Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Знову ж: це лише Ваше оціночне судження про цих соціологів.
    Наскільки я знаю робиться вибірка людей з віку, професій тощо і на підставі цієї вибірки виконується дослідження.
    Зрозуміло є якась похибка.
    Бувають не зовсім чисті на руку соціологи, які перекручють факти.
    Але у будь-якому випадку "дима без вогня не буває", і якщо про необхідність другої державної йдуть розмови, то є значна кількість людей, кому від того буде користь.

І до речі, пані Луна все каже, мов Одеська область майже вся україномовна на відміну від міста. Хоч насправді і в області є різні люди, але тут справа навіть у тому, що саме у Одесі живе більщ за 1 млн. у той часу всій области живе десь 2,4 млн.
    Незначна кількість?

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Хм, але зовсім не дурний президент Грузії порахував і вирішив якраз пускати росіян без віз. Мишико знає, яек вміють відпочивати руські люди і скільки грошей лишать, ТАК що невідомо кому ще гірше з того буде.
    До речі ось Вам ще один вагомий привид робити Російську другою державною - туризм!

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

А Шотландія і Уельс і досі "колонії" таким чином.
    Але де б вони були, якби не були однею державою - Великобританією?

• Подобається Подобається x 1
  2. kjk

kjk Дуже важлива персона

якщо вони в душі советские граждане, то росіяни з них ніякі
    в 1989 році росіян в УРСР 11 355 600
    в 2001 році росіян в Україні 8 334 100
    в 2012 перепис зафіксує мільйонів 6

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дійсно, про них так не писали у радянських підручниках. А - пошукайте про їхний націоналізм. Про тугу за втраченой культурой.

4. - язык навязывает восприятие. Ваша фраза показывает, что Вы таки путаете россиян с русскими.

5. -Erebus-

Зате кількість Українців тільки зростає! :)))

6. аксакал

Здійснюється мрія козака Нагульнова.
    Хай шкіра буде чорна, але душа біла як вибілена вовна. А не навпаки, як в теперішній владі.

• Подобається Подобається x 2
  7. kjk

kjk Дуже важлива персона

російська мова зараз це скоріше міжнаціональна мова східної Європи - цетральної Азії, чим носій російської культури

---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

та нє, якраз в Росії це більш актуально :)
    росте у нас хіба що кількість кримських татар в Криму, і трохи різних "чужих" етносів у Києві, Одесі і великих містах сходу (турки, курди, кавказці), яких однак порівняно дуже мало і вони також асимілюються

8. - это как пользоваться. Кому книга нужна, чтобы купюры между страниц хранить - тому она только их и носитель. И пЫли.

9. аксакал

Ні, російська вже не допомагає навіть у Польщі (пам'ятаєте "курица не птица, Польша не заграница"?).

10. Пан Восточной Европой Украину и Молдавию назвал, я ТАК думаю. Хотя, в Болгарии всё ещё помогает.
    Всё побережье по-русски тараторит.

11. аксакал

О! :))) :))) :)))

12. -Erebus-

Але тема не про Російську у Польші - розмова йде про ситуацію в Україні!

13. zherech

zherech Well-Known Member

Так и в Турции с Египтом помогает. Многие местные тоже русским кое-как владеют. А куда деться?:)Бабло то надо зарабатывать.

14. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Ні, це оцінка професійності висновку. А наочне представлення критеріїв виборки та інтерпретації дозволяють робити оцінку взагалі штучному походженню "диму".

Дякую за лікбез, все вірно. Тільки в поширеній у пресі інформації немає нічого про згадані Вами критерії. Як гадаєте, вони мають бути? А там лише вказано, що опитували ДОРОСЛИХ. Дякувати, що в дитсадки не пішли?
    Це правда.
    Є. Бачте слово "майже"?;)
    Російськомовних значна кількість, хіба я це заперечувала? Але кому з них потрібні 2 державні мови - велике запитання.

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

так і в нас владєют
    але статусу державної ніхто не надає

16. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Работаю сейчас в Казахстане. Русский язык не только не мешает, увы, для нациков..помогает. :) При чем значительно.

• Подобається Подобається x 3
  17. -Erebus-

Я думаю навіть 10% по всій Україні, якщо потрібно, то вже питання Другої державної має бути актуально. А я думаю бажаючих все ж значно більше.
    Та і не забувайте що громадська думка рухлива "субстанція" - сьогодні багато людей наприклад проти Державного статуса російської мови, а потім ЗМІ, соц і економ дослідження та інши елементи пропаганди думку в людей міняють - і вже більшість ЗА Другу державну.

18. Полковник

Полковник миється в бані

При переводе технической документации с украинского?

19. kjk

kjk Дуже важлива персона

для цього мають бути передумови
    наприклад якщо при влади будуть "помаранчеві" з гострою анти-російською політикою, і біло-блакитній опозиції прийдеться розігрувати знову гуманітарні питання, і це за умови що в них будуть ЗМІ і ресурси для цього
    Тільки от я щось сумніваюся що буде такий розвиток подій

20. -Erebus-

Хєх...
    Скоріше би вже...

Тобто Ви у цілому згодни, що російську не роблять державною головним чином з політичних приводів?

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)