Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. dimalife

dimalife New Member

Точно также, как и в Донецке говори на любом языке.

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

У коммуняк - "Вашингтонский обком".
    У нацозабоченных "рука Кремля".
    Нацепили ярлычок - и думать - не надо.
    Тем более - что ничего внятного - противопоставить не можете.

• Подобається Подобається x 3
  3. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А у ностальгирующих за совком "свидомиты", "нацозабоченные", "бандеровцы"...:dntknw:

• Подобається Подобається x 6
  4. - представьте себе, для законодателя должно быть аргументом. В УК, например, есть огромное количество фактически неработающих статей. И не только из-за бездействия милиции в распространённых случаях, но и в результате профилактического действия этих статей (самого наличия) и редкого (слава Богу) сочетания различных отягчающих обстоятельств. Однако, отменять их только из-за этого глупо. Редкое преступление произойдёт - а окажется, что это и не преступление вовсе! Кстати, ссылаться на низкую статистику нарушений нет смысла по крайней мере до тех пор, пока нет формально самих нарушений (нет закона - нечего и нарушать).

5. Дальневосточник

