Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. kagan

kagan Well-Known Member

Запоріжжя я б сюди не приписував...це так ж новоросія, як і Донецьк.
    І все таки варто виходити не з історії, яку можна трактувати як завгодно, під будь-яку теорію можна підібрати потрібні факти, доцільніше виходити з того, що є в даний момент, а в даний момент Київ за своєю суттю це такий же "донбас", як і Донецьк чи Луганськ, зараз розвалять Лавру і взагалі, нічим не буде від них відрізнятись. Україна ( в українському сенсі) можлива лише в складі західно-українських земель: три галицькі області, Буковина, Волинь, Закарпаття. Та й те, я думаю, краще як федерація, по типу Німеччини.

• Подобається Подобається x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та про шо ви говорите, про "Тараса Бульбу" Бортка чи що?

3. kagan

kagan Well-Known Member

я ж сказав, можна натаскати яких завгодно фактів з історії, але це не буде мати ніякого відношення до сучасності.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ми про історію.

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

І хто там каже що українська мова має проблеми? ;)

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

1,9 млн підручників із 2,06 млн видані російською..........

9. - а раньше поровну издавали или в четком соответствии с процентом школ - в зависимости от языка преподавания?
    Не может так быть, что украинских уже достаточно напечатано?

• Подобається Подобається x 3
  10. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Тоді б, напевно, мої учні не вчилися по копіях книг п"яти- десятирічної давності. Чомусь на книги російською гроші знайшлись, а профінансувати видання і забезпечення за державний кошт підручників з іспанської наш уряд не може.

• Подобається Подобається x 2
  11. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

нє, нє может......
    ібо то навіть не 50/50

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А хто іспанську вчить? Максимум хто зустрічався - французьку вчили в школі, це вже екзотика.

13. kitana

kitana Banned

Пан Дальневосточник, Ви якщо не розумієте ідей Чорновола, то хоча б не виставляйте себе на посьміховисько.

«Нам ніхто не давав права розвалювати Україну на якісь державки! Моя ж ідея федеративного устрою нічого спільного з цим не має. Вона полягає лише в ширшому місцевому самоврядуванні з підпорядкування центру, центральному уряду.
    А крім того перехід до такого устрою зараз не на часі. Спершу слід збудувати міцну Українську державу»

«Відносно федеративного устрою. Я зараз не буду включати у свою програму такої термінології, бо мене можуть не зрозуміти. Але ж є федеративний устрій в середині єдиної однонаціональної Німеччини, і є такі країни, як Югославія і Радянський Союзий Союз, які також називаються федеративними. Деякі мої опоненти постійно плутають ці два поняття, чи роблять вигляд, що не розуміють, причому так, що використовують це проти мене.
    І тому я, певне, заміню поняття федеративність іншим — регіональне самоуправління.
    На мою думку, федеративний устрій — це широке місцеве самоуправління. Це не національне самовизначення, спроба робити на Україні якісь республіки, тобто держави в державі. Це дуже небезпечна справа, це те, що може розтягти, розвалити Україну на окремі держави»

В. Чорновіл. 1991 рік.
    .

• Подобається Подобається x 4
  14. SheL

SheL Тільки починаю..)

А мова-так в нас же такий менталітет...ось скажіть, хто маючи 2 мови державні, наприклад, не знає жодної?Це ось будет так у нас.

Якщо була тільки українська державна-так хоч можна було деяких "лоботрясів" принаймі, змусити хоть капелюшку поважати ту країну, де вони живуть...Живете на України-то будьте добрі хоч мови знати и поважати.

А теперь що-"слава алаху" здихались зобов'язань-и можна місити як кому завгодно-а то шо в европейскіх країнах такого не має-то не портрібно знати-головне тикнути на когось-"ось у них так-чому в нас не може буди"?
    та не буде такого, принаймі на такому рівні організації двомовності як у европейців.

15. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Повірте, є спеціалізовані школи, де іспанська вивчається як основна іноземна, є гуманітарні гімназії, ліцеї, її вивчають як другу/третю іноземну мову. Потреба в книжках є, хай не глобальна, хай це не мільйонні наклади, але книжки потрібні.

16. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

трошки історії

Бачу тут заклики звернути увагу на сучасність. Цілком вірна думка, повністю підтримую. Але ж не розуміючи того, як ми дійшли до такого життя як зараз, тобто без історії, не можна усвідомити сучасний перебіг подій. Частково, я згоден з думкою пана Кагана про нездоланну різницю культур між сходом та заходом України. Зараз ми знаходимось в глухому куті. Коли політичні блазні кричать з телеекранів про "розкол" України, дуже хочеться їх запитати - а коли його не було? Можна примусити всіх розмовляти українською, а як прищипити їншу культуру, та інші традиції східнякам та западенцям, відповідно? Невже якщо я вивчив українську мову я "попутаю рамсы" та забуду, що моя рідна мова російська? Чи буду дефеліровати у вишиванці під піджаком , в будь-яких адміністративних установах, якщо доведеться там бути з якихось причин? Чи може обрію себе голову на зразок середньовічних козаків, як зараз модно? Ні цього не буде. А на меньше українофіли, я так розумію, не згодні. Братом вам як би не намагався не стану. Ось, якось десь так:)

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

На друге питання: Alt і тоді г
    З першим повністю згоден знову. Я нікого не хочу образити, але на роботі працюю з двома поляками. Почуваємо як одна нація. З ваших країв?... Так собі, розмовляємо англійською.
    В Львові за СССР дивитися київське чи московське ТБ в нашій компанії а також слухати російських пісень було ознакою поганого тону. В хаті мого приятеля, де ми збиралися була заборонена російська мова.
    Таке само і в Харкові. Приїхали ми з друзями, розмовляли українською, нам кілька разів в догінку - вот какієто інастранци прієхалі...
    Можна говорити про якесь обєднання, чи краще визнати що ми різні, змінити адміністративну систему і мирно, навіть дружньо співіснувати?..

---------- Додано в 00:17 ---------- Попередній допис був написаний в 00:14 ----------

Іспанська є, здається, другою в світі мовою після китайської що люди рахують її за рідну.

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Женіть, женіть... Але щось мені підказує, що ганялка не виросла...

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну й шо? Вчити її заради Латинської Америки?

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви ж, здається російську вивчили. Задля чого? Заради Росії?:sad:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)