Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Прокуратура вимагає поширювати "язик" у Тернополі

Прокуратура опротестувала рішення Тернопільської облради, у якому депутати заборонили поширення дії "мовного" закону на території області.

Про це повідомив депутат Тернопільської облради Степан Барна.

Прокуратура зазначає, що "приймаючи дане рішення Тернопільська облрада вийшла за межі своїх повноважень, визначених ст. 43 закону "Про місцеве самоврядування в Україні", а також порушила вимоги ст.19 Конституції, яка зобов'язує органи місцевого самоврядування та їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами".

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

Мы и страна: зачем мы друг другу. Вызов украинской независимости

• Подобається Подобається x 1
  2. OldMan

OldMan Well-Known Member

Чес-слово, идиотизм журналистов уже начинает раздражать.
    Но ещё немного и я начну думать, что неспособность передать смысл это свойство украинского языка, а не тупость журналистов.
    Потому что повально и повсеместно.

• Подобається Подобається x 3
  3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Росія повинна займати "наступальну позицію" у поширенні російської мови у світі.

Про це заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв на нараді керівників представництв і представників Росспівробітництва у Москві, передає УНІАН.

"Росспівробітництво приділяє велику увагу поширенню російської мови, число курсів російської мови зростає, і число слухачів зростає. Але їх, як і раніше, не так багато, як би нам хотілося. Не достатньо забезпечувати пропозиції, потрібно сприяти збільшенню попиту і займати більш наступальну позицію", - сказав Медведєв.

...

Медведєв підкреслив на важливості роботи з російськими співвітчизниками за кордоном і з глобальним "Русским миром".

....

http://www.pravda.com.ua/news/2012/09/3/6971928/

• Подобається Подобається x 2
  4. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

5. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

Потомки древних укров, мля...

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ми в курсі шо в Харкові таких нема. Максимум нащадки семітів Гепа і Доба.

7. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

Верховная Рада не будет вносить поправки в "языковой закон".

Один из авторов скандального закона «Об основах государственной языковой политики» депутат от Партии регионов Вадим Колесниченко утверждает, что Верховная Рада не будет вносить поправки в этот закон, сообщает «Главред».

«То, что президент анонсировал рассмотрение в парламенте 27 сентября – это бред сивой кобылы, в этот день даже нет заседания», – сообщил Колесниченко.

По мнению Колесниченко, голосование в Раде поправок в языковой закон – это «пока только желания Кравчука и его сподвижников по уничтожению Украины».

«Судьба этой бумаги пока никому не известна. Не знаю, кто будет вносить на голосование в парламенте этот бред, не думаю, что президент это сделает», – добавил Колесниченко.

8. Sman

Sman Well-Known Member

І всі ж україноненависники промовчали. Навіть самі ярі не мають що сказати. Бо правда ж. :russian_ru:

9. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Хренью вы занимаетесь. Проблему из пальца высасываете. Нет проблемы. Есть люди, а есть дебилы. Проблем-то?

10. MARTINI

ну от і проблема :)

11. ADMIRAL

Кто-то объяснит мне, что сейчас угрожает украинскому языку на Украине??? [​IMG]

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Такі як ви.

13. manur

manur Well-Known Member

Ви з Севастополя, як я розумію?

Трафунок : є у мене товариш один, а зять у мого товариша - американець. Найсправжнісінький, без жодного натяку на слов"янські корені, отакий собі англосакс (чи як їх там). Він у свій час 2 роки відтарабанив в Україні (Західній) як волонтер Корпусу Миру.
    От поїхав мій товариш з ними в Крим. І в Севастополь їх занесло. І, відповідно, на якусь екскурсію. А екскурсовода укрїномовного - НЕМА!!! Вабчє НЕМА!!!!

А зять російської - ну, ні в зуб ногою, а українську розуміє цілком пристойно.

Знайшли для нього англійськомовного...........

Це як називається? Щоб в конкретному місті не було екскурсовода, який володіє державною мовою. ДЕ????? в світі ви ще таке побачити можете?

14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

В Росії, у Майкопі колись відвідав краєзнавчий музей - екскурсію можна було замовити лише адигейською.
    А щодо Севастополя - так це історично було завжди російськомовне місто, певно не захотили туди їхати україномовні ескурсоводи працювати.

ТАКого не може бути - якщо вільно володієш українською, то російську будеш хоч частково, але розуміти!

---------- Додано в 01:02 ---------- Попередній допис був написаний в 01:00 ----------

Такі "письменники", як Любко Дереш - ось прочитаєш їх, і більше нічого україномовного читати не захочеш! :)
    На щастя я після нього ще прочитав Дашвар - і ця література мені сподобалась! :good:

15. MARTINI

дуже навіть може бути

16. -Erebus-

Приведіть мені, будь ласка, приклад тексту російськомовної екскурсії, яка ЗОВСІМ не буде зрозуміла україномовної людині?
    Інакше виходить, що Ви "помиляєтесь"! ;)

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ірина Чорнова

18. -Erebus-

Ірина Іванівна Чернова, якщо бути зовсім точним! ;)

До речі, Джеко - слабо підтримати Українську мову і прислати в Українську біблиотеку у Москві її останню книгу, бо там її нема? :sad:

19. kitana

kitana Banned

Erebus, тут какбе йдеться про те, що севастопольські екскурсоводи не знають мову своєї країни.
    Чи Ви думаєте, що в даному прикладі екскурсовод провів екскурсію англійською мовою, бо він англомовний? Ага, з Англії приїхав. ))

Я вільно володіла російською, і українську розуміла настільки частково, що аж нічого не розуміла, бо практично ніколи її раніше не чула. Почала розуміти десь через місяць.

20. ADMIRAL

manur,
    Гнусная ложь!!!
    В любом Севастопольском экскурсионном бюро есть гид говорящий на украинском языке! Это, кстати, повелось ещё со времён СССР!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)