Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

А Ви десь від мене таке чули чи просто так цікавитесь?:)

Угу..зовсім окрема від древнерусского времен Киевской Руси;)

Будь в другій державній обгрунтована потреба, ніхто б не звертав увагу на її віддаленість від давньоруської. Але поки що...нічого , крім "вам что, жалко? чи "хочу і все".

• Подобається Подобається x 3
  2. iso

iso Well-Known Member

Пойняв. Це такий гумор у Вас:preved:

3. kjk

kjk Дуже важлива персона

Нє, з цього висновків ніяких, це двомовності не стосується ніяк

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А что вам - не понятно? Если хотите знать - в контексте темы - банкомат - прекрасная иллюстрация того, как должна быть организована языковая политика в нашем государстве. Гражданин - главная ценность нашего государства - надеюсь - этого доказывать не надо? И вот именно мне предлагается сделать выбор - каким именно языком будут со мной общаться. Мне. А не вместо меня. И я выбираю тот язык, который в данных конкретных обстоятельствах для меня более удобен. И все! Никаких скрытых подтекстов, никаких "на зло" или "вопреки". Никаких "тому, що державна" и "всі повинні"! У меня как у русскоязычного гражданина Украины - да и не только у меня,я думаю - украинский язык совершенно не вызывает идиосинкразии. Но выбор должен быть только и исключительно - за мной. И когда ТАКой выбор есть - как видите - число людей, выбирающих украинский язык увеличивается на меня и госпожу LunaOd! Попытайтесь понять ТАКую простую и несложную мысль. :)

5. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ага, посмотрел бы что бы Вы запели в любой другой стране, кроме Украины. В той же Латвии. Залопотали бы на латвийском сей момент, что бы остаться гражданином, представляющим "главную ценность для государства". :))
    Заодно бы и рассказали, что у Вас латвийский "совершенно не вызывает идиосинкразии".

• Подобається Подобається x 1
  6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Згоден на всі 100!

І якщо раптом Дальневосточнік чи інша російськомовна людина десь захоче обрати російську (неважливо за якими приводами), то в нього ТАКа можливість зобов'язана бути!
    А російська друга державна такі гарантії дає...

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

Чи як варіант боротися за свої права!..

Та і за Вашою логікою виходить, що російськомовний українець - чужий на своїй батьківщине.

7. Дальневосточник

Как изучите АРАБСКИЙ (второй государственный у вас!) в объеме знания мной украинского - будете строить предположения и давать советы. :)

• Подобається Подобається x 2
  8. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Интересно узнать у форумлян,которые проживают в США,а на каких языках там избирательные бюллетени ? В России в некоторых республиках до трёх доходило

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

За моєю логікою виходить, що російськомовний українець, якщо в ньому залишилось щось українське, має знати мову своїх предків, або принаймні вчити, а не хвалитися, що вона в нього "совершенно не вызывает идиосинкразии". Отаке!

Поздравляю, Вам несказанно повезло. Потому, что ни в каком другом государстве Вы бы одним русским не обошлись. Что до меня, то ничего удивительного - Израиль страна эмигрантов. И я полноценный его гражданин в соответствии с его законодательством. И язык еврейского государства знаю. А вот знаете ли Вы гражданин украинского государства "по праву рождения" украинский, так в этом ещё надо убедиться. Скорее всего на уровне остальных русскоязычных жителей славного города Луганска. Поэтому наверное и пишете большими буквами
    , а не
    :)))

10. kitana

kitana Banned

А спробуйте доказати :)

11. -Erebus-

Тоді мав би вивчати давньослов'янську.
    А у Львові варто ще і німецьку вивчити, і польську!
    Давайте жити сьогоднішнім днем!

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

Добре, хоч це визнаєте!

