕ ВІРИТИ моєму товаришеві, майорові внутрішньої служби у відставці, поважному чоловікові, який має жінку, дітей і внуків.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, просто подивляться як на дурного, якщо такого захочеш. В Україні і так дивляться як на дурних на людей, які в музеї ходять. Якщо не шкільний клас прийшов - то витріщаться як на привида.

4. manur

manur Well-Known Member

Це добре видно, якщо ці слова читати. А на слух вони досить по різному сприймаються. І т.д.

Це для нас, які постійно чують і російську і українську - вони подібні. А для когось, хто з російською справ майже не мав - це таки китайська грамота.

До речі, філологи стверджують, що по лексиці найближчою до української мови є білоруська, потім польська, потім словацька, і АЖ ПОТІМ - російська.

Шановне панство зі сходу-півдня України. Хтось з Вас сприйме на слух польську? (нагадаю, що за лексикою вона до української ближче, ніж російська).

• Подобається Подобається x 1
  5. -Erebus-

Для сприймання на слух - важлива ще фонетика, а вона в Польській мові дуже важка.

Ну я з польською справ майже не мав, але текст польською більш-менш можу зрозуміти.

6. OldMan

OldMan Well-Known Member

Я воспринимаю. Могу легко определить польский среди других славянских языков и понимаю от 30 до 70% в зависимости от темы разговора.
    На слух польский гораздо легче чем при чтении, вот тут проблема. :)

• Подобається Подобається x 5
  7. -Erebus-

А мені здається навпаки. :)

• Подобається Подобається x 2
  8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не, я пока "склею" все буквы в "звучащее" слово сильно много времени проходит. :)

• Подобається Подобається x 3
  9. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Вище означенні особи певно вічно будуть плутати Бандеру з Бендерами та руський з російський. :)))
    "а какая разніца ?" (С) :)))

Останнє редагування: 7 вер 2012
  10. yasam

yasam Well-Known Member

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

И что? Что в данных его словах является предосудительным?

12. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Крымскотатарский и русский языки должны быть официальными в Крыму - Джемилев.

Депутат Верховной рады, член фракции Блока "Наша Украина-Народная самооборона", председатель меджлиса крымскотатарского народа Мустафа Джемилев выступает за предоставление официального статуса крымскотатарскому и русскому языкам в Крыму. Об этом Джемилев сообщил Українським Новинам.

"Крымскотатарский язык на крымском полуострове должен быть одним из официальных языков. В силу исторических обстоятельств, сложившихся на полуострове, язык русскоязычного большинства (региона) тоже должен иметь статус", - сказал лидер меджлиса.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

На пустом месте создали проблему:sad:.

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Проблема була. ЇЇ створили москало-комуняки, русифікувавши половину України. Але коли є така ситуація, проблему треба вирішувати. Розумно, спираючись на досвід інших держав. І тут кращого рішення, як федерація чи навіть конфедерація, я не бачу.І нехай собі Донбас чи Харків розмовляють своєю мовою, я як галичанин буду змушений якось порозумітися з ними коли приїду до них. Що має місце, наприклад в Швейцарії. Коли я будучи франкомовним приїду в Цюріх, мені моя французька нічого не дасть. Я буду змушений спілкуватись або німецькою або англійською. До речі, в усіх довідниках по Бельгії написано: не думайте спілкуватись французькою в фламандських районах.

15. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

16. Pedro

17. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

18. Pedro

19. Gron