Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rare orchid

Rare orchid New Member

Ось тут спілкуються люди.
    І усе добре! :drinks:

http://www.youtube.com/watch?v=cM5vL1QmP2Y

HTML:
    http://www.youtube.com/watch?v=cM5vL1QmP2Y

• Подобається Подобається x 2
  2. forester

forester Well-Known Member

Разумеется, отвечаю.
    Я конечно стебаюсь над ситуацией, но только для того, что бы наглядно продемонстрировать применение двойных стандартов кое-кого из украинцев к языковому вопросу: в Советском союзе, дескать, украинский язык испытывал на себе доминирование языка русского, а, вот, доминирование украинского языка в Крыму, вещь вполне обоснованная и с государственной точки зрения правильная...
    "Может в консерватории что-нибудь подправить?" (с)

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

:)))
    Простите, но Вы ошиблись, я не гражданин Украины и даже не украинец. Двоим нам наверняка там будет тесно. Так что вынужден откланиться - не буду нарушать Ваш уеденённый покой...

• Подобається Подобається x 3
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Точно "гриби".
    В совку російська мова була державною, обов"язковою для всієї території. В тому числі і для України.
    Зараз в Україні - ОДНА державна мова - українська, обов"язкова для всієї території.
    Буде Крим Татарською автономією - приймуть свої закони.
    Чи Ви (та інші) хочете, щоби Кримські татари примусово користувалися російською, а рідною - у побуті?
    Я не розумію Вашого "потьмарення". Може їм румунською спілкуватися, чи ще якоюсь?
    Постите тут херню, вибачте, і самі цього не помічаєте?

Проте повчити тих, до кого не маєте відношення - аж зудить.
    І ще дивуєтеся - "за што нє любят рускіх"?

Останнє редагування: 10 кві 2013
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Сьогодні мало не здох, почувши по радіо нове слово - фАкір. :)))

• Подобається Подобається x 5
  5. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

То мало означати "факІр" чи що то за словечко було?:)

• Подобається Подобається x 1
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Так, факІр. Але на слух в ненаголошенему складі замість "і" причулось "е" і уява в той самий час намалювала індійського дервіша, який замість показувати кобру, ковтати шпаги чи підкидати факели, розкидується "фак"ами... :)))

7. forester

А я считаю, что русских просто обожают во всём мире... Посему и не вижу повода для расстройства. :)))

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=-SYTqgAJlpk

9. Boris_Kiev

Нелогічно виклали думку.
    Давайте крок за кроком:

"А я считаю, что русских просто обожают во всём мире..."
    Точно: постачали до Африки гуманітарну допомогу - консерви із зображенням голови руського малюка. Мабуть смачна російська "малючатина".

"Посему и не вижу повода для расстройства."
    Це Вам сказали африканські матері? ЧИ в російській пресі прочитали? А я чув, що після тих консервів в африканських дітей було ТАКОЕ РАССТРОЙСТВО !

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якщо враховувати думку таких поважних людей, як покійний В"ячеслав Чорновіл, Михайло Горинь та нині живущих Юрія Шухевича /син Романа Шухквича/, Миколу та Богдана Горинів, Ігоря Калинця, то всі вони поважали, а нині живущі, поважають росіян та з повагою ставляться до російської культури, але це абсолютно ніякого відношення не має до поняття москаль. Про москалів тут вже було сказано дуже і дуже багато, хто такий москаль і що собою являє та його відмінність від росіянина. Тільки недалекоглядна людина може все змішувати в одну купу і накривати зверху совком. Звичайні українці, росіяни, туркмени, грузини, євреї, чеченці, таджики і всі решта - в більшості це добрі і порядні люди, нічим не гірші і нічим не кращі від інших, які так як і всі інші живуть на планеті земля. Тому робити різницю по національних ознаках немудро. Якщо робити її, то не по національних ознаках, а по культурі спілкування та відношення один до одного. Якщо хтось знову сумнівається стосовно осіб, яких я перечислив вверху, то ще раз кажу, все це можна реально перевірити при зустрічі з ними. Наприклад, хто має бажання зустрітись з Юрієм Шухевичем і спитати про його відношення до росіян, то допоможу вам зустрітись з ним будь-коли.

11. forester

Не логично говорите? Тогда выскажусь специально для Вас: я не верю в эту "мнимую" любовь или нелюбовь к какой-то отдельной нации. К человку - да, к отдельной семье - да, но к целой нации никто никогда никакой любви или нелюбви питать не может. Не те масштабы. Посему фразы типа приведённой Вами, о том что, дескать, русских где-то не любят чистой воды идеологический штамп, при чём основанный на сугубо частном взгляде. Так можно сказать абсолютно о любой нации, при этом совершенно невозможно привести какие-то доказательства в утверждении или опровержении сказанного.

12. Boris_Kiev

Ставлення до нації може сформуватися від першого зустрічного представника цієї нації.
    Приклад: у 80-ті на туристичній базі у Молдові виникла певна розбірка, якою зацікавився директор-молдованин (дехто з молодих співробітників нахабно повівся щодо двох українок). Директор (літній елегантний ловелас) вижарив винних по самісінькі помідори. У присутності українців та росіян. "Ви замислювались над тим, що через ваші вчинки вони усіх молдован будуть тримати за (далі молдавською)". Винні миттєво стали дуже чемними, принесли вина, вибачилися.
    Літній молдованин відразу правильно розставив акценти.
    Тільки "мокселі" мабуть вважають себе "індульгованими" за правом народження, тому й дозволяють собі голосно пукати у Львівській кав"ярні. Не думаючи про наслідки.

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

P.S. Чому так популярні курорти "Russians Free"?
    До речі, у 2004-2009 українців туди пускали. Звичайно, ці курорти дорожчі за "звичайні".
    А ось чи пускають туди наших після данєцкой окупації України - не знаю. Треба поцікавитися.

13. forester

Есть какие-то серьёзные исследования по этому поводу, или... по данным ОБС?

14. Boris_Kiev

У Вас "інший" Інтернет? Чи Ви не знаєте ніякий турагенцій, окрім російських?

15. forester

Вы сказали "А", извольте сказать и "Б".

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://youtu.be/BkMCVk1hp38

17. forester

Ромко, не смешите меня Вашей "андеграундной" рекламой России...

18. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Пусть! У человека душа радуется русскую речь по полчаса слушать. Молодость, пионерский галстук, газировка из автомата...

19. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

20. Boris_Kiev

Особливо сподобалося -

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)