12. Дальневосточник

Специально для несосотоявшихся энкеведистов - требующих от всех (кроме себя. разумеется!) доказательств - я выкладывал на форуме скан с документа, подтверждающего мои знания. Если ТАК хотите доказательств - найдете. :)

Вот и я - о том-же. Требуя ото всех (кроме себя, любимого!) обязательного знания державного - оставляем себе право "знать или не знать". :)
    Как выучите государственный арабский, сдадите экзамены, получите оценку знаний - и выложите скан с этого документа - вот тогда и будете проповедовать, что и кому где надо знать. :)

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я власно не вас мав на увазі, але якщо маєте бажання то вчіть...

Я давно уже сужу о знаниях и умнении не по документам. И мне не требуется от Вас никаких доказательств:nea:: и так всё ясно.
    Я ни от кого ничего не требую, я излагаю свою точку зрения. Гражданин государства, считающий "себя, любимого" его "главной ценностью" должен знать его государственный язык, если он это государство уважает, конечно.
    Вы лично можете разговаривать, хоть на языке жестов. Поверьте мне всё равно. Тем более, что уголовная ответственнось за незнание государственного языка не предусмотрена.
    А в Израиле достаточно знать один государственный язык. Я выбрал иврит.:pardon:

Специально для состоявшихся бюрократов. Я буду проповедовать то, что считаю нужным с их согласия или без оного.:)))

14. -Erebus-

А держава зі свого боку повинна призначати державною мову, яка відповідає бажанням її громадян. ТАК є у Ізраїлі, чому ж Ви, шановний пане Клібєрнє, проти щоб ТАК же було і в Україні?

15. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Та вже з'ясовував тут, тут та ше в багатьох місцях, шановний пане Erebus. Перечитайте, якщо забули...:hi:
    А Ви мені з'ясуйте, чого це Ви громадянин Росії вивчили українську, яка там не державна, а деякі російськомовні українці в Україні, де вона державна не вчать?:dntknw:

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А що скажете на таке: МИ В УКРАЇНІ не бачимо жодної користі від додаткових витрат на дві державні мови, сучасний стан всіх (НЕ ПРОВОКАТОРІВ!) цілком задовольняє.

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

Як здогадуюся, Ви не є держслужбовцем. А були би - мусили би вивчити, так?

17. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Цілком підтримую. У нас тут все є, тільки другої державної, бачте, немає, і хоча російськомовні українці у переважній більшості навіть цього не відчувають,але все одно "даЙОш!"))

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Сказати відверто: ніколи не цікавився цим питанням. Напевне... Але й ніколи не чув, щоб виникали конфлікти з цього приводу. Араби не ставляться серйозно до цього. Легко переходять на іврит. Документація в державних установах, звичайно на двох мовах. Дорожні вказівники також. Напевне це повיязано з тим, що євреї майже не живуть з арабами разом. В місцях компактного мешкання арабів, а таких достатньо, на арабський усе на 80 відсотків. Я маю на увазі вивіски, рекламу тощо. Звичайно, якщо хтось з арабів захоче, йому забеспечать переклад без зайвих проблем. Взагалі відношення один до одного на побутовому равні у більшості випадків толєрантне. Засноване на принципі розумного співіснування. Ми використовуємо іх адвокатав та лікарі, вони наших, торгуємо... Навіть існують кримінальні утворення, де є араби та євреї. Отаке...:pardon:

19. Вот начало "увода" в "исторические права":
    А вот дешевенькая попытка затроллить тему, обозвав всех поголовно оппонентов, отнеся их какой-то маргинальной категории:
    А вот уже всех оппонентов - провокаторами:
    Современное положение (до этих пор) не совсем удовлетворяло даже плюсующую Вам пани LunaOd (региональный статус таки был ей зачем-то необходим). :)

20. -Erebus-

Головна теза у Ваших з'ясуваннях це то, що "Україна була колонією", але ТАК сказати про Україну (принаймні про всю) аж ніяк не можна. Південь і Схід були такими ж частинами України, як і інші губернії Імперії. І російська мова з'явилась там не за радянські часи.
    Російська мова вже є частиною України. ЇЇ історією і її нинішнім!

Фінансове питання дійсно єдиний (на мій погляд) вагомий аргумент проти Другої державної.
    Але все це можна вирішити за рахунок приватних інвестицій, не обов'язково пиляти держбюджет.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)