Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Я відношусь абсолютно негативно...Я можу погодитись з другою російською, як регіональною мовою, та й то вважаю недоречним...Бо в школі українську мову вчать на протязі, як мінімум, 10 років..Цього достатньо, щоб при необхідності нею користуватись... Тим більше, що нікого не неволять в повсякчасному житті змінювати мову...Вважаєте рідною російську - користуйтесь нею, на здоров'я...;) А витрачати державні кошти на другу державну мову - є просто викидання їх на вітер...

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це совєцька традиція. Тіштеся!

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Брехун......

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ----------

Ви вже прибуви?

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

В Росії? В китаї? Чи в НьюЙорку?

• Подобається Подобається x 3
  3. Predator

Predator Well-Known Member

О, злобный минусовщик Свято появился) Вы меня "брехуном" назвали, не соизволите ли пояснить? От Вас конструктивного диалога можно дождаться или так и будете слюной брызгать? Вы явно поняли о какой стране я говорил, спрашивая о статусе второго государственного. Можете адекватно объяснить Вашу точку зрения по этому поводу?

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нафиг он нужен? Чтобы все документы были и на украинском, и на русском? В 2 раза больше писанины? Та ну нафиг...

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

5. Predator

А что, во всех странах с двумя (а то и более) госязыками обязательно заполнять документы на всех государственных?) Вы не изучили вопрос. Всё гораздо проще. При этом комфортнее для населения. Примеры существуют.

• Подобається Подобається x 2
  6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я, наприклад, тут повністю на вашому боці. Якого біса українською мають розмовляти різні донбаси чи крими, мови якої там зроду-віку не було.
    Але замість сидіти на форумах, створюйте партії, рухи і добивайтесь якщо не відділення то по крайній мірі федерації з широкою автономією. І запроваджуйте в своєму федеральному окрузі чи незалежній якійсь ПІСУАР не тільки російську а і суахілі. Бо в Львові цих мов абсолютно не потрібно.

• Подобається Подобається x 4
  7. Predator

Про федерализацию я писал уже в другой теме. Поймите, что это тоже не выход для нашей страны. Не буду распространяться, но это ведёт к разъединению. На мой взгляд двуязычие мягче решило бы эту проблему. Львов не пострадал бы от этого, как и другие города Украины. Тут говорили бы и заполняли документацию на том языке, который удобен (из двух государственных), опять же как и в других городах. Практика двуязычия весьма распространена (в Швейцарии 3 госязыка). Пока ещё никто не пострадал от этой практики.
    Для политиков эта тема является выгодной, поэтому и висит в воздухе уже долгие годы. Янукович много процентов набрал благодаря языковой проблеме. А для населения эту проблему можно очень просто разрешить, на мой взгляд, признав статус второго госязыка.

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ну вот, Ваш Янукович при власти. Почему он не сделает рус. яз. государственным, как и обещал в своем предвыборном брехл программе? :)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Що? Дістав за живе? Чого розійшлися? Я вибрав контекст, на який звернув увагу.
    Ви заявили, що саме в українській мові перекручуються прізвища. Напишіть російською прізвище Шимечко. Слабо?

Мову вивчіть хоча б свою, а то придерлися зразу до останнього зауваження і робите з себе жертву... Фу!

П.С. Слюну собі залиште.

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

Був тут такий любитель публіки, особливо Васілія. Знаєте про кого мова?

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Перепрошую, ви були в Швейцарії? Знаєте, що таке кантон?

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:45 ----------

Перечитайте допис Педро вище і буде вам щастя...

---------- Додано в 23:47 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Ви голосували за Янека? Але чесно? І після того будете казати, що ви не підтримуєте його методів?

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Сама и отвечу на свой вопрос: ПОТОМУ ЧТО ДВУЯЗЫЧИЕ НАФИГ НИКОМУ НЕ НАДО, В Т.Ч. БАНДЮКОВИЧУ.

11. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Потому , что "бабло" американское любит и уважает больше , чем людей , живущих на Украине.

12. Predator

Какой Вы злой, однако. На русском так и будет - Шимечко, представьте себе)
    Про кого речь не знаю.
    Что такое кантон знаю.
    За "Янека" не голосовал, проголосовал "против всех". Честно.
    Теперь можем спокойно поговорить про языковую проблему в Украине? Вот Вы, как украинский патриот, считаете, что половину граждан Украины ущемляют в языковом вопросе или манипулируют им? Или этой половины вообще не существует по-вашему?

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я, як патріот вважаю, що останні 20 років ніхто нікого не "щемив" взагалі. Всім було просто пофіг. Але, в цей час відбувалися плавні наїзди на ... українську мову. Закон України про мови впроваджувався дуже в'яло. Результату не досягнуто. Громадяни України не знають державної мови.

А тепер про реальність. Проблема мови існує лише на емоційному рівні. А проблеми створюються в сучасній Україні саме українській мові.

Що до російської мови. Розмовляти нею ніхто не забороняє. Маєте зворотні приклади? (При совку забороняли говорити українською у повному обсязі)

То в чому проблема? У кіно?
    А чого російськомовні мовчали, коли у всіх кінотеатрах практично не було української мови?

Що до майбутнього. Будь яка держава може бути сильною тільки коли єдина. А єдиною вона може бути лише при наявності лише єдиної мови.

Що до інших мов. Інших наголошую а не російської.
    У нас є школи де викладання ведеться ні російською ні українською. Є ще питання?

---------- Додано в 00:57 ---------- Попередній допис був написаний в 00:53 ----------

Ось бачите. І хто тут крутить прізвища?
    Шымэчко правильна відповідь.

