Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Одно время мы во вьетнамский ресторан зачастили на лягушатину со змеями.
    Так они там по-русски ни бум-бум.
    Меню с картинками.
    Пальцем показал на картинку, то и принесут.
    Ну, счёт арабскими цифрами - так что без проблем.
    И никто этим вьетнамцам витрины и морды не бил и ресторан не поджигал.
    Так что мешает украинцу показать на чашку кофе в Русском кафе?

• Подобається Подобається x 4
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вот и я об этом. Рынок, бибиегомать. Не нравится, не ходи. Будто бы в Киеве рюмошных мало...
    Нет ,нужно построить всех в парадную коробку и заставить маршировать под завывание унтера-националиста.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Какіє страшниє еті националісти!о_О
    І как харашо хаділось строєм под речьовкі савєцкіх лідєрав...:girl_angel:

• Подобається Подобається x 3
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ходилось... И отец Ваш ходил, и Вы маршировали с громкими криками "Да здравствует КПСС!".
    И хотите построить для марша меня. Под командыванием верескливого унтера-нацика. А тут уже я не хочу. И пошли Вы в баню, со своими равнениями и ранжирами. Хочу жить в свободной стране. Хочу ем, хочу сплю, хочу на транзисторе играю.

5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Дуже можливо, що його таки б спалили до хулєри :) То є Франція :)

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

Хтось забороняє? Валяйте, спіть собі. Але в вільної країні не можна зневажати громадян тої вільної країни.

• Подобається Подобається x 1
  6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

угу - спалили ... Франция уже не Э Франция, они теперь больше на Французский эмират смахивают ..

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А Вам було дозволено "строіть для марша" з вигуками "слава кпсс" підневільних пацанів?
    Коли я студентом був у Львові, піднявся на Замкову гору і побачив таку картину: забуханий майор вишикував хлопців-десятикласників (за вигладом - сільських) і апщепанятнім язиком проводив "урок боєвой слави". Я все чекав, коли хлопці спитають "Автомати з дому брати чи там видадуть"?

8. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

А ви не сидить в Марселі чи в 11-12 округах Парижу :) Між іншим, той емірат щебече на французської набагато ліпше, ніж теперешні жителі Москви.... :)

9. Полковник

Полковник миється в бані

Об этих-то чего вспоминать?

10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як "чого"? Вони одної віри з тими, що до Франції приїхали :)

11. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Є докази, факти чи інша офіційна статистика?
    Окремні приклади прошу не наводити, бо я в Москві зустрічав узбеків і які російською мовою майже без акцента розмовляли, і тих, що і двох зв'язати не можуть. Я так думаю, що у Франції така ж сама ситуація.

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Як в Україні, то мус в свобідній, а як в ссср, то можна і строєм, і за колючим дротом, ліш би буржуазних націоналістів не було!

sent from my Galaxy SIII

13. Boris_Kiev

ліш би нє било войни!
    І в дитсадку бідні дітки розучували пісню "про котят" - "Котят лі русскіє войни?"

14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ні хвіга. Всі французські бувші колонії дуже добре знають французську мову. Вони ії досі вивчають.

15. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

По-перше не "бувші", а "колішні" - знаєте, як це кажуть: хочеш поміняти Світ - почни з себе. Тобто Ви хочете, щоб у кав'ярнях до Вас звертались літературною українською, не заважало би досконало її вивчити самому.
    А по-друге якщо, що Ви стверджуєте і є правдою, то це означає, шо афріканці повністю не розвалили створену французами систему освіти на відміну від Середнеазіатів. Але Росія ж ніяк не винувата в розвалі шкіл і внзів там.

• Подобається Подобається x 2
  16. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

На жаль, я ії не вивчала, і не дуже добре знаю, мені вдома батько забороняв говорити українською :) Вдячна, що поправляють. Люди ж в Україні, богам слава, вчать мову.

А я зовсім не казала, що Росія в чомусь винна. Просто факт - люди з Марокко, Алжиру, Камеруна, Малі і інш. добре говорять французською, якщо вчились в школі.

17. forester

forester Well-Known Member

Нормальный человек как рассуждает? Мы ходили при коммуняках строем, теперь хотим сами решать куда и как нам ходить.
    Националисты как рассуждают? Вы ходили при комуняках строем, теперь ходите строем при нас.
    Что выходит? Выходит, что современные националисты прямые и единственные наследники КПСС. Её методов и её логики.

• Подобається Подобається x 3
  18. morze

morze Well-Known Member

нічого поганого націоналісти невзяли в комуністів!

19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

так и Украина на русском щебечет получше наверно даже теперешних жителей Москвы ... так вы это к чему привели? с какого Москва должна на французском говорить, в 1812м пытались научить да ухекались, а вот предков нынешних афро-французов особо не спрашивали, пришел иностранный легион - и хрясь, объявил Алжир и еже своей колонией, не нравится - пуля, они ж гуманные, ывропейцы одним словом ...
    мда .... вы жили в гетто? зубы рвут без анастезии, дома запрещают говорить на украинском ....

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

какая трехсмысленная фраза ... то есть что-то таки взяли, но оно не поганое, следовательно что-то у комунистов было не поганое ...

---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

потому что это бывшие КОЛОНИИ Франции, и в качестве колоний они простояли сотню лет ...

20. Boris_Kiev

Ось і вирішуйте. Тільки на своїй території і на своїх форумах.

Вам (і взагалі 95% росіянам) ніколи не зрозуміти суть націоналізму. До речі, у нас поширюється новий рух - російськомовні українські націоналісти.

Принаймні те, що ЛФ приваблює сторонніх мух. Смачний львівський мед?
    їжте башкирський. Він теж дуже добрий.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)