Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. iso

iso Well-Known Member

Хто в тому сумнівається. І якщо зроблять державною - це теж буде з політичних міркувань:)

• Подобається Подобається x 3
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А може взагалі краще без державної мови, як у Штатах?
    Люди самі виберуть мову, якою їм спілкуватись. Нє? :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Так і робимо)

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Але ж у Турції та Єгипті російська не навіть 10-ю державною. Зорганізовуйте протест, пишіть на всі їхні форуми!!!

5. zherech

zherech Well-Known Member

Ща,разбежались:)Что делать мне больше нечего? Лично мне ,кстати все равно какая державна на Украине и сколько их(державных) . Сугубо украинское дело.

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

навпаки, якщо зроблять то це буде з політичних причин :)

7. kagan

kagan Well-Known Member

а зараз замість них вибирають, якою мовою їм спілкуватись?О_о

8. -Erebus-

Обирають якою мовою вести державні справи, наступний етап - вибір мови спілкування!

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:12 ----------

Коротше це козир у рукаві в політіків з Партії Регіонів.
    ТАК і скажіть.

9. kjk

kjk Дуже важлива персона

не зовсім козир
    бо точно важко сказати які політичні наслідки від цього будуть

10. -Erebus-

Буде суспільний резонанс - ось це точно!

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

щоб не було, але воно явно нашкодить стабільності™

12. Luna

Навіщо вигадувати дурниці і про них же сперечатись?:)

13. -Erebus-

Чому ж дурниць?
    Такий розвиток подій не можна виключати.
    Адже ж вже вирішали, якою мовою кіно людям дивитися.

14. Luna

Так будь-який варіант подій виключити не можна) "А шо Ви там шепочетесь, може..ви мене вбити хочете???" (с))))

Скажімо, не лишили вибору...геть чисто усі іноземні фільми дублюють українською, бо, бачте, на дві мови дорого, а маючи державну смішно було б на іншу.
    Можна я трошки шпилькою примітивною? Ну дуже хочеться:)
    У Вашій країні купа державних мов. Чи можу я сподіватись на вибір мови перегляду кінофільму? Ні, я на українську не претендую, обирайте будь-яку з державних.
    (Короткометражні варіанти " Сам собі режисер" не пропонувати)

• Подобається Подобається x 2
  15. Luna

Сама с собой буду спорить...Ну заставь дурня Богу молиться..с какой радости переводить фильм, дублированный актером Де Вито на русский язык, интересно же было бы в первоисточнике. Дурость :sad:.

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А посмотреть несколько иначе - не пробовали? Почему то-же дублирование не приравниваете к столовской - что даем - то и жрите? А если я - вегетарианец? Почему нет возможности получить вегетаринскую пищу? А - именно потому, что "государство приказало"! Приказало - из-за того, что нет в Украине граждан, а есть - винтики этого государственного механизма, которым рассуждать - не позволено. А позволено одно - "жрать. что дают"... Сумно! :cry:
    А еще более сумно, что именно те, кто мнит себя защитниками "украинскости" - по сути - самые совковые совки, не знающие и не желающие видеть ничего. кроме как "тащить и не пущать!"

17. Luna

Всегда есть возможность выбрать столовку) Покупаем диск и смотрим. А если я ХОЧУ в Астане на татарском "Москва слезам не верит", то сама себе напою;)
    Ребята, невозможно дублировать фильмы на несколько языков, это нереально, НЕТ у нас денег на такую роскошь. И у вас нет. Поэтому дублирование на государственный я понимаю, принимаю и приветствую. Я не понимаю, нахиба дублировать фильм, одна из изюминок которого в том, что главный герой сам себя дублировал на русский...И пусть вместо него будет голос Бенюка, который не менее интересен, но ...глупо. ИМХО.

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

Давайте выглянем из-за бревнышка) Я как русскоязычный гражданин Украины ущемления по языковому признаку не ощущаю. Кто-то ощущает и я не вправе с ним не считаться или считать его претензии необоснованными. Давайте для этих людей, пример на обсуждаемом нами вопросе - на сколько языков дублируются иностранные фильмы в России?

• Подобається Подобається x 2
  18. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

І зекономимо, бо ціни у кінотеатрах стали захмарними. Та й пропонують казна що.
    P.S. А якщо скачати з ex.ua ;) стовідсоткова економія :)
    P.P.S. ex.ua навів, щоби не видавати інші паролі-явки ;)

19. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

А в Казахстане татарский госязык?

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

У нашому випадку введення 2 мови це коли в цій їдальні всім будуть подавати половину порції нормальної і половину вегетаріанської

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)