Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ну нічого не розуміют! Всім ж очевидно, що 20 годин у потязі набагато краще за 10, тим більш з пивом! :)))
    "нифига непонятно" - певно автор мав на увазі, а то коли обидві частки окремо сенс речення і правда "ніфіґа нєпонятний" :)

2. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

А з іншої сторони, це може бути використано для того, щоб жодній з мов нацменшин, крім російської, більше не надали НІЯКОГО статусу. Адже ніде ще ніяка мова не отримала регіональної. Приймуть поправки, в яких затвердять 30% і все. Хіба що угорська. Потім скажуть:"Закон зворотньої сили не має" і вже прийняті регіональні РОСІЙСЬКІ залишать. От і здійсниться откровення Чечетова.

• Подобається Подобається x 1
  3. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

Ну вот и возможный ответ на вопрос, почему в Крыму замешкались с внедрением принятого сейчас закона о языках. Крымчане оказались хитрее других и решили подождать, авось всё изменится. Зачем раньше времени дёргаться?

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ну ясно, татарам і болгарам дулю, а не мову. Рускі оп"ять всіх обдурили і побідили :)

• Подобається Подобається x 3
  5. Siggwar

А жаль. Пошто болгар обидели?:sad:

6. MARTINI

Філя Кіркоров вам цього не простить

• Подобається Подобається x 2
  7. Siggwar

Не, меня сюда не приписывайте))) Я за то, чтобы все языковые претензии нацменшинств были удовлетворены.

Языковую свободу болгарам и русинам! Ну и... татарам. Хотя по-моему оно им и не надо. Что-то молчат.

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а українцям не треба?

Siggwar, а шо, вас цей пункт в правилах не стосується?
    1.2.3. Починаючи із 22 червня 2012 року на форумі запроваджено "День української мови". Кожної п"ятниці ми спілкуємося на форумі лише українською мовою

• Подобається Подобається x 6
  9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Вони не такі наглі і "абижені", як дехто )))) :)

10. Siggwar

Только хотел день русского языка внедрить сегодня, лично для себя и на те. Ладно, подчиняюсь правилам. Перенесу на другой день:)
    А що покарання, такі бан?:)

Українці ж - не нацменшина, це ж - "ТИТУЛЬНА":vinsent: нація, нє? Українська мова-дежавна мова, що ще потрібно?

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

Ну звісно, вони ж іншими справами зайняті - незаконним захопленням землі під свої торгові інтереси. Їм не до мови.

11. Picasso

А я про що? Я ж і кажу, що декому ввижається, що то язьік прищемляють, то болгари з русинами і татарами тільки землі вАруют. Напевно, і не сплять по ночах, і їсти забувають за тими незаконними захопленнями :)) Нє?
    Зомбоящик то велика сила )))) Браун і Розинг навіть в снах такого не бачили :))

• Подобається Подобається x 4
  12. Siggwar

Мені зомбоящик ні дочого, я в Криму часто буваю, на відміну від вас, схоже на те.

На Ай-Петрі приїздіть, вас там пригостять "чарівним" вином "Чорний шайтан" та розкажуть, можливо, як у них там справи. Буде, також, нагода спробувати з ними поспілкуватися українською.
    "Вони же, аж три мови знають" (с)

Останнє редагування: 31 сер 2012
  13. Picasso

Усіх?
    Приїздяю, приїздяю. Мені Крим подобається. Я завжди там масу позитиву можу знайти. Як не дивно, але коли ввічливий продавець, то починаєш до нього частіше заходити, і десь слово за словом, виявляється, що,переважно, татарин ;) Я знаю, що їм потрібно за відпочивальний сезон назбирати грошей на зиму, тому ціни інколи дуже "курортні". Але якщо це роблять ввічливо, то я не проти

Ото тепер перед вибором. Ті кримчани, що Вам попадаються, дуже хитрі, чи дуже жорстокі? Вони обманом заставили російськомовних протягнути закон про мови через Верховну Раду, чи прищемили плоскогубцями одне місце, а самі, тим часом, земельку незаконно хапали? :))

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

15. Bambook

Bambook Persona non grata

Так навіщо ви всі штампи з нього запамятовуєте?

16. Siggwar

Вам все-штампи, що не по вашому.

---------- Додано в 00:17 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:21 ----------

Якась дурня. Все до кучі звалили смайлік поставили і раді. Як мало вам треба.

Всі кримчани як і всі люди - різні. Татари-не виняток. Земельне питання в Криму стоїть особливо жорстко і татари (хоча й не тільки вони) у ньому приймають активну участь. Частіш за все не зовсім законно.
    Мовне питання їх зараз просто не дуже хвилює.
    На тому й стоять.

17. kitana

kitana Banned

Татари не бовкають зайвого, вони є організованою спільною, і їх інтереси представляє Меджліс.

З сесії Кримського парламенту:

Рефат Чубаров:
    Регіонал Кличників:
    Оце справжнє обличчя Партії регіонів.

А фішка в тому, що не потрібно надавати кримсько-татарській мові ніякого статусу на рівні Верховної ради Криму. Ця мова вже отримала такий статус згідно Закону. Верховна рада Криму повинна (зобов'язана) лише забезпечити виконання заходів з захисту та розвитку кримсько-татарської мови згідно закону.

Те, чим займаються ради Луганська, Одеси, Донецька - це профанація.
    Вони заявляють, що надали російській мові статус регіональної, але це не входить в повноваження місцевих рад. Це популістська брехня.
    Місцеві ради можуть надавати статус регіональної лише тим мовам, які не мають 10% на відповідній території, за результатами збору підписів мешканців. А там, де є 10%, статус визначено законом і ніякого "надавання статусу" не потребує.

18. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

19. MARTINI

• Подобається Подобається x 5
  20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Статус теми:
Закрита.