Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ви що такого палили? :) Я де сказала, що Москва має говорити французською? :)

Ну, Москва теж прийшла, і не подобаєтся - то могли і сім"ю розстріляти, такий собі метод простий придумав Єрмолов :) А так - нііі, вони ж добрі, росіяни ті :)

Ні, але мене забрали з України. А от зуби - Boris_Kiev все дуже добре написав.

2. morze

morze Well-Known Member

Цікавину вичитав в інтернеті - буква яка найчастіше зустрічається в мові!: в російській -С!, в українській П! Російськомовна УСЕ дає більше слів на С, але завдяки совєтським фаміліям їхніх героїв!

---------- Додано в 00:24 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

Добре що нерусь на цьому форумі пробує віднереститись! Москаль - неруський! А я їх люблю!

3. kavyn

kavyn миється в бані

4. kavyn

kavyn миється в бані

а кто руський? - хохол?

• Подобається Подобається x 1
  5. morze

morze Well-Known Member

навіщо пропогувати фійню? на ютубі там досить цієї паржать!

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

ну, навіщо? як недоганяєш, то хоть маскіруйся!

• Подобається Подобається x 3
  6. kavyn

kavyn миється в бані

в смысле? кто руський тогда, если не хохол и не москаль? бульбаши?

7. iso

iso Well-Known Member

А не думаєте, що ці процеси можуть бути паралельними
    Поцікавитися можна вашою релігією?:)
    Нагадало про логіку:
    "В тебе сірники є?
    Є.
    Значить твоя жінка курва";)

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

)))))))))) вот тут ....
    такие же как все, добрые и злые только в сказках ... приведите мне любого "дорого", хочется посмотреть ...

9. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але що робити рестораторам у той перехідний період? Ось, наприклад, у правилах закладу є пункт: офіціант зобов'язаний розмовляти з гістем тією мовою, якою той до нього звертається. Абсолютно правильна справа з першого погляду, але ось що робити, якщо людина звертається суржиком? Якою мовою тоді відповідати офіціанту?

• Подобається Подобається x 2
  10. iso

iso Well-Known Member

Пане Еребусе! Вирішили повипендрюватися?;)

11. -Erebus-

Ні, просто ми почитали лише одну сторону конфлікту, я конкретно про випадок, і зробили висновки, а не послухали іншу сторону конфлікту, бо може в людини ТАКа українська, що офіціантка просто не знала якою мовою йому відповідати, або він просто поводив себе надто хамувато і ТАКим чином йому решили трошки помститися, це звісно неправильно, але ж тут офіціантку зрозуміти уповні можливо! :dntknw:

12. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Щ

Перепрошую, там документ, де написано, що вони спілкуються РОСІЙСЬКОЮ. В Україні...,

---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 09:01 ----------

І? То просто "що бачу, то співаю". Факт. Що ви всюду щось вороже Росії бачите? Манія переслідування?
    Так отож, завжди колонізатор - зло для колонії

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Не скажи. Зателефонувала на фірму пані з Франції (промоутер програмного продукту). Розмовляла чудовою англійською. Назвалася - увага - Хафіда Рамні.
    Спитала, якою мовою вислати нам документацію. Причому сказала так: "Я знаю, що Юкрейн - це не Раша. Але ви перші зацікавлені особи з Юкрейн, тому ми наразі не маємо документації вашою мовою. Тому, соррі, можу запропонувати Інгліш або Рашен."

Другий приклад: замовили англійську апаратуру загальною кількістю 22 дівайси по 8 кілобаксів кожний.
    Англійці попросили надіслати їм зразок українського фонту розміром 9х14 точок і прийнятний для нас переклад меню.
    Хоч вони розуміли, що більше замовлень з України не буде, проте вирішили поповнити свою програмну базу українською мовою.
    Мєлочі, а пріятно!

14. -Erebus-

Російською в Україні - о це диво! :) А вже вийшов закон забороняючий це?

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

А для того закон потрібен? Дивно.... Я таке взагалі не можу собі уявити а жодної непристойної країні, шоб в документи написали, що робітники ПОВИННІ спілкуватись не державною мовою. В якоїсь Франції вся б країна вже на вухах стояла. А в Україні ніц, вуха спустили і проковьнули

16. -Erebus-

ТАК якщо немає закону, то най робітнікі спілкуються російською, ось може власники "Кофе ХАуз" розраховують на контингент з російських туристів? Думаю вчити, як вести бізнес когось, в даному випадку не варто!

В лівій толерантній нинішній Франції не стояла би! Це ж нетолерантно! :pardon:

17. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ти або не перекручуй інформацію, або нормально з"ясуй питання щоб не писати бздури. Проблема не в тому, що Кофе Хауз вимагає від своїх працівників знання російської, а в тому, що забороняє спілкуватися з клієнтами українською. Більше того, українців вважають "одним процентом повернутих, заради яких ніхто політику компанії міняти не буде". Це все відкрита інформація, тому твої спроби тепер все перекрутити на "а може так, а може не так" виглядають дуже недолуго. Я на мене, це є цілком конкретний і недвозначний прояв російського нацизму і якби тут у нас була влада українська, а не банда донецьких гопників, то цих нацистів вже б депортували варити каву на московщину.

• Подобається Подобається x 5
  18. -Erebus-

Я і не перекручую, просто ставлюся до цієї історії з деякою недовірою. А в правилах "Кофе Хаузу" написано, що якщо людина розмовляє іноземною мовою, для них це і українська також, бо це російська кав'ярня, то до неї можливо звертатися тією мовою, якою людина розмовляє, якщо, звісно, офіціант її знає. Ось я і припустив, що або людина розмовляла диким суржиком і офіціант не знала якою мовою звертатись до неї, або хамила і офіціантка відповіла гістю взаємністю. Може вона не знала української мови? Ну це дивно би було!

19. Gron

Gron тафгай

Навіщо вперто писати дурниці?
    В кав"ярні що, працюють завезені тамбовоіркутськорязанські хлопці та дівчатка?
    Уявить собі Старбакс де працюють амери і відмовляють всім хто не знає англійської.
    Істина в тому, що це і є "справжнє обличчя", і Ви, і Кофе Хаус, і невстранці з фаустами, ніякої поваги ні до кого, зверхність та пихатість, вас треба всіх десятою дорогою обходити якщо на копняка не достає сил чи рішучості.

20. -Erebus-

Є в Москві клуби , де офіціянтами працюють якийсь кубінці, схоже студенти, російську майже не знають, але нічого - нікому до голови не прийде через це робити скандал!
    І третий же раз кажу, ми не знаємо всій ситуації, я би послухав версію працівніків "Кофе Хаузу" щодо цієї ситуації, впевнений вона б відрізнялась від версії хлопака "офіри" русофобії! :pardon:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)