Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Real

Real Well-Known Member

Ви мене починаєте дивувати! По-перше думка однієї людини в принципі не може бути об"єктивною. А по-друге особистий досвід, не знаю як там у Пасіках Зубрецьких, але для мене є більш важливим, ніж чиїсь писульки 2001 року, допомаранчової ери, доречі.

• Подобається Подобається x 1
  2. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Земляк? Я цей район стороною обходжу. До слова у сусідній школі Сергій Шнуров вчився. Билися. Тоді прийнято було. Ми, коли навчався в Ризі, теж з латишами воювали, а потім кращими друзями були.
    Хрень дешева - розбирання тут.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Заре те саме. Деколи заходжу на латвієфобський, так би мовити, сайт urlas.ru (раніше був urlas.lv), сайт росіян, які в Латвії такі ж претензії виставляють, як і в Україні. Латишів називають не інакше як ганси і фашисти і борються за російську мову.

• Подобається Подобається x 2
  4. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

І активних пишуть там 5-6. Їх латвійські росіяни більше зневажають. Не розповідайте мені про тих, з ким поряд жив і хто мені як брати і сестри.

5. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

підколювати українців за сало - це ще від монголів повелось. вони ж то сала ні нічого іншого від свині не їдять. От по спадщині, разом із створеною монголами імперією і імперськими замашками, ця звичка підколювати українція московинам і передалась. Нічо не поробиш: гени:pardon:

7. Полковник

Полковник миється в бані

И за это надо подкалывающих уничтожать?

Сегодня около 5:30 утра на автодороге Киев-Чернигов-Новые Яриловичи между населенными пунктами Топчиевка-Красное перевернулся пассажирский автобус Scania.
    Об этом сообщает пресс-служба МЧС Украины.

Двигаясь из села Великие Луки (Псковская область, Российская Федерация) в направлении Киева, водитель не справился с управлением съехал на левую обочину и перевернулся.

В автобусе находилось 41 человек (по предварительной информации граждане Российской Федерации). Как уточнил российскому агентству РИА Новости представитель МЧС РФ, пассажиры автобуса - это паломники из России.

По состоянию на 06:45 по данным с места ДТП 15 граждан погибли и 15 получили травмы различной степени.

У Тропико сегодня праздник.

8. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

9. OldMan

OldMan Well-Known Member

Поясните цель и средства.
    Ради чего государство должно создавать условия путём ограничения прав части граждан? Должна же быть цель.
    И как государство должно создавать условия. Что для этого надо ему сделать? Конкретные шаги (законы).

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

Почему украинский не умер на ЗУ, где гнёт длился не меньше?
    Или "западенци" покрепше будут, или гнёт послабше был? :)
    Так и надо бороться с глобализацией, а не с последствиями оккупации, неправильно удар концентрируете.

10. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

ну-ну... Розкажіть кому-небуть іншому. Бачив я як вони його не їдять. Приїзджав якось у гості один "правовєрний мусульманін", так ми організували смажену картопельку з печі (а смажилась вона у чавуні разом з салом), пиріжки. Так аж за вухами лящало. А коли сказали йому: "Йося, шо ти робиш? тиж мусульманин! Тобі ж не можна, бо аллах покарає!". Знаєте яка була відповідь?
    - Не покарає. Він під навісом не побачить.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Я считаю, что Вы не совсем умный человек.

• Подобається Подобається x 4
  12. zenyk

zenyk Well-Known Member

я, поправді кажучи, подумав, що Ви пожартували прив'язавжи приколки за сало до загибелі людей в ДТП. Тому Вам і відповіли жартом на жарт. А Ви образливо відреагували. Виходить - не жартували. В такому разі як Ви себе оцінюєте: Ви нормальна людина, якщо вважаєте, що ДТП із загибеллю багатьох людей було влаштовано українцями за підколки за сало?о_О

13. Real

Real Well-Known Member

Вот умеете де Вы, Полковник, аккуратно выразиться! :good:

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Чому? згадайте при розмові про кого в Вас починають трястись колінця і узвар текти по ногам;) незважаючи на те, що Ви особисто не мали контактів з тими людьми, але розповіді Ваших батьків і дідів були насправді переконливими

Власне тому - що на Західній Україні ще з часів першої світової війни була сформована Українська Армія, яка на час другої світової переросла до Армії УПА. Тому тут "русифікатори" були значно стриманіші.

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

zenyk,

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви би хоч підручник історії відкили, абощо...
    Так, для розумового поштовху: - гауптман Шухевич, знайоме прізвище?

• Подобається Подобається x 3
  17. zenyk

zenyk Well-Known Member

а Євген Коновалець, а Степан Бандера, а Євген Петрушевич, а Вітовський - знайомі прізвища?

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Поштовх не получився... :mocking:
    Знайомі. Ану так, швиденько без Вікі: - Хто з Вами перелічених осіб воював в УПА?

19. OldMan

OldMan Well-Known Member

Оба моих деда погибли в Великую Отечественную. Один из них на территории современной Польши.
    Руссификация ЗУ в период от Первой мировой до 1939 года? На территории тогдашней Польши?
    О чём Вы? Вы хоть почитайте ваши любимые сайты или обратитесь к вашему десятнику, может хоть он Вам что-нибудь познавательное расскажет и Вы, вдруг, это запомните.

20. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)