Двомовність. 3-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем NorthWind, 1 сер 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Останнє редагування модератором: 22 бер 2013
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

3. Boris_Kiev

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Шановний - вдруге кажу вам - НЕ ХАМІТЬ! Ви свому батьку "сси мизи очі".

Ми можемо мати різні думки (як ви бачите - ТАК і є)- а Закон України встановлює стсатус мови. Читайте Закон. Там все є. Якщо вам не подобається статус російської мови - вибирайте тих депутатів, яки змінять Закон - а з ним і статус. Все інше - пустопоржні балачки - або - "гнатьё порожняка".

Ні в якому разі! Яж написав - читайте шановний! - шо то є витяг зі старого закону, який вже не діє!

• Подобається Подобається x 1
  5. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

Щаз , разбежались!Если вы там всё время гундите , что она вам что-то должна дать , это ещё не значит , что она вам что-то даст.

• Подобається Подобається x 2
  6. Дальневосточник

• Подобається Подобається x 3
  7. Boris_Kiev

Валуєвського(*) циркуляру?
    Ви вважаєте репризи данєцкіх клоунів Законами? І Вам не ліньки витрачати час на моніторинг цих "реприз"?

(*) Попросіть англійця та француза прочитати вголос "Valuiiev"
    І згадайте добрим словом "азарівські" правила транслітерації від 2010 року. :)

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А вони фанати Василевої методики. Вхоплять якийсь папірець і тицяють один одному під ніс до посиніння.

9. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Ви придурюєтеся чи справді...? Не треба переводити з хворої голови на здорову. До чого тут статус і закон? Я у Вас запитую зовсім інше - ЯКІ МОВИ МОЖНА ВІДНЕСТИ ДО ІНОЗЕМНИХ?

10. Дальневосточник

Шановний Борисе! Яке відношення до мене має "валуєвський циркуляр"?
    Що ще - 150-річної давнини - я повинен прийняти як свою особисту провину?
    Облиште ці дурості. :yes:
    Хай цей бидлякуватий мирошниченка прийде качати права у луганський супермаркет. А то його фюрер у 2012 році - перед вибрами - не приїхав у одне місто в Украиїні - в Луганськ. А його бувший головний свободівець у Луганську послав йому памперси... Мабуть - добре знав, де ці "озабоченные" себе показують як півні - перед кассирками у Києві. :rock:

• Подобається Подобається x 2
  11. Boris_Kiev

Нехай касирці дадуть "героя росії". Хочете жити у заповіднику гоблінів - вже живете. Спасібо житєлям Луганска!

12. Дальневосточник

Втрете - придурюватися може ваш батько. Тема - не про мене. Тримайте себе в руках і не стройте з себе бидляка.
    Я ще раз пишу українською - все, що треба - визначено в Законі.
    Може вам російською написати? ТАК почекайте дві години -пройде п'ятниця - напишу. :yahoo:
    А по п'ятницях я -поважаючи заклик адміністрації форуму - спілкуюсь українською.

13. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Аксакале, Ваш знайомий, напевне, виграв суд ще мінімум рік тому, оскільки ті статті, котрі Ви наводите, на сайті ВР я не знайшла, зате знайшла, зате є Закон "Про мови в Українській РСР" з аналогічною нормою, щоправда, в статті 17:
    Але, з превеликою повагою до Вас, мушу сказати, що Ви навели норми вже недійсного документу. Цей закон втратив чинність після прийняття Закону Коліснічєнка-Ківалова. Тому, якщо виходити з точки зору юридичної реальності, я наразі ще ніде не знайшла чіткого положення про те, на якій юридичній підставі касирка мала перейти на державну. Шукаю. Наразі в законодавстві про інформацію та торгову діяльність. пошукаю ще всякі тлумачення КС.

Мене цікавить саме чітка юридична норма, буква закону, бо щось наразі виходить, що в Україні треба захищати українську.

14. серега-очкарик

Не знаю , как в Законе , но , исходя из обычной логики , как-то странно , что кассирша не разговаривает на государственном языке.ИМХО

15. Дальневосточник

А це чому? Якщо в лвівському супері мені стануть відповідати українською - я повинен подати позив про "наругу над гідністю"?!? Я не павіан...
    Знаєете - Луганськ - руськомовне місто. Але північ області - сільскогосподарьскі райони - україномовні. Мені вже за 50 - і за ці роки -сподіваюсь ви повірете - не раз бував на базарі. Ніколи не чув, щоб хтось репетував - "не понимаю, что вы тут сказали!" або "говорите по-русски!". Такі "россказні" з репертуару професійних українців - для яких українство - професія, засіб заробітку грошей. Яскравий представник - мирошниченко.Як він розумів Суркіса? Перекладача викликав? Фарісей і професйний провокатор.

Людей, шо не розуміть російську або українську - треба шукати днем з вогнем. Але розмовляти - зовсім інше. В мене - наприклад - нема нікої проблеми читатаи або слухати. Але - розмовляти - то треба практика. Я - дорослий (скоріш - старий) чоловік - ніяковію, якщо кажу не ТАК.Що казати про дівчину? А тут ще вискочив червонозадий павіан...

Останнє редагування: 22 бер 2013
  16. Boris_Kiev

Гадаєте, касирка моніторила сайт ВР і з задоволенням перейшла на "тимчасово дозволену іноземну"?

17. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Не шукайте, бо не знайдете...

Тобто касирка може спілкуватися як державною, так і іншою мовою...Закон цього не забороняє

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

Та Ви шо, Борисе? У нас же немає іноземних мов! То все від лукавого. Є державна і нац.меншин. А іноземних нема:crazy:
    Навіть мову папуасів до іноземної не присобачите

Останнє редагування: 22 бер 2013
  18. Boris_Kiev

Я не знаю ані угорської, ані гагаузької. Якось касирки у місцях компактного проживання виживають, працюють і не створюють конфліктів?
    Тоді чому я мушу підлаштовуватися під луганську касирку?
    Чим вона краща за Виноградівську?
    Не змогла обслугувати - скаргу власникові торгівельного центру. І зворотну адресу для реагування.

19. серега-очкарик

Не знаю , воля ваша.Жить в стране с рождения и не разговаривать...Как-то странно

20. Дальневосточник

Згоден з вами!
    Оце - європейській підхід. Виграє той, хто забеспечить побажання клієнтів. Українською? Будь ласка!
    По-русски? Пожалуйтса!
    Щоб працювати у нас (де працюю я) - треба знати англійську. А яка в тебе рідна - російська чи українська - не важливо. Не подобається - бігай по "базару" - шукай.
    Але! Не може павіан мірошничено вказувати касиру. Хай вказує хазяіну супера
    простите - а вы как по-украински? свободно?
    А тот факт, что украинский и русский язык достаточно далеки друг от друга - вы знаете?
    Уж простите - все совсем не просто ТАК.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)