Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

2. iso

iso Well-Known Member

Тупієте, пане полковнику

• Подобається Подобається x 3
  3. Predator

Predator Well-Known Member

Вопрос не в количестве (данный). Меня интересует насколько Вы лояльны и демократичны. Тема языковая, поэтому хотелось бы поинтересоваться у потомка древних укров : насколько демократично, с расчётом интеграции в Европу, не иметь государственный статус языку, на котором говорит половина населения? Есть примеры подобного парадокса в странах, на сближение с которыми Вы ориентируетесь?

• Подобається Подобається x 2
  4. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  5. Predator

Уважаемый KARABIN. Что Вам не понравилось и каков Ваш вариант ответа на поставленный вопрос? Российською спилкуетесь? Чы онли вэлкам?)

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вы шо,опер?

писать еще кое как могу,но в разговор со мной лучше не вступать (путаю педалі)
    дається взнаки 22-річне неспілкування російською,я навіть служачи в СА(служив на Уралі) російською не розмовляв....нє панімаєш,іді учі,чого це я маю знать і панімать а він нє? він шо з ліпшого тіста?

7. Predator

А у меня нет украинской раскладки клавиатуры. "И" с двумя крапками не знаю где находится. Но мы ж розумием один одного?

Я не опер, просто интересно было Ваше мнение выслушать. Нет, так нет.

Вы тоже считаете, что двуязычие на государственном уровне угрожает независимости Украины? И украинскому языку?

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

100процентово,,тут це вже обговорювалось не раз

9. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але жодного виразного агрумента щодо загрози з боку російської тут НЕ БУЛО!

Замість "Ъ"

10. Полковник

Полковник миється в бані

Катерина Мотрич, «Молитва до мови»:
    Мово! Пресвята Богородице мого народу! З чорнозему, рясту, любистку, м'яти, євшан-зілля, з роси, з дніпровської води, від зорі і місяця народжена!
    Мово! Мудра Берегине, що не давала погаснути зеленому вогнищу роду нашого і тримала народ на небесному олімпі волелюбності, слави і гордого духу.
    Мово! Велична молитво наша у своїй нероздільній трійці, що єси Ти і Бог – Любов, і Бог-Віра, і Бог-Надія. То ж стояла Ти на чатах коло вівтаря нашого національного храму й не впускала туди злого духа виродження, злого духа скверноти, злого духа ганьби! І висвячувала душі козацького роду спасенними молитвами й небесним вогнем очищення, святими водами Божого річища, щоб не змалів і не перевівся народ той. І множила край веселий, святоруський і люд хрещений талантами, невмирущим вогнем пісень і наповнювала душі Божим сяйвом золотисто-небесним, бо то кольори духовності і Божого знамення.
    Мово моя! Звонкова кринице на середохресній дорозі нашої долі. Твої джерела б'ють десь від магми, тому й вогненна така. То ж зцілювала ти втомлених духом, давала силу, здоров'я, довгий вік і навіть безсмертя тим, що пили Тебе, цілющу джерелицю, і невмирущими ставали ті, що молилися на дароване Тобою Слово. Бо "Споконвіку було Слово. І Слово було у Бога. І Слово було Бог".
    Мово наша! Пречиста незаймана Діво! Яничарами в степах впіймана, на курному шляху зґвалтована, в дикий кривавий ясир погнана, на продажній толоці розтоптана, в рабство за безцінь на тому торжищі продана!
    Мово наша! Передчасно постаріла, змаліла, на хресті мук розіп'ята, на палю посаджена, за ребро на гак повішана дітьми-покручами. Стражденице, великомученице, Матір-Божа наша, в сибіри й на колими погнана, в соловецьких ямах згноєна, за моря й океани розвіяна, голодомором викошена, лютим чоботом розтоптана, стонадцять раз розстріляна, Чорнобильською смертю засіяна.
    Мово наша! Убога прочанко з простягнутою рукою! Осквернена й знеславлена рідними дітьми! Твоїм сім'ям немудрим, що вродило не з тих полів, де квітують гречки, мовби зійшли на землю ангели, де половіють жита, як Божий лик, і сяє небо, як Божий престол.
    А із того зловісного валуєвського тирловища, де густо родить чортополох звиродніння, осот безпам'ятства, блекота запроданства, кукіль здрібнілого мислення, будяки бездуховності, чорнобиль рабської покори, прибиті сірою курявою повільної смерті, вичахання. На межі того здичавілого поля вже стоїть вічний плуг, і вічний плугар Час чекає Божого знаку: зачати переорювати той бур'ян, чи, може, станеться диво...
    Прости ж їх, рідна! Прости гріхи їхні вільні й невільні! Прости той чорнобильський плід і те дике зілля, що густо вродило на нашому трагічному лану. І прости цю велестражденну землю, на якій диявол справив моторошне весілля, де здичавілі й сп'янілі від крові ангели його все котять і котять мутні тумани на Великі Луги, поки його лукаві слуги косять і косять наші молоді трави...
    Караючий Третій Ангел, що протрубив у ніч із 25 на 26 квітня за дев'ять днів до воскресіння Спасителя, що висвятив цю землю і люд її много-грішний, покарай за Тебе, Матір нашу скорботну.
    Прости ж їх, змалілих, здрібнілих, перероджених, звироднілих нащадків козацького роду, які повірили лукавим корчмарям і ненажерливим косарям, що Ти не древня, що Ти не мудра, не велична, не прекрасна, не свята, не вічна єси. Перероджений плід із дерева роду нашого впаде в чорнобильську землю значно раніше, ніж Ти.
    Стаю перед Тобою на коліна і за всіх благаю: прости нас, грішних, і повернися до нашої хати, звідки Тебе було вигнано, вернися до краю, де "чорніше чорної землі блукають люди". То чорнобильські лика Чорнобильської України, покарані Всевишнім за безпам'ятство.
    Я ж Тебе викликаю із нетрів, із боліт, із забуття, я ж висвячую Тебе святою водою і священним вогнем я ж самоспалюючою любов'ю своєю відганяю від Тебе злих духів, молюся за Тебе і на Тебе, скроплюю живою водою воскресіння, виціловую лик Твій скорботний, Матір Божа, Мово мого народу!
    Прости! Воскресни! Повернися! Возродися! Забуяй віщим і вічним Словом від лісів – до моря, від гір – до степів. Освіти від мороку і освяти святоруську землю. Русь – Україну возвелич! Порятуй народ її на віки!