14. Predator

А Вы не в курсе что в русском после шипящей "ы" не пишется? "Жи, ши пиши с буквой и". И звук "э" иногда пишется "е". Впрочем, написание "Шимэчко" не является искажением. Звучит одинаково.В английском, например, нет твёрдого и мягкого знаков, "Й", "Ё", да и "Е", но умудряются выговорить "Горбачёв". А вот Павло и Пол - разницу чувствуете?
    Теперь подробней о том, как Вам запрещали в СССР разговаривать на украинском. Кто запрещал?
    П.С. Я не верю советской прессе, но Вы таки злой) Ваша страсть к минусованию и отсутствие аргументов говорят об этом. Хотя я верю, что Вы сможете меня переубедить.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ось бачите, ви правила знаєте. (я до цього і вів).
    Але хто вам дозволи змінити два звуки у прізвищі?

Злий саме ви. Гірший за Фаріон в сотню разів.

Бачу ви вже суперечите самі собі...
    Ваші слова?:
    -------------------------------------

Я прокоментував усі мінуси.

---------- Додано в 01:26 ---------- Попередній допис був написаний в 01:21 ----------

Я відповім на це питання після вашої відповіді на попередні зауваження, якщо не потрапите в ігнор. І матимете відповідь. :)

16. Predator

А почему такая постановка вопроса? Почему Вам подходит любой язык, лишь бы не русский? Вы не отрицаете того факта, что 4 из 6-ти крупнейших городов Украины русскоязычные? У нас тоже есть школы, где преподавание ведётся на иврите, например. И украинский обязательный в школьной программе даже в специализированных учебных
    заведениях.
    Объясните чем русский язык может повредить Украине, только спокойно, прошу Вас.

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не брешіть! Де я таке писав?

А ви не заперечуєте, що довкола цих міст усі села практично українськомовні?

Без комантарів. Самі відповіли...

Він вже зашкодив. Прикладів гадаю більш ніж достатньо...
    Добраніч.

П.С. Мені в школі забороняли на уроках відповідати українською мовою на таких предметах, як Світова література, "Гражданская оборона" та інших. Догадайтеся самі хто забороняв і чому...
    (Я завжди дотримую слова. Відповідь вас вдовільнила? Якщо ні, то далі я буду говорити про чисто російськомовні школи.)

18. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А Він вже нашкодив...Як Вам така ситуація, що в Україні є мільони етнічних українців, що не говорять українською мовою?...Ви вважаєте, що це є нормальним?...Зараз почнете розказувать, що так історично склалось і так далі? А як так могло історично скластись?...Що невже на пустому місці тисячі і тисячі українців позбавились своєї мови, яка ні в чому не є гіршою за російську?...

Це є наслідком перебування України в колоніальному становищі в Російській імперії...Через таку ситуацію проходили багато країн...Найяскравіший приклад - Чехія ...До 1918 року чеська мова була майже витіснена з чеських міст, які були німецькомовними...Але чехам вдалося за 20 років відродити свою рідну мову...Ви вважаєте, що це було непотрібно робити? То якщо б чехи думали так, як і Ви, то вони давно б стали такою австрійською провінцією, як стали колись слов'янські Карінтія і Штирія, або німецька Померанія...

Ще раз наполягаю на тому, що у нас в Україні українська і російська мови не знаходяться в рівних умовах, бо за російською мовою стоїть вся фінансова, інформаційна, політична потуга Росії. А за українською- набагато менші можливості української держави...Якщо надати російській мові ще статус державної, то українська без державної підтримки приречена на поступове згасання...Це, на жаль, є фактом...

Якщо і говорити про другу державну, то лише тоді, коли ВСІ громадяни України будуть вільно володіти українською мовою...Але вважаю, що тоді така необхідність відпаде сама собою...Бо етнічні росіяни і так будуть розмовляти російською, а от діти етнічних українців, що зберегли свою національну ідентичність, але втратили мову, зможуть повернутись в українське мовне середовище....Але це процес не років, а десятиліть...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А вы их спросили - как они считают? Отчего это вы свою собственную идею распространяете на других людей - не поинтересовавшись их мнением? Это вы полагаете - нормальным? Исключительно - референдум - даст ответ. :)
    Снова старая песнь о том, кому ноги мешают... :)
    Печатайте журналы\газеты, издавайте книги...Или - Россия мешает? :haha:
    Теперь новому человеку пытаетесь рассказать о "колонии"? Вы ни разу не смогли доказать - на при помощи своих домыслов, ни "вики" - что Украина была "колонией"... Однако - снова и снова употребляете сие определение. Думаете - если ложь повторить много раз - она станет правдой? ТАК, кстати, думал г-н геббельс. Учитесь помаленьку? ;)
    А это исходя - из чего? Из своих личных желаний? :)
    Тогда - снова задам вам вопрос, на которой ответа не получил - вот я - обычный гражданин, не госслужащий, сисадмин частной фирмы. Приведите статьи законов, Конституции - по которым я обязан знать или говорить на государственном языке. А потом - порассуждаем о "вообще"... :)

20. Predator

Спасибо за развёрнутый ответ, пан Ярема, но позвольте "посперечатись" по некоторым пунктам. Каких это этнических украинцев насильно русифицировали? Большинство русскоязычных проживает в регионе, который когда-то назывался Новороссия. Ту же Одессу заселяли разные национальности, в том числе и этнические украинцы, но русский язык стал доминирующим без какого-либо вмешательства извне. Во времена СССР украинский был обязательным для изучения на всей территории УССР. Книги на украинском печатались в огромном объёме. Где ж тут ущемление прав языка? Про финансовую поддержку Россией русского языка на территории Украины я тоже не согласен. В чём она заключается? Я её не заметил.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)