Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну ТАК проведите референдум - и закройте тему! Кишка тонка? Я помню зойки профессиональных украинцев во время сбора пр-овцами подписей для референдума "народ не поймет, народ не знает, в случае референдума расколется Украина" - и прочий бред. А причина одна - не все ТАК красиво, как тут господин kjk малюет. :)

• Подобається Подобається x 2
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Буде і буде, мені ось взагалі однаково - бо я встиг і українську більш-менш вивчити і тепер проблем з мовою в Україні, певно, не буде! Звісно, якщо у Криму повністю не перейдуть на татарську, бо її я зовсім не знаю!..

Хм... в нас в Росії про розхитування човна зазвичай говорять якраз прихильники Єдросів - спільники Партії регіонів...

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Справді? Пишуть на табличках "Остановка "Зупінка""? І все в шоколаді?

Скільки, на думку опонентів, вона мусила тривати?
    У нас принаймні у бізнесі діють інші норми: не зміг написати резюме грамотною українською - шанси працевлаштуватися стають значно меншими. Ну і як я вже писав - фрілансер, який не міг оформити українською ТЗ, ТУ і пояснювальну записку, отримував вдвічі менше ніж той, хто усе робив згідно вимог.
    (а недоплачену половину шеф демонстративно заплатив чарівній перекладачці. Хоча мовою володіють усі. Нагадаю, у штаті більшість - євреї).
    Такіє дєла!

---------- Додано в 16:26 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

Це у "ваших" тонка. Тільки й вистачає, щоби посмердіти на форумах, написати на паркані заборе та постояти на 100 грн на мітингу. Причому половині ригіанали недоплачують. :)

• Подобається Подобається x 5
  4. Дальневосточник

"Зупики" в нас були i при совєтах.

Якщо берешся вiдстоювати свою точку зору в ТАКий спосiб - то або перемога, або - смерть. В iншому випадку виходить цирк на дротi. Що ми всi i побачили.

5. kjk

kjk Дуже важлива персона

Так а хто при владі?

6. Дальневосточник

Навiщо пр той референдум? Вони перемогли тiльки дякуючи русофобам-українiзаторам. I бережуть цi козирi до наступних виборв. А недолугi професiйнi українцi їм допомогають - аж гай шумить. Це ви - i вам подiбнi допомогли пр - i чуючи, що ви продовжуєте казати - допоможете ще.

7. Boris_Kiev

Це ми бачимо, глядячи на дотаційні "пралєтарські" (від слова "пролетіти"?) регіони Сходу.
    Жерти нема чого, дітей у копанки засилають працювати - а "єзик" їм подай!
    Подати - не подамо, а показати можемо. :)

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

"Свобода" у парламенті - це теж перемога ПР?

• Подобається Подобається x 5
  8. Дальневосточник

Ще яка! Ви подивiться на цих мавп! :facepalm:
    На фонi Фарiон чи Мiхальчишина адекватними виглядають даже Чечетов з Єфремовим. ТАкий дарунок дорого коштує.

9. Boris_Kiev

Зовсым Ви здулися, Дальневосточнику. Все до цього йшло. А сьогодні - остаточно. До рівня FourA. :)

10. Дальневосточник

Имеющий глаза - да увидит, имеющий уши - да услышит. А если вы закрываете глаза и затыкаете уши - кто вам доктор?
    Не хотите понять элементарных вещей, на которых пр-овцы выезжают? Или - не можете понять - поскольку разрывается шаблон? Людей надо объединять - а не разъединять. Это - как дважды-два. Тогда только возможна победа. А бют-овцы, свободовцы только и делают, что делят. А на поле с профессиональными шуллерами от пр - вы всегда будете в пройгрыше. Что, собственно говоря, и происходит. Откажитесь от шаблонов, прогоните от себя "делителей" - и пр конец. А пока - маємо те, що маємо. :)

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Та ні, Янукович переміг завдяки економічній кризі.

• Подобається Подобається x 4
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

За письмову не знаю, але розмовною чималенький. Зрештою російською вони не говорять, як не говорили і за соввласті, але "я хочу от него дочку" волають "во всё воронье грёбло".

13. Boris_Kiev

Ті, кому пропонували об"єднатися у 2004-2009 - не схотіли. Чи вони взагалі люди?

