Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Та нормально!
    Але проблема буде знайти серед малих народів Півночи знавців своєї мови...

Тим більш, що у Верховній Раді все одне ж наради треба вести Державною мовою.

2. Papayans

Papayans Well-Known Member

Так у Вас не только со зрением плохо (не можете прочитать название веточки) но и со слухом????????
    Ну это не ко мне.Выбачайте.

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Что опять дурника включаем?Или просто стрелочки переводим?Зачем ВУ выступать то?Рыги обещали,рыгы сделали!!!
    Вы лучше про защитничков саминезнаютчего напишите,мног ль там у Украинского дома киевлян и жителей других городов,кроме ессно привозных с ЗУ?

3. kjk

kjk Дуже важлива персона

росіян хтось заставляє використовувати татарську?
    я тільки за російський варіант, де для всіх державна, для нацменшин - двомовність, їхня рідна + державна

4. -Erebus-

Такий варіант і хочуть ввести, нє?

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

А Вас хтось змушує використовувати російську?

• Подобається Подобається x 2
  5. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Пане MARTINI, а що заважає ввести в правила додатковий пункт про п'ятницю? Принаймнні привід є файний - прийняття антиукраїнського закону про мову. Можна зробити опитування форумлян. Якщо більшість проголосує "так", то нема чого панькатися.:nea:

Останнє редагування: 6 лип 2012
  6. Papayans

Правильно!И это будет демократия!!!
    Бильшость скажет "ТАК"! Значит будет "ТАК".
    Я голосую "ТАК"!
    (и спокойно пойду пить чай,до субботы,а Вы будет варится в собственном соку).
    Если конечно проголосуют.

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я вже ридаю...:cry:

8. iso

iso Well-Known Member

KLIBERN, за тисячі кілометрів Ви не розгледіли-мабуть туман над морем:)

1.2.3. Починаючи із 22 червня 2012 року на форумі запроваджено "День української мови". Кожної п"ятниці ми спілкуємося на форумі лише українською мовою.

Останнє редагування: 6 лип 2012
  9. zenyk

zenyk Well-Known Member

от таке питання мені подобається. І я б хотів задати його кожному українцю

---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

а чим обгрунтовується така принципова позиція?

бо якщо адекватних аргументів немаєте - то думаю, з Вами і після суботи ніхто розмовляти не буде. Принаймі я - точно. Будем "варитись" без москалів

п.н. в Польщі після того як надавали по шапкам москалям, один з них заявив, що раз в Польщі таке робиться то він ніколи до Польщі більше по поїде. Коли для України таке щастя настане?

• Подобається Подобається x 1
  10. Papayans

Не стоит.Да и Вам не мешало бы по пятницам к шабату готовится.Все лучше в смирении,да почитывании Торы. проводить время ,чем на ЛФ собачится.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Действительно!Выбачаюсь шановное панство!!Всем до побачения,до субботы!

11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

в правилах вже третій тиждень є відповідний пункт (1.2.3)

• Подобається Подобається x 3
  12. Real

Real Well-Known Member

Ми живимо в Росії? - Ні!
    В Росії є така мова, на якій розмовляють половина населення Росії, окрім російської? - Ні!
    Ми, перше ніж прийняти якийсь закон , мусимо дивитися, а як там у Росії, і копіювати їхнє законодацтво? - Ні !
    Ну і т.д. :)

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

З гумором, уявленнями про Ізраїль та культурою у Вас ще гірше, ніж із знанням української...:pardon:
    Зверніть увагу, це пишете Ви, а не я... Ше раз повторюю:
    Дякую за щиру любов до української...:ThankYou:

14. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Українська, значить українська. Я ЧЄ української дивився у Одесi. У Нарьян-Маре, Ямал, з українцями російської спілкувався. Хороші люди. Багато їх там. Давайте поважати один одного. і все буде добре. Кому війна потрібна? Мені, родині моєї? Ні. І вам не потрібна.
    Соромно ..

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

а в Україні є така мова якою розмовляють половина населення, крім української? - Ні!

то про що Ваш допис?

16. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Це ви нам на Чернiгiвщинi будете пропонувати? Як за СРСР розмовляли на двох мовах, чудово розумiючись, так i зараз. А на Вас подивився б, як будете "iгнорувати" продавцiв та таксистiв, якi розмовляють росiйською :crazy:

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

цілком згоден і підтримую!
    повага - це основа діалогу культурних людей.
    Тож: для поваги, зважаючи на те, що Ви і інші прибуваючи на львівський форум - знаходитесь в українському товаристві - проявіть повагу - розмовляйте УКРАЇНСЬКОЮ!:ThankYou:

п.н. а кому і взв'язку з чим Ви війною погрожуєте?

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:33 ----------

впевнений що в цих умовах - складно ігнорувати. Але я саме про це і кажу: Брати українці - давайте шанувати одне одного, наших батьків і нашу культуру! давайте підтримувати один одного в найелементарніших ситуаціях, навіть коли здається, що використання української це зайва принциповість.
    Насправді вона не зайва!
    Вона стелить рівний шлях для наших дійтей. Адже - зараз Вам складно почуватись в своєму регіоні як в рідних стінах через засилля ненашої мови, а завтра - так само складно.... ні не так само - в десятеро складніше буде Вашим дітям!!!

Тож повірте, не даремно Росія витрачає мільярди коштів на просування російської пострадянським простором! Даремно такі зусилля б не докладались би. Такі теми про неіснуючий "рускій мір" би не розсусолювались!

І не вірте тим хто каже, що це не важливо, що ніби то важливіше "ліш би чєлавєк бил хароший"

18. -Erebus-

Російська! На неї переодично чи постійно розмовляє бйльше половини насеління... А

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

Та ну? І є приклади?

19. ANTIEXTREMIST

ANTIEXTREMIST Well-Known Member

Тут важко односкладно вiдповiсти- полiтика... Але поперед всього, мабудь, не хочуть росiяни мати пiд боком НАТiвськи ракети в Українi.

20. -Erebus-

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)