Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Браво, господа! Браво!
    Как хорошо живется, видать, тем, кто как в той поговорке:
    "Когда собаке делать нечего, она..."
    Читать интересно. За авторов - стыдно.

2. Визит прошел, цена на газ на месте... У избирателей альтернатива другая, сколько их ещё разводить будут - неясно, а вот Газпрому невнятные намёки на чьи-то многолетние намерения изменить у себя в стране статус собственного родного языка явно не способны заменить миллиарды долларов..

3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну мне ничего переводить не надо....Чем образованее человек тут, тем лучше он знает русский язык. Ну и специальность тоже.

Интересно а то же самое верно для всех на Украине? Можно вот также сказать ЭЧем образованее человек тут, тем лучше он знает русский язык"? И специальность?

4. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Может Вы из этого поймёте...
    Широко шагает мальчик...:yes:

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... ЕР - фальсифікат. Це ясно.
    А комуністи?

Невже так довели російський народ, що їм видається, що комунізм був кращим, ніж сьогодні правляча партія?

• Подобається Подобається x 1
  6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Знаєте, Миху, мені здається, що російський народ сам себе довів. Щодомене, то більшості байдуже хто буде керував. Чи то комуністи, чи то єдрониє путінци, чи ще хто... Аби був батько, генсек чи пахан, який дає впевненість, що у державі порядок. А що там насправді, майже нікого не хвилює. Кожний народ заслуговує те, що має...(с):pardon:

7. kjk

kjk Дуже важлива персона

то біда тоді
    найбільша кількість російського населення в ЄС це десь пів мільйона в Латвії
    відповідно нєсколько мілліонов не живе ні в якій країні ЄС, і язика немає кому робити

8. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Залежності освітченості від знання російської мови особисто я не бачу. Особливо у нових поколінь (нерадянських). А ще взяти філологів (не слав"янських)...Та й велика кількість технарів, яких я зустрічав на своєму віці...Мали по 2-3 освіти, а мова!...Я маю на увазі як російську, так і рідну (коли це не росіяни).Можна провести пряму між КУЛЬТУРОЮ людини і знанням мови, але професіоналізм і культура - речі різні. От у цьому я впевнений на 100%.

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Незважаючи на те, що це було сказано у бік Європи, він в першу чергу мав на увазі Україну та країни СНГ.
    Цікаво як?:dntknw:

10. kjk

kjk Дуже важлива персона

тут теж поправочка
    йдеться про масовоє колічество, відповіно місця компактного проживання
    а це у нас хіба що Крим, але там ітак повсюди російська мова

11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Не , не надо. Я не про эту новость спрашивал

12. Чернобылец

Вы опять запутались, как всегда. Я написал (имея в виду Казахстан, где я сейчас работаю) чем образованнее человек, тем лучше знает русский язык. А не наоборот.

И еще. Культура и знание языка прямой корреляции не имеет.Лишь опосредованное

И еще. Профессионализм означает культуру в его профессиональной деятельности.

Перечитайте еше раз мою подпись со своими словами. Истинное удовольствие читать как в двух фразах путаетесь. Пишите еще.

13. iso

iso Well-Known Member

В Росії мабуть так само. І що з того?
    Жодній кореляції не підлягає. Мало ми знаємо хамів, що досконало володіють кількома мовами.
    Що Ви розумієте під "культуроюв професіональній діяльності"?

14. - Знаю немало среди тех, кто на нескольких языках может общаться с покупателями его товара или услуг. "Досконало" подразумевает приобщение к другой культуре и умение взглянуть на вещи/явления с другой точки. Среди таких людей хамы редки. Разве что, москалям нахамить себе позволяют - и то, без нецензурщины, "культурно". В идеале чтобы кто-нибудь другой это сделал :haha:

• Подобається Подобається x 3
  15. iso

iso Well-Known Member

Мабуть і справді смішно, але незрозуміло. :dntknw: Може б для тупого висловилися простіше?

16. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Так это уже не новость...

17. Чернобылец

Ну как вы понимаете (понимаете ли?) человек не знающий никакого языка ни в каком его виде не может быть культурным. Так что есть корреляция. Чтоб определить есть ли какая-то корреляция (зависимость), хоть какая-то надо всегда представить экстремальный пример.
    Но не знаю поймете ли? Ставлю 90 против 10 что нет.:)

Напомнило:
    Движенья нет, сказал мудрец брадатый.
    Другой смолчал и стал пред ним ходить.
    Сильнее бы не мог он возразить......

Прогуглите, может поможет...

18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А в нас вже років 15, не менше, для фахівця найважливішою є знання англійської.

19. iso

iso Well-Known Member

Ви перемогли. За однією точкою, навіть екстремальною:) , визначати залежності не вмію:dntknw:
    Не думаю, що гугля розповість про Ваше розуміння цього терміну.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тю...
    То ж прощє прастова!
    Якщо точка в мозку, і зветься "Крємль", залежність визначається дуже легко.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)