Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

от, тут згоден із вами на 100%

Ви правильно зауважили, що людям влада створила такі умови, що вони "свідомо" вибрали російську. Бо українську можна було засунути куди подалі, україномовний почувався ущербним, а російськомовним якраз навпаки було бути вигідно. Ви цілком праві.

І не треба вигадувати велосипед, тепер держава повинна створювати такі умови, щоб люди вибирали українську, щоб російськомовним було бути невигідно.

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

вони просто думають, що зробили такий вибір, насправді відмова від мови предків була спровокована тодішньою державою

• Подобається Подобається x 4
  2. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Власне забула спитати провладна партія яка і викотила цей українофобський закон. Звітуватися перед виборцям нічим. Ну хіба лише тим що купляють собі малину по ~700 грн./кг. :)))
    ТОму і потрібно було провести референдум як у Литві. Результат там відомий. "Рускій мір" дістав там відкоша.

• Подобається Подобається x 2
  3. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Насильно нельзя, а вот хитростью можно. Например, по-партизански, в отсутствие спикера протолкнуть.
    Главный манипулятор явно недооценивает ситуацию и её последствия...:nea:

4. Полковник

Полковник миється в бані

О, правильно:
    Так, шо будем делать с москалём?
    Банить?
    Или имеются другие пропозиции про Сибирь или удавочку?

• Подобається Подобається x 1
  5. MARTINI

та какой такой сібірь? В шахту!

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Dzeko, ходіт туво
    http://www.report.if.ua/portal/novyny/anons-gutsuly-vymagatymut-status-regionalnoyi-dlya-svoeyi-movy

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

а от, наприклад: Ваша позбавлена тактовності відповідь російською в українському товаристві.

а от іще: http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=1007239#post1007239

буде для Вас досить тикання носом чи продовжити?

8. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Шановний, не брюзжiть. Завтра - п'ятниця. Ніхто росiйською вiтповiдати не буде.
    P.S. итересная "тактичность" в одну сторону. Что-то господин zenyk не спешит ее проявлять, а требует исключительно к себе, любимому... :)

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

правильним було б сказати "..не бринчіть..."....то Ваас крім тактовності треба ще й граматиці вчити...

я так розумію, що з Вашого погляду я маю говорити російською з кожним москалем де б він не завівся? а українською маю право говорити і вимагати такого ж навзаєм тільки по п'ятницях?о_О ...ви вже загнались зі своєю москальською нахабністю!

коли я буду на московському форумі - спілкуватимусь російською. Коли ж Ви на львівському - найдіть в собі почуття поваги до українських співрозмовників - говоріть українською!:ThankYou:

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

11. - если найдёте время почитать правила форума - это будет проявлением уважения к администрации и общественности форума. Спасибо. :)

---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

- есть ещё ветки с фотками.

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

так,є,завтра гляну шо ви там викладете:)))

13. MARTINI

14. Дальневосточник

Хочу вам порекомендовать подтянуть географию. Чтобы хоть немного понимать - где Луганск - а где Москва. :)
    От себя добавлю - я ни к кому не предъявляю требований о языке общения на форуме. Мама с папой воспитали уважение к чужому достоинству. Поэтому - мне грустно видеть тех, кого мама с папой воспитать не сумели... :)

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

гарна нагода проявити гарне виховання: поважайте інших - говоріть українською!

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

17. Дальневосточник

Якщо ви так вимагаєте - то будь ласка!
    А як ви - теж в змозi виявити повагу? Нумо! :)

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

Дякую!!!:ThankYou:

Я - взмозі. Будете на московському форумі - кличте, потеревеним російською :)

19. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

звичайно,я до всіх виявляю повагу,а до вас навіть окремо і особливу......
    за вотово

але.....але п'ятниця завтра.......

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви жартуєте? не може бути! завтра п'ятниця?!...то ж треба...

нотоцо?:morning1:
    повагу проявляти треба тільки по п'ятницях?:cowboy:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)