Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Real

Real Well-Known Member

Якщо ви все життя пробули у Пасіках Зубрецьких, то нічого дивного, що у вашому уявленні в Україні існує одна мова. Це називається хуторянський світогляд.

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

а якими даними Ви користуєтесь, коли стверджуєте такі нісенітниці про більшу половину населення яка розмовляє російською? власне соц.опитування в межах власного двору?;)

3. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Стежу, стежу. I не полюбляю жовту пресу, котра тiльки смаженим живе. Вже 15 рокiв з Байконуру росiйськими ракетами виводять захiднi супутники. А там такi технологiї... Все можна забезпечити- i недоторканiсть вантажу, i його прозорiсть, все дiло у контролi. А у Ульяновську все пiд контролем, i грошi зайвими не бувають :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Real

Real Well-Known Member

вам би броньовика - ну чисто Ленін, партії вутець, буржуям кінець! :mocking:

• Подобається Подобається x 4
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

а приклади ось:

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

українська мова тягне за собою приціл натівських ракет?о_О

...ото маячня...

...пропаганда путіна на рівень підсвідомості запала окремим...

6. ANTIEXTREMIST

Не прикидуйтесь :tormoz:
    Маємо на увазi взагалi росiйський iнтерес до України. Тут я з ними згоден- менi теж НАТО не потрiбно.

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

Не цікавився якого рівня Ваша освіта, але в нас на Пасіках Зубрецьких, очевидно рівень освітніх закладів значно вищий: нас навчили вивчати тему користуючись авторитетними даними, з використанням літератури і інтернету. На Вашому селі так не роблять?
    ну то я Вам дам кілька підказок, щоб не буди вже аж таким невігласом.
    Ось наприклад: офіційні дані перепису населення України 2001 року говорять таке:

4.3. Етнічний та мовний склад населення

Україна є поліетнічною державою. Всеукраїнський перепис населення 2001 року зафіксував наявність представників більш як 130 етносів. Однак у структурі населення держави яскраво вираженою є перевага двох найбільших етносів – українців та росіян. За даними перепису населення 2001 р., 37,5 млн. осіб (77,8% від загалу) – українці і 8,3 млн. (17,3:wacko: – росіяни. Чисельність від 30 до 300 тис. осіб мають ще 16 народів: білоруси, молдовани, кримські татари, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени, греки, татари, цигани, азербайджанці, грузини, німці та гагаузи.

У міських поселеннях українці становлять 73,3%, росіяни – 22,4%, інші етноси – 3,7%, у сільській місцевості відповідно – 87,0, 6,9 та 6,1 відсотків. Найбільш міським із чисельних етносів України є євреї, найбільш сільськими – румуни, гагаузи та молдовани. У межах України знаходяться основні регіони проживання кримських татар, караїмів, кримчаків і частково – гагаузів.
    Мовна ситуація

Українську мову вважають рідною 67,5% населення, для 29,6% рідною є російська, 2,5% – інші мови. В сільській місцевості питома вага населення, яке вважає рідною мовою українську, досягає 85,8% (російську – 9,5:wacko:, у міських поселеннях становить 58,5% (відповідно 39,5:wacko:. Лише у 4 з 27 регіонів України респонденти вважають рідною переважно російську мову (Севастопольська міськрада, Автономна Республіка Крим, Донеччина та Луганщина), у трьох регіонах (Запорізька, Одеська та Харківська області) кількість осіб із рідною українською та російською мовами приблизно однакова, понад дві третини населення решти двадцяти регіонів вважають рідною українську мову. На Житомирщині, Хмельниччині та в семи західних областях питома вага осіб, для яких рідною є українська мова, вища за частку українців, тоді як в усіх інших регіонах спостерігається зворотна ситуація.

За даними перепису 2001 року, українською мовою вільно володіє 87,8% населення (у 1989 році – 78,0:wacko:, російською – 65,7% (відповідно 78,4:wacko:. Однак, на думку експертів, чимало індивідів схильні завищувати власний рівень володіння українською мовою і занижувати – російською, тоді як протягом радянського періоду спостерігалася зворотна ситуація. Про це, зокрема, свідчить той факт, що в Галичині (Львівщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина) нині вільно володіють російською мовою менше чверті населення, а 13 років тому таких було понад половина. В той же час рівень володіння українською мовою в окремих регіонах (Крим, Донбас, Одещина) зріс в 1,3-1,5 раза.

http://www.ukrcensus.gov.ua/index.php

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ----------

тут мені потрібні уточнення: українська мова на Україні - втрата інтересів Росії до України
    російська мова на Україні - реалізований інтерес Росії в Україні?

чи я не так Вас зрозумів?

• Подобається Подобається x 2
  9. ANTIEXTREMIST

Що за бiда, очевидне треба товмачити... Невже ж не обсмоктували тут?
    Заборона росiйськомовному населенню України навчати дiтей рiдною мовою, дивитися ТВ, кiно, т.i. нагадує помсту Росiї по типу Прибалтики. I зовсiм не допомагає економiчному розвитку. (Назло мамцi...)

10. Real

Real Well-Known Member

Подякував файно за підказки! Але ж ніякий най-най-найвищий учбовий заклад не зробить з дурня мудрого, навіть (!) у Пасіках Зубрецьких, тим більш у нинішні часи! Макисмум, що дасть вам учбовий заклад - це інформацію, і трішки знань. Тому ви хоч зачитайтесь своїм переписом, але я, як людина що щотижня їздить у відрядження, знаю набагато краще за будь-якого хуторянина, що таке Україна, і якою мовою розмовляють люди у різних регіонах. Але за поради - дякую! :)

Останнє редагування: 6 лип 2012
  11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви вибачте, як мені зауважили вже Ваші колеги - я живу весь час на Пасіках Зубрецьких, не всі твердження, які Вам здаються очевидними мені зрозумілі: до чого тут Росія? Адже російськомовні мешканці України є громадянами України. Яким чином це може бути помста? це перше що мені не зрозуміло. Друге: хто забороняє дивитись кіно, ТВ, навчати своїх дітей рідною мовою і т.д.?
    Третє, що мені не зрозуміло: як перегляд ТВ і кіно рідною мовою допоможе економічному зростанню?
    А в зв'язку з цим четверте не зрозуміле: якщо перегляд кіно і ТВ допомагає економічному зростанню - то чому зараз мої діти позбавлені можливості дивитись ТВ і кіно українською? чому на ТВ одні низькопробні російські бойовики з суцільми бандитами і стрілянинами, чому чинять перешкоди в озвученні фільмів українською вже тепер?

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

заїжджайте на наш хутір з людьми, яких навчальний заклад не зміг зробити мудрими. Ми побачим мудру людину, яка уродилась мудрою і немаючи толкової іфнормації - мудрою виросла.
    Ми Вам покажемо Україну на нашому хуторі ;)

п.н. Ви почали мене ображати дурнем. Сердитесь - значить усвідомлюєте що неправі ;)

13. Real

Real Well-Known Member

Тобто я маю набрати дурнів і приїхати до Вас? Яка несподівана ідея! Взагалі, я намагаюся триматися від них подалі.
    Мене деколи дратує упередженість та катигоричність деяких висловлювань. Але це далеко від того, щоб сердитися на когось на форумі, або його ображати. Не приймайте на свою адресу ;)

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

тобто моє, засноване на грунтованих офіційних дослідженнях, твердження є упередженим, а Ваше особисте уявлення без будь-якого обгрунтування неупереджене? і може Ви свою думку навіть об'єктивною вважаєте?

15. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Мені простіше говорити російською, але ні в одному моєму пості ви не побачите, що я проти української. Ми з дружиною посварилися, що вона вимагала провести відпустку в Україну, а опинилися ми в Одесі. Перестаньте сваритися на рівному місці. 95% росіян вам крім добра, нічого не бажають. Знаю.

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви знаєте, після дописів окремих відвідувачів нашого форуму, про те, що вони швидше не будуть взагалі приходити на форум аніж розмовляти на форумі українською, а інші виставляють гасла в підписі, що українською погоджуютьсяя говорити виключно по п'ятницях - закрадається сумнів про те, що Ви говорите про більшість росіян. А коли послухати путіна - то виникає тверде переконання в існуванні ненависті до українців і української держави зі сторони росіян

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А їк ви там сі опинили? Вам треба в Яремчу або Верховину.

18. NorthWind

Покажіть мені, хто голосував за зрадника нації - Путіна. З нас, росіян? Ми такі ж раб, як ви. Немає у нас відмінностей. Ми всі мріяли про свободу, а отримали ганчіркою в морду.

---------- Додано в 18:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Немає цього. Російський сказав.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Хіба важко знайти? Він ваш земляк до того ж, підтримки вистачєє.

20. NorthWind

Швидше бреше, хто ж тут мій земляк?
    Розберіться зі своїм карним злочинцем-президентом і пред'являйте претензії у встановленому законом порядку.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)