Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Нафіг-нафіг... Прищавого вибирали Ви :))) Ваш гудок...

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

Я ж у Вас в ігнорі... :)))
    Запам"ятайте, Джек. Я не бабка біля Лук"янівського СІЗО і не тупий нацик, аби насмикавши цитат із різних тем і з"єнавши до купи, можна було задурити мені голову. То до Карабіна...

• Подобається Подобається x 3
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це шо, якщо в мене в ігнорі, то означає, шо можна біса гнати?
    Насправді все правильно - ви за Адіка голосували, можете хаяти кіко влізе, ваша ж логіка. Ну безперечність свого націюківського єства тоді не спростовуйте.

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Мой дорогой антипод Пэдро. Меня удивляет Ваше явное нежелание понять о чём я веду речь. Я не поленюсь, объясню ещё раз. Но посоветую не злоупотреблять этой темой - ещё пару постов и многое сильно усомнятся в вашей способности понимать простые вещи.
    Итак, поновой:
    Со мной не было никаких метамарфоз. Я уже давно писал про своё отношение к кличам и эпитетам. Для себя я не считаю возможным публично коверкать фамилии, давать клички и уничижительные эпитеты действующим высшим должностным лицам какой-либо страны. Поэтому считая себя вправе требовать этого от граждан других стран. Я не могу допускать их неуважительного отношения к моей стране. Это Вам кажется странным?
    При этом я понимаю, что для истинного уважения к моей стране этого маловато будет, но, тем не менее, даже такая малость не есть мелочью. Что в уважении и самоуважении есть мелочью?
    Почему "позволял" другим высказываться? Не считал себя в праве читать нотации своим согражданам. В конце-концов я с ними на равных. Они считают это возможным? Я этого не одобряю, но и на дуэль вызывать не буду.
    Вы же уже и не знаете как извернуться.
    То придумываете безграмотные термины типа "патриот президента" (что это, Пэдро?), то пытаетесь представить это запретом на высказывание мысли. Ты высказывайте мысль, критикуйте, делайте разгромный анализ, кто мешает? Наоборот, интересно будет.
    Но если мысль сводится к кличке или эпитету, то, извините.
    Мысль давайте, а не языческую фобию.

П.С. Вы уверены во всём том, что сказали о Чернобыльце?

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

А где Адик сейчас президенствует (королевствует, премьерствует)?

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

А Вы выбираете по удобству гудка для поцелуя?
    Любопытный критерий.

• Подобається Подобається x 4
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тобто якщо Вітюня заре скопититься, то іноземним громадянам можна буде його крити матом?

5. kitana

kitana Banned

OldMan, зверніться в ООН, або до британського посольства.

---------- Додано в 00:40 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

Я от послухалась Вашої поради і не читаю більше дописів ВасМТ.
    І форум одразу став якось чистіше і читабільніше. Най собі казиться :)

• Подобається Подобається x 1
  6. OldMan

OldMan Well-Known Member

Вы забыли про "Спортлото".
    Чтобы отсечка была особо хлёсткой и едкой, и сорвала кучу аплодисментов, надо добавлять "мы напишем в "Спортлото".
    Это из Высоцкого:

• Подобається Подобається x 5
  7. kitana

kitana Banned

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

11. Siggwar

Siggwar Well-Known Member

Тому що, напевно, в Україні є люди, які частішь за все, ігноруючи іншу точку зору та історичні реалії, а також "демократичні цінності" (до яких вони прагнуть як до манни небесної, але тільки на словах) кажуть людям, які проживають з ними ж в одній країні і які, доречі, у ній же і народилися - "заберайтеся геть до кацапстану, кляті москалі і підкацапники!!!". Дуже толерантно та демократично. Ні? А провина тих полягає тільки в тому, що вони спілкуються російською мовою, тому що народилися та живуть у місцях, які ніколи в житті не були україномовними, та й по великому рахунку українськими, тому що їх заснування запроваджувалося, або Російською Імперією, або Радянським Союзом. Тому що, Україна має незалежну історію усього 21 рік, а до цього була розділена на РІЗНІ частини підконтрольні іншим країнам, які були ще й ідеологічними ворогами. І ніколи в історії не була самостійною та цілісною державою. Тому що, українська нація (не плутати з національністю), як єдина нація, ще не зформована. Тому що Крим з його населенням, історично, немає до України ніякого відносення і те що він є у складі України це особистий "дарунок" Микити Сергійовича. (Це якби від Росіїї відрізали б наприклад, Курськ і область, та змушували б його жителів українізуватися-абсурд.)

