Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Шедеврально! "Международный" английский язык - не является для Украины иностранным! Сколько еще открытий чудных произойдет... :sorry:

Знаем мы эту "враждебность". Называется - "аби не москаль". :facepalm:

• Подобається Подобається x 4
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

це жжах, на спидометр не смотрите - там цифры арабские, ждите пока украинские появятся ... у нас в супермаркете есть аптека там иногда мужик продает, он говорит на украинском, интересно это делает аптеку украиномвной? или полуукраиномовной, потому как кроме мужика там еще девчонки есть они на русском разговаривают ...

с каких? и откуда вытеснила с села? так там она и есть в каком то виде, городов с историческим украинским - замахаетесь искать, и Львов например там точно не будет ибо пшезде польска не зигнела ... может Киев? так откуда?

• Подобається Подобається x 2
  3. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Kjk, та все він розуміє, просто робота така

sent from my Galaxy SIII

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дальневосточнику, Ви можете "носитися" зі своєю мовою у своїх місцях компактного проживання? Я вважаю ідиш більш колоритним забарвленням культури України, ніж расєйску, якій ні за яких умов не загрожує вимирання.
    Нагадаю: мовна хартія стосується мов, які перебувають під загрозою зникнення, тож усі "російськомовні проблеми" нехай проходять сторною.

• Подобається Подобається x 3
  5. Дальневосточник

Яким боком ви хочете приліпити Хартію до боротьби з назвами російською мовою - не помiчаючи назви англійською?
    А -
    :)

6. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Мабуть , англійська мова під загрозою зникнення? :)

7. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Слухайте, панове, Вам пан Kjk дуже добре все пояснив, що, як і чому:
    Важко змиритися з очевидним станом речей?:scratch_one-s_head::hi:

Насправді, то "Jeszcze Polska nie zginęła" (єшче польска нє згінела). :give_rose:

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 5
  9. Дальневосточник

Менi здалося, що я ТАКож ясно виклав - чому вiн не правий. Не можна бути троих вагiтним.Але можна називати всiх, кто бачить і не схвалює цю недолугу "бортьбу" з російською мовою - "нацики". :hi:

• Подобається Подобається x 3
  10. mrochkizm

Про користь від шкоди

Джерело: http://gazeta.ua/articles/people-newspaper/_pro-korist-vid-shkodi/499672

11. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Ось Ви й попалися... В мене до Вас аналогічне прохання - назвіть мені статтю закону, в якій зазначено що англійська мова є іноземною. Бо Ви тоді довго ламалися і викручувалися, і все на закон спихували.

12. Дальневосточник

Я?!? Та ви шо! Англiйська - споконвiчна мова на луганщинi! Тут всi - з дiдiв-прадiдiв тiльки англiйською спiлкуються. А уж якi тут всi джентльмени - хоч зараз до Букiнгемсьго палацю! Наприклад - в центрi мiста пошта - а на вивiсках написано - "Пошта" (українською - бо то -державна) - i "Post" (бо англiйська - це основа мова у Луганську). :)))

• Подобається Подобається x 5
  13. Capitoshechka

Ну от ми й повернулися до наших баранів... Тому я повторю запитання: чому, наприклад, англійська, німецька мови іноземні, а російська ні? Тільки не треба мені знову ля-ля на закон. Німецька там прописана поруч з російською. Але, тим не менш, вона також є іноземною як не крути - на ній добра половина Європи спілкується.

• Подобається Подобається x 1
  14. Дальневосточник

Ви мабуть не зрозумiли - Укрпошта - державне пiдприємство! I написи зробленi українською i англiйською. ТАК що - яка тут iноземна - це ще запитання.

А те, що росiйською добра половина України спiлкується - вам байдуже?
    Ви в них спитали - вони хочуть змiнити мову спiлкування - чи нi?

15. Capitoshechka

Я все зрозумів. Я зрозумів що Ви чудово зістрибуєте з теми і переводите стрілки з хворої голови на здорову. Сьогодні у вас біле-це чорне, а через місяць чорне-вже біле. Оце я чудово зрозумів

16. Дальневосточник

Я вже давно зрозумiв, що вся "боротьба" йде не за українську мову - а проти росiйської.
    Бо як тiльки вказуєш на засилля англо- чи нiмецько- мовних написiв - то зразу чуєшь у вiдповiдь белькотання про "мiжнароднiсть" або "пiв-єврпiсть".
    Саме тому позов (дякую ще раз панi Олi!) до суду був за росйськомовнi позначки на пральнiй машинi - i байдуже, що бiльшiсть пральних машин продаються з англомовними позначками. Так само - i з "King Cross leopolis".

17. mrochkizm

Гм, але чомусь дуже і дуже велика кількість компаній, в тому числі й міжнародних, мають свої сайти для України, сторінки в соцмережах і т.д. російською мовою, а не українською чи англійською чи німецькою чи суахілі. Наприклад, та ж сама "Шкода", про історію виникнення якої я тут виклала статтю, ігнорує українську мову в тому ж Фейсбуку (забули, вочевидь, як починалася саме їх фірма). І таких прикладів безліч. Вочевидь, таке-от сприйняття українців як виключно російськомовних або таких, яким байдуже на державну мову, і зумовлює негативне ставлення до засилля російської там де, де мала б бути й українська (зауважте, не кажу, що виключно українська). Чим поясните цей феномен? Ви так обстоюєте російськомовних, вони, мовляв, самі вирішуватимуть і не хочуть змінювати мову спілкування, але якого милого україномовні повинні в інформаційному просторі одержувати інформацію від фірм російською? Нас хтось питав, чи бажаємо ми цього - чи ні?

Ну і прошу дуже довести, що англійська в Україні - іноземна мова. А то російську ж Ви такою не вважаєте, навіть ціла дискусія була про те, що російська в Україні начебто не іноземна, бо закон про це не пише :give_rose:

Унікальна ми країна, де й іноземних мов немає :)

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Англійська мова така сама іноземна як і російська. Але якщо російська - просто іноземна, англійська - мова міжнародного спілкування. Плюс англійська мова ніяким чином не витісняє українську.
    Скільки україномовних шкіл в РФ, нагадайте?

---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

З міст. Міста ж виросли то за рахунок сільського населення. Київ виріс за 50 років з 500 000 до 2 500 000.
    Он ваш Ніколаєв, процентів 25 голосує за 'помаранчевих', більше третини рідною мову записали українську, більше половини - українцями. Але реально в Миколаєві української мови... 0.5%
    От вам і приклад витіснення.

19. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А скільки було таких , що бажають в них вчитися ? Є факти відмови в створенні таких шкіл ?

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Є просто факти асиміляції.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Навіть в Румунії українська мова має статус регіональної. І є україномовні школи. А українці там 0.3% населення.

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

В тему про общєє культурноє пространство, і співіснування з росіянами:

Большое эрзянское село Нижний Балыклей меньше чем за 80 лет стало маленьким русским.
    В поселенных данных переписи 1926 года по Сталинградской губернии в Калмыцкобалкской волости обнаружилось село Нижний Балыклей с общим населением (вместе с хуторами) 1.548 чел. Преобладающая национальность - мордва.
    Посмотрел перепись 2002 г. В с. Нижний Балыклей 95 жителей. 67% русские.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)