Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,направду,живуча сволоч...як совки.

2. boshik

boshik Member

Ми вперто будем рiдну мову вчить,
    На це не пожалкуем часу й працi,
    Щоб не москальскою 'Мы в жопе!' говорить,
    А гордо рiдною - 'Держава наша - в срацi!'

• Подобається Подобається x 1
  3. yasam

yasam Well-Known Member

4. boshik

boshik Member

Знайомий (З) розповiдав:
    Якось відпочивали у Єгипті. Пілся чергової вечері вирішив приколотись над однією москалькою, котра сиділа за барною стійкою. Підійшов до вже знайомого бармена (Б) і починає говорити українською:
    — Здоров, друже, як твоє життя?
    А той же нічого не розуміе, тільки дружньо посміхається і кидається черговими виразами: — Хай, ітс окей
    (З) — Ну і добре. Слухай, а дай-но мені якогось хорошого пивка.
    Той, не довго думаючи дає пиво (крім цього, знайомий нічого там не замовляв).
    (З) — Дякую, друже, щасти.
    (Б) — Гудлак!
    Москалька з випуклими очима на це дивилася і вирішила спробувати сама:
    — Здравствуйте, молодой человек, а вы действительно так хорошо владеете Украинским?
    Бармен задумуючись погледів та видав:
    — Екскюз мі місс, бат ай донт андерстенд рашен…
    Москалька почервоніла, а українці, котрі там були, ще довго з неї реготали)))

• Подобається Подобається x 5
  5. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

6. yasam

yasam Well-Known Member

7. серега-очкарик

• Подобається Подобається x 2
  8. yasam

yasam Well-Known Member

9. серега-очкарик

10. Полковник

Полковник миється в бані

Молодцы!
    Особенно живо представил себе долгое реготание украинцев.
    Я бы тоже, наверное, почервонил.

• Подобається Подобається x 4
  11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Моя знайома (родом з Чернівців, дочка відомого науковця, перекладачка, живе в Києві), ретельно вибирала школу для своєї донечки. Головні критерії - чиста, правильна українська мова вчителів і кваліфіковане викладання іноземних мов.
    Якось я підвозив її з донечкою на співбесіду, а донечка розповідала про одногрупників з дитсадка.
    - Уявляєте, той Іван такий кумедний! Він каже... (цитата сказаного російською мовою - на слух). Для 6-річної дитинки російська звучала як арабська.
    Росте нова генерація. До речі, дівчинка має неабиякі вокальні здібності і бере приватні уроки у серйозної викладачки.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

З наступаючим "днем незалежності"
    Офіціанти «Кофе Хаус» сміються з україномовних відвідувачів

• Подобається Подобається x 3
  13. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Кілька років тому запросили нас в Суми на змагання в Сумський політехнічний університет. А в них у команді негр був. По-нашому ні бум-бум. І от коли ми розігрували м’яч, суддя цьому негру й каже: "Відійди на 3 метри". Реакції - нуль. Суддя знову йому те саме... Негр не реагує. Після третього прохання судді ситуація теж не змінилася. Потім до нього повернувся один з наших дядьків (дядько під 2 метри зростом і майже такий же в плечах) і каже: "Зємлячок, отойді на 3 мєтра, пожалуйста". І показав йому три пальці. Хлопця як вітром здуло миттєво.:)))

14. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

[​IMG] Так ось же сказано, що можна переходити на мову "іноземця", якщо її знаєш. Та і взагалі, не забувайте, що у Кав'ярні клієнт не просто клієнт він по-перше - гість, а догодити гостю - це головна мета. Тобто з такою поведінкою вони просто втрачають відвідувачів - ну то їх проблеми! Не думаю, що в Києві є проблеми з тим, де посидіти і попити кави! ;)

15. Полковник

Полковник миється в бані

Так негр москалём оказался?

• Подобається Подобається x 4
  16. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

біс його зна. Суддя з ним на москальській теж розмовляв - не допомогло. А нашого зрозумів )))
    А через рік в них вже інший негр бігав - той українською лепетав так, що будь здоров

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Перепрошую, а в Україні потребувати, щоб персонал розвовляв російською - то як? Я собі уявляю, що було б з закладом, який би попросив говорити на будь-якої, але не на французської, у Франції.....

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І що би було? Побили би вікна? Спалили би? Завалили бульдозером?
    Що було би?

19. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Спалити - то дуже по-французськи :) Але я просто не уявляю, щоб воно таке могло бути :)

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну хоч, як варіант. Що було б з закладом, який би попросив говорити на будь-якої, але не на французської, у Франції?

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)