• Подобається Подобається x 2
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Неправда, були україномовними всі без виключення. А якщо ви маєте на увазі що несвідомих холопів російська адміністрація стригла і грамоті вчила - то інша розмова.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний з вами абсолютно в усьому. І на останнє речення тільки можу додати - і ніколи не буде. Так, ми розмовляємо різними мовами, маємо різні релігії, різні політичні уподобання, тяжіємо до протилежний сторін світу, зрештою, маємо різні ментальності. Адже не дивно, ми, західноукраїнці прожили з поляками в одній (чи одних) державі понад 700 років. І не один поляк не може дати гарантії, що в його жилах не тече західноукраїнської крові і навпаки, не один західноукраїнець не може гарантувати що в нього не тече польська кров. Це реальність і ми нікуди від того не подінемось. Для мене, наприклад, такі міста як Харків, Донецьк, Дніпропетровськ так само чужі і далекі як Воронеж, Вологда чи Москва. І, навпаки, Краків чи Пшемисль я рахую майже своїми.
    І не треба ліпити чогось якщо воно не ліпиться. Бо для чого існують держави? Не для людей? А якщо для людей, то треба будувати так щоб людям було зручно там жити, щоб не ворогували на рахунок мови, релігії чи тяжіння до певних країн чи частин світу. Це швидко зрозуміли такі нації як чехи, словаки чи чорногорці і вирішили не перешкоджати один одному. Замічу, ментально і мовно вони є ближчими між собою ніж західно- і східноукраїнці. То чому не послухати здорового глузду і не впорядкувати життя?

• Подобається Подобається x 2
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не розписуйтеся за всіх. Мені Краків і Пшемисль взагалі не впираються.

15. Pedro

А ви можете вказати хоч одне слово де я розписався за себе і, скажімо, за вас? Я вже давно забув ті часи де "радянський народ одностайно підтримує (осуджує)".

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З поляками лиш Львів замішаний в Західній Україні. Ні в Луцьку, ні в Тернополі, ні в Івано-Франківську нічого такого немає.

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

С нашими "твердолобыми" (вы их и тут видите!) - ничего подобного как в приведенных вами странах - не получиться. А получится Югославия. Уж лучше пойти по пути предложенном Черноволом - федеральные земли. Хотя и эта идея выглядит для них радикальной...Вспомнить только вопли-и-сопли по поводу Северодонецкого съезда...

• Подобається Подобається x 4
  18. Pedro

Абсолютно згідний. Скільки можна товкти воду в ступі? Ось би дозволили той ПІСУАР і всі проблеми б вирішилися. Була б спільна армія, закордонна політика, а всередині робіть собі свою економіку, розвивайте свою мову...
    Як писав Висоцький - хочєш спать ложісь, хочєш пєсні пой.
    В мене тут є пацієнтка. Родом з Маріуполя. Дуже приємна молода особа. Розмовляємо англійською. І АБСОЛЮТНО ніяких протиріч, ніяких конфліктів.
    Не симптоматично?

19. kagan

kagan Well-Known Member

Не були вони україномовними. Південо-східні регіони ніколи не були етнічно українськими. До Русі вони не належали, в той час це була пустеля, степи, де кочували різні тюркомовні племена. Після татаро-монгол там і їх не залишилось. А їх заселення почалося, точніше основний потік міграції туди почався в часи Катерини 2, виникла так звана Новоросія. Саме тоді там було створено більшість їх міст, і в які заселялись і українці і московити, останніх більше.
    Не брати вони нам, так що або їх гнати в шию зі складу України, або самим відділятися.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я маю на увазі Наддніпрянщина-Запоріжжя - які сумніви?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)