• Подобається Подобається x 3
  14. RHom

RHom Well-Known Member

Ото, називається, з'їхав. З якого, питається, дива прихильники єдиної державної мають проводити референдум? Проти російської як другої державної? Так вона і так такою не є.
    Геть дурню пропонуєте - хоч би думали про що пишете.

Якщо кому і треба такий референдум, то апологетам російської. От тільки вони і здатні, що лякати тим, а до справ навіть не беруться. Бо цілком усвідомлюють, що стільки прихильників російської не набереться. Тому і вдаються до протизаконних та антиконституційних дій як от було з "законом КК". Бо законними шляхами їм нічого не світить.

15. forester

forester Well-Known Member

Знаете, на одном из форумов у меня состоялся довольно предметный спор с гражданами Украины, считающими себя сознательными, по поводу каких либо запретов или иных воздействий на украинский язык со стороны российских властей. Очень хотелось разобраться в вопросе и понять аргументационную базу своих оппонентов. Резумируя, можно сказать, что никаких конкретных фактов, коих можно было бы однозначно расценить, как ущемляющие развитие украинского языка так и не было приведено. Как правило, упоминались лишь два "убойных аргумента": валуевский указ, да принятый в СССР как стандарт русский язык. При чём, замечу, те, кто пользуется этими аргументами, на поверку, оказались знакомы с этими фактами лишь по наслышке. Или, в лучшем случае, по газетным статьям; как правило, никто не старался разобраться в этих фактах. А факты говорят одно: несмотря на вводимые ограничения, они ни коем образом не повлияли на развитие и распространение украинского языка. Более того, многие из украинских оппонентов, напрочь не видят положительных сторон, что были оказаны украинскому языку со стороны русскоязычной части населения страны, со стороны властей. А ведь это тоже было...

Поверте, если бы украинский язык сознательно изживался, то сегодняшние украинцы столкнулись бы с той же проблемой, что в своё время евреи. А существующее положение вещей подтверждает именно мой тезис, озвученый выше.

И что? У нас, кое-кто жалуется на поддержку оппозиции из Америки. А что жаловаться? Никто не обещал нянечек приставить - живём в реальном мире, с жёсткими законами. Надо привыкать. Борьба хоть и жёсткая, но в рамках правил.

А чем Беларуссия Вам не угодила? Там кто-то запрещает говорить на белорусском? Каждый житель сам делает выбор на каком языке общаться, разве это не прекрасно?

16. Boris_Kiev

Розмовляти білоруською на кухні білорусам справді ніхто не забороняє. Ось тільки чи знатимуть діти теперішніх школярів рідну мову? Чи залишимо її для вивчення лінгвоісторикам?
    Звичайно, для москалів - усе прекрасно! Цікаво, хто дав їм право розписуватися за інші народи?

forester,
    зрозумійте: країні, яка вчинила заколот у 1917 році і нав"язувала свою модель протягом 70 років половині Європи та Азії - як мінімум ще 140 років не місце у цивілізованому суспільстві. Ото сидіть тихо і торгуйте своїм бынзын-карасыном. З високим вмістом сірки та іншими шкідливими присадками. Може Північна Корея купить.

Останнє редагування: 3 чер 2013
  17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А вам кто такое право делегировал?
    Только половине Европы? Напомнить одну страну , которая навязывала и навязывает свою модель гораздо большей территории?Её сколько веков проклинать будут? Ответите?Или опять дурака врубите с песней о неграх?

18. forester

forester Well-Known Member

А в белорусских школах белорусский язык под запретом? Вы, вообще, о чём глаголите? Или Вы не владеете информацией, на сколько доступен для изучения белорусский язык?

Я говорил только о себе и не о "всём" прекрасном, а только лишь о наличии свободы выбора. Видимо для украинцев с этим, действительно, напряги, раз даже "москалям" завидуют...

Н-да. Не завидное будущее Вы нарисовали нашим с Вами странам. Но я, в этом смысле, всё-таки бОльший оптимист. Я делаю ставку не на быдло, а на разумных людей, которые в состоянии делать разумные выводы.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

І чим погана ця модель?
    Знов заспіваєте дегенеративну совдепівську пісеньку про загниваючий Захід?

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Так хто Вам заважає її втілювати? Не жалійтесь на міфічний совок, а платіть пєньонзи, і ніхто в Вашому під"їзді не сцятиме...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)