Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Когда некотрые чудаки на м пишут, что Сталин проводил геноцид именно украинцев, или то что сказал Жуков (якобы)(ветка про ВОВ) они сознательно либо по своей ленности и тупости пытаются ввести всех в заблуждение.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нема сенсу.
    Ніхто нікого ні в чому не переконає.
    Як і мене ніхто не переконає,що совки є чимось іншим,а не купою смердячого гною,що ниє за тою парашею,яку вони профукали.

3. iso

iso Well-Known Member

Не знаю, кому це вам і які чудаки пишуть, але справжня тупість - це сприймати українізацію 20-х за чисту монету.

• Подобається Подобається x 3
  4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

він не тупий, він просто сталіна любить

5. Romko

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Борісе, треба бути об'єктивним на даний час більшість киян все ж переважно користується російською, хоч і дійсно є тенденція збільшення вживання у побуті державної мови. То я просто написав, як правильно підходити до обслуговання: меню двомя мовами, персонал володіє двомя мовами (укр. і рос.)- це як мінімум. Коли я відвідував Київ майже всюді ТАК і було - і це правильно. :drinks:
    І я ніде ж не казав, що "Кофе Хауз" діє правильно з таким підходом до гостей. Але не бачу сенсу за це переживати. Просто не ходіть туди - вони ж менше грошей зароблять.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Нє ТАК, краще у цій темі все ж триматися нейтральної позиції. Бо серед виборців багато і українців, або тіх хто українські коріння має. :drinks:

• Подобається Подобається x 2
  7. kjk

kjk Дуже важлива персона

Вся суть ставлення росіян до українців у цій історії з кав'ярнею.
    Росіяни для українців вороги. Не всі, але в цілому вороги. Причому дуже лицемірні вороги, зверніть увагу яка різниця у спілкуванні на ресурсах де більш-менш вузьке коло людей, наприклад тут, та що позволяють собі росіяни де коментування анонімне або дуже велика кількість користувачів (ЖЖ, ютуб).
    Взагалі немає жодної настільки ворожої до нас нації як росіяни. І добре що цей міф про братские народы неминуче зникає, люди починають бачити хто є хто.

• Подобається Подобається x 5
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хто заважає вести боротьбу із цим явищем?
    Ніхто. -Erebus- правий на всі 100 відсотків - не відвідуй цю кав'ярню, не купляй російський товар, не їзди в Росію на заробітки і згідно законів ринку вони або змушені будуть грати по нашим правилам, або зникнуть, не витримавши конкуренції. І не потрібно танків, літаків та криків "За Родіну!"
    Щодо ворожості росіян, то це теж вигадка нацзбоченців. Величезний відсоток росіян має або коріння, або родинні зв'язки із Україною. У всіх регіонах. В самій Москві українці із України працюють на українців із Росії. Це слова не мої, а людей, які роками наймитують в Росії.

9. iso

iso Well-Known Member

Але і переважна більшість тих мешканців України, що є в родинних звязках з росіянами, позиціонують себе росіянами або переконаними російськомовними. Тому правильніше розділяти відношення росіян до україномовної і рросійськомовної України. (А спостереження російськомовних українців на ЛФ свідчать радше за їх проросійськість).

• Подобається Подобається x 2
  10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

VasMT, майже з вами погодилась, коли читала про то, що українці мають відповісти, просто не ходити в ту кав"ярню. Себе треба поважати.

А вот то, що нема ворожості росіян - ой, не кажіть :) Хто на кого працює - тут зовсім ні до чого. Почитаєш російські СМІ, і здаєтся, що вже проблем в Росії нема зовсім ніяких, тільки три зісталося - США, Україна і гомосексуалісти :) :) :)

11. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

В тіх ЗМІ, які читаю, наприклад я, головні проблеми: економіка, політика, екологія, миграція (насамперед з Середньої Азії і внутрішня з Північного Кавказу). В розділах міжнародної політики головні теми США, Китай, ЄС. А ось Україна рідко зустрічається.
    Ось дивитесь: України я не бачу на 27.08.13....

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

Та ні, заперечення цього факту - вигадка нацзбоченців. Російських нацзбоченців. Знайдіть на ютубі будь-яке відео яке стосується укр-рус політики. Почитайте коментарі. Чи може то там пишуть малочисельні агресивні підлітки? Тоді постає питання де пише неагресивна розумна більшість? Чого ж її не видно?

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Так і робиться. Інформаційна атака складова частина будь-якого бойкотування.

• Подобається Подобається x 4
  13. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну, не знаю. Я, як не візьмуся читати російські ЗМІ, так і про Україну завжди щось знайду :)

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вот так или примерно так из за недобросовестных журналистов гуляет вранье по Интернету.

Хотя....Многие так сейчас и мыслят, что им чудится то они в это сами и верят...
    Время такое.

Слава богу, что еще тупым не назвали. А так, блаженным. Как Ромко примерно.

15. Gron

Gron тафгай

Знов відмазки москалів.
    Так, це шлях, але не всі шаряться в неті, цікавляться політикою, не всі обурені сервісом у КофеХаус кинуться до твітеров та фейсбуків даби підключити громадскість.
    Власники не прави?
    Міськ рада чи хоча б районна реагують?
    Пожежники, санстанції, податкова, юристи, тиск оказують?
    Томущо влада антінародна.
    А вороги вони не по одному, а взагалі, бо держава в них ворожа і до нас, і до всого світу, і завдяки Вам ця держава ще довго воду каламутиме, бо як хоча б у нас достане сил без обіняків довести, що вони нам вороги, то залишившись сам на сам вони років за 300 може зміняться.

• Подобається Подобається x 4
  16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а про росіян ніхто мову не веде. Бо в основній масі, росіяни цілком нормальні люди. Мову в основному ведуть про російську фашистську владу на чолі з ліліплутом і кількох шизофреніків на ЛФ.

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

не читайте того, спати спокійно будете.

17. Gron

Gron тафгай

Доречі відкрилася в Одесі "Львівська кав"ярня" біля залізничного вокзалу на Пушкінській.
    Розтошована як на мене не дуже. місцеві там майже не бувають. тільки "прієзжиє".
    Але інтерер файний, кава чудова, вибір тістечок великий, персонал, у руськомовній Одесі, леХгко переходить з однієї мови на іншу, меню двома мовами, бо хто би тут з невстранців не доводив - європійці, а не азіатчіна замшела робили.

18. Romko

Чорнобильцю,невже будете заперечува.що у всіх своїх постах цитуєте смердячі опуси пєтісіманєнка,лижете дупу комунякам і щосили харкаєте на українське?

19. Gron

Gron тафгай

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А це вже незаконно.
    Чого це?
    Якщо ми забороняємо вхід в спортивному одязі, то ми порушуємо права спортсменів?
    Ні. Просто це правила, встановлені власником. Власники отого хауса встановили правила, які не суперечать українському законодавству - будь здоров, Іван Пєтров...
    І держава із владою тут ні до чого. Ми живемо у вільній країні. Що не заборонено - дозволено. Баста.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)