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

....саме через цю ненависть до українців і України - не буде в нас з москалями діалогу....Вам би хотілось не тільки прокинутись і не бачити українського дня на форумі, вам би хотілось прокинутись і не бачити України.

Ви знаєте: не треба нам "варитись" з тою "отрутою" яку ви постійно впорскуєте в українське суспільство. Краще вже "варититись у власному соці"

12. -Erebus-

Сюрприз, але: В Росії всім байдуже на то, що коїться в Україні! :)
    Та нам що з України? Ми навіть у Євпропу потягами переважно їздемо через Білорусь і Літву.

• Подобається Подобається x 6
  13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Ура! Все ждал, кто-же вытащит из-за пазухи "эмский указ" - как доказательство вины руссскоязычного населения Украины - в 2012 году. Поздравляю всех - и себя - с этим! :haha:

• Подобається Подобається x 5
  14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

В Україні всім байдуже на то, що коїться в Росії!!

---------- Додано в 10:23 ---------- Попередній допис був написаний в 10:21 ----------

як бачите,він виявляється, ше досі діє

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

це просто мрія:cofee:

знаєте в чому сюрприз: мрія досі нездійсненна...

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Справді, що вам з України і що вам до України? Тільки що ви тут всі робите і про що пишете, і чому... )

17. -Erebus-

Чия мрія?
    Про що мрія?

Приїжджайте у Росію і спитайте з десяток людей, що вони думають про Україну і після того вже говоріть, а то ваши дописи, вибачте, нагадають записки параноїка!

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

не поїду я в Росію - байдуже мені до неї.
    А тема про Росію на форумі - бо стільки ненависті з Росії на Україну ллється, що аж страшно. Коли ви вже заспокоїтесь? Коли втихомиритесь? Що має статись, щоб вам було зрозуміло, що Україна - суверенна і незалежна держава, з багатовіковою історією українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення!

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

вы плохо осведомлены

Партія «Родина» — проросійська політична партія з штаб-квартирою у м. Одесі. Заснована в жовтні 2008 р. шляхом реорганізації Прогресивно-демократичної партії, яка існувала з 1999 р. На чолі партії стали депутати міської ради Одеси на чолі з Ігорем Марковим. В політраду партії увійшли представники різних проросійських організацій Одеси, які раніше співпрацювали з Прогресивно-Соціалістичною Партією, але визнають її керівництво на чолі з Наталією Вітренко популістськими. Керівництво партії виступає за федералізацію України, інтеграцію України з Росією, Білоруссю та Казахстаном в єдине політично-економічне ціле, зрівняння в правах російської мови з українською, підтримку УПЦ МП.

это одна из них
    а вы говорите России пофиг шо делается в Украине
    очень и очень не пофиг....вот куда идут деньги российски налогоплтильщиков

20. Полковник

Полковник миється в бані

Всё-таки будут ссылки на конкретные допысы софорумников в подтверждение Ваших слов?
    Точно не параноя?

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)