Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. kagan

kagan Well-Known Member

Та це давно було ясно, що Хартія і всі ці європейські права людини про які верещали автори закону, ригиАналам до одного місця, і мови які дійсно потребують захисту -захищатися не будуть. Законець цей під вибори, тому вони в такому поспіху зганяють своїх овець в місцевих радах. Яскравий приклад Крим, де татарська рідна навіть більше ніж для 10% населення, але про неї якось забули на позачерговій сесії, хоча нічого не заважало разом з наданням статусу регіональної російській надати такий статус і татарській.

• Подобається Подобається x 2
  2. - Вы о Севастопольской?

3. kagan

kagan Well-Known Member

більше схоже на якесь ниття. Та нікому не потрібен твій Крим, навіть відпочивати більшість львів'ян їде в Болгарію чи Хорватію...сервіс в сто раз кращий, люди привітніші, а в Криму одне хамство і убогість.

Прошу пана, мені картки ліпити не є важко, але не люблю. Або перейдете на загальноприйняту форму спілкування з незнайомими, або пошукайте більш анархічний форум. Un.Known

4. Nedilya

Nedilya Well-Known Member

Вибачте, але трошки про те, що нам потрібно, а що ні. Зазвичай ті, хто надає перевагу ідеям прихильності до Росії, говорять про те, що Крим та схід України "исторически русские". А я так вважаю, Росія признала Україну як державу в існуючих на сьогодні кордонах, то і нехай дотримується свого ж слова. А "исторически" багато чого було. А ще я думаю, що тактика розділення України за мовною ознакою зовсім не обов*язково фатально спрацює. Бо є ж і решта менталітету. Українці ВСІ, і на сході теж, відрізняються від росіян.

• Подобається Подобається x 6
  5. kagan

kagan Well-Known Member

чим відрізняються?

• Подобається Подобається x 1
  6. mayren

mayren New Member

Я вважаю, що такі питання щодо мов повинні вирішуватися завдяки референдому,як це зробили у Латвії.Колесниченко та Ківалов розуміють, що большість громодян України проголосують проти російської, і тому Партія Регіонів вирішила "проблему " у парламенті.Російськомовні українці, більшість з них, не підтримала б цей законопроект!

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Питання просто Шекспіровське: that is the question...:scratch_one-s_head:
    Мова (пардон, язік) та сама, Московскій патріархат той самий, любов до раші і самого Путіна та сама. Навіть матюки ті самі...
    Ну вбийте мене - різниці не знайду...

8. kagan

kagan Well-Known Member

Отожбо, чого тільки варте виконання їх жителями фіно-угорських частушок на підтримку прийнятого закону.

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ще наглядніше ця різниця буде продемонстрована під час виборів коли вони одностайно, як колись за недоброї памяті в СССР, проголосують за комуняк і ПР. До речі, в сьогоднішньому номері газети День є матеріали, згідно яких Янукович з бандою семимильними кроками наближають Україну до Євразійського Союзу.
    http://www.day.kiev.ua/233351
    Так що, як співається в одному з шансонів, "нєдолго музика іграла, нєдолго фраєр танцевал..."

10. mayren

mayren New Member

Ой, халепа, отже якщо нема в українській мові матюків аналогічних російським, то можно вважати, що українець від росіянина не відрізняється? Це на перший погляд здається, що мови схожі, спробуйте білоруською поговорити(вона теж вважається спорідненою з російською) і одразу різницю почуєте.Я скажу за себе, Путіна я ненавиджу як і Росію, те, що у нас Московський патріархат нічого не говорить!У католиків Папа Римскьий, і тепер усі католицькі європейці будуть казати, що між ними не існує різниці?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

по-моєму референдум по мові був вже. Скільки раз проводити? На підставі нього було прийнято єдиною українську мову.

12. Harakternik

Harakternik Well-Known Member

Вважаєте цей приклад та порівняння вдалим ? Я чув від туристів з РФ, що суміжні з Харківською областю території Бєлгородської та Курської областей здавна - етнічна українська територія(Слобожанщина)....Живуть з давніх давен. І до сьогодні є села, де старі люди не знають російської.

• Подобається Подобається x 3
  13. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

ой, не знаю
    дуже добра стаття Портнікова про це http://ipress.ua/articles/yazik_rodyni_6265.html

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

15. - сепаратуєтесь? ПIСУАРiтесь?

http://www.rbc.ua/ukr/top/show/tern...al-deystvie-yazykovogo-zakona-16082012221500/

16. MARTINI

а "брати" зловтішаються... це так по-братськи

• Подобається Подобається x 3
  17. - "брати" дивуються, ще вiд вчора.

18. MARTINI

зате ми вам вже давно не дивуємося. Ви передбачувані

19. Мих

Мих Дуже важлива персона