Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. kjk

kjk Дуже важлива персона

Не зовсім, інформаційний простір в Україні відверто прозахідний. 'Наша' проблема набуває куди більшого розголосу чим 'їхня'.
    Напали на хлопця-націоналіста в Києві - про це написали скрізь. Намагалися зарізати росіянина під час якогось проросійського маршу в Києві пару місяців тому - про це і не знає ніхто :)

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

Такий же як і в 1989-му.
    Українська мова все ж обов'язковий предмет на ЗНО у будь-який заклад на будь-яку спеціальність.

2. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Виходить, що не брешуть, бо вони говорять про теперішній час, а пан kjk говорив про майбутнє :)
    Так, українська мова в Україні має проблеми, ніхто ж не заперечує очевидного. Так, % російської в інформаційному просторі має всі шанси зменшитися і ще раз зменшитися, але для цього потрібно докладати хоча б якийсь мінімум зусиль.
    А справді, що це останнім часом тут такі пристрасті пішли? :)

• Подобається Подобається x 2
  3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

цілком можливо, руских шляки трафляют і кров заливає, от і бісяться. Навіть ті, хто намагався ще донедавна тут вдавати з себе лібералів, менш чи більш вдало, зараз скинули камуфляж і оголили справжнє обличчя руского нацизму. У тебе, Еребусе, теж, здається, "ус отклеился". Бачу, ти всерйоз запланував своє життя з політикою пов"язати, відпрацьовуєш тут імперські політтехнології?

• Подобається Подобається x 6
  4. iso

iso Well-Known Member

Не просто важливим - визначальним. Найефективніший спосіб відсунути укр. мову на маргінеси, зробити з неї мову селян і "кухарок" - надати російській статус державної.
    Яку мову маєте на увазі? І в чиїй сфері впливу знаходиться мова сьогодні?:sad:

• Подобається Подобається x 3
  5. kjk

kjk Дуже важлива персона

Українську ;)

6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

В Україні і в Росії надто різні политичні погляди і ситуації. Якщо наприклад мовне питання в Україні - це ледве не головна тема политичного протистояння, то в Росії зовсім неактуальна. В нас більше "грають" на темі американофобії, що навпаки має менший вплив на розум людей в Україні. А щодо лібералізму, ТАК якраз таки вимагати толерантного ставлення до російської мови - це і є прояві ліберализму, хоч я насправді по своїм поглядам радше консерватор у соціальній сфері!

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

Тоди нащо хвилюватись? Якщо знання мови обов'язкове, то вся активна розумна молодь її і так вивчить!
    І де логічний зв'язок? Державна мова - це мова діловодства у державній закладах і лише! Знову ж, якщо буде багато контенту україномовного, то нічого не поробиш - змушений будеш вивчити Українську! Наприклад я би ніколи її не вивчив, якби не було цього форуму і ще купи книжок українською, ну і, звісно, бібліотеки Української в Москві...

• Подобається Подобається x 1
  7. kjk

kjk Дуже важлива персона

Те що її вивчать і не обговорюється.
    Питання в тому як швидко Україна стане моноетнічною і одномовною.

8. -Erebus-

Я би об'єктивно поставив питання не "як швидко", а "чи стане"!
    Тому що поки що націоналісти на виборах набирають лише 10% і не думаю, що далі їх результати ліпшатимуть!

9. kjk

kjk Дуже важлива персона

До чого тут націоналісти? Фактично це весь помаранчевий електорат. І значна частина виборців ПР. Людей у яких рідна мова українська в цій країні більшість. І вони не будуть підтримувати чужу мову.

10. -Erebus-

Це Ваше особисте припущення чи є якийсь об'єктивні статистичні дослідження? Тоді би я був би радий з ними ознайомитись, якщо Ви дадите лінк на них!

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Припущення щодо чого?
    етнічний/мовний склад є у переписі 2001 http://2001.ukrcensus.gov.ua/results/general/nationality/
    динаміка народжуваності смертності та міграції - укрстат http://ukrstat.gov.ua/operativ/menu/menu_u/ds.htm
    результати виборів - http://cvk.gov.ua/

12. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ну i пагано, що ви не зрозумiли - вони легко могли знати 3 мови! Наприклад - я користуюся англiйською - бо це корпоративний стандарт. Але це не змушує мене вiдмовитись вiд знання якоїсь другої! :)

А у вас в молодi є ТАКа можливiсть?
    Це - теж саме, що при совєтах - партiйнi працiвники - яким платили грошi за переконання (при чому - переконання других, а не себе!)

13. -Erebus-

З Ваших лінків можна зрозуміти, що насеління України в цілому зменшується. Причим, якщо українець і вказує у дослідженнях рідну українську, то це не гарантує, що у побуті він більше не користується російською!

За націоналістів голосує біля 10% електорату, як я і казав!

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

І що?
    Це означає що решта 90% підтримує російську мову?
    Як тоді прокоментуєте цифру в 0.5% за рускій блок?

---------- Додано в 15:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

а) Зменшується саме в регіонах де найбільше росіян, тоді як на західній Україні - не змінюється/росте
    б) Україномовних у нас більшість

15. -Erebus-

Рускій блок - це панслав'янисти, до чого тут вони і російська мова?
    Ні, звісно що російську підтримає головним чином електорат Регіонів, але і частина УДАРУ, комуністів тощо. Десь близко пів України, думаю, буде!

У Львові - так! У Донбасі навпаки!

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Шановний Еребусе,
    поки Вас більшість позиционує як адекватного росіянина ... подумайте, чи варто (особисто Вам) підтримувати скигління контингенту, який прагне розхитати Український човен?
    Нічого, розумієте - нічого не зміниться. Буде ОДНА державна мова. Дислексикам, глухонімим, лінгвоінвалідам ті чи інші політики будуть періодично "кидати кістку", але... меншість має прийняти вибір більшості. Хто з "язикових" міркувань голосовав за Овоча та ПРдунів - ага? Настало покращення?
    Алло, Донбас! Як там із покращенням?
    Алло, Крим! А як у вас?

• Подобається Подобається x 5
  17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В нас - все гаразд (звичайно - якщо дотримуватися теми) - Закон про регiональнi мови дiє.
    Альо, Київ! Як там голодовка прои цього Закону? Здулися, крикуни?
    А скiльки буде державних - то менi байдуже. :)

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

В Україні в цілому. Більшість.

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Погано думаєте. Україномовних які підтримують російську мову (і російську інтеграцію) практично не існує. Я не зустрічав. Натомість серед російськомовних українців - прозахідних, тих хто (як це не парадоксально) за єдину українську мову - повно.
    Виборці ПР це не означає проросійсько налаштовані громадяни.
    Український народ у нас єдиний, є тільки агресивна ворожа російська діаспора, але її чисельність все меншає і меншає. Казочки про 'половину населення' яке виступає за щось російське лишіть для російських ресурсів.

---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

Російська мова в Україні потрібна росіянам (тим хто політично росіянин), не більше. Українцям - ні.
    Скільки у нас 'політично росіян'?
    КПУ+ПР+Рускі блоки = 9 млн. Мінус адмінресурс, держслужбовців з сім'ями, бюджетників... Виходить якась середня цифра між % росіян (17% ) та % російськомовних (30% ). Про половину країни говорити не доречно. Російська меншість.
    Але це якщо брати максимальну оцінку. Бо електорат ПР, як я вже казав не на 100 відсотків 'проросійський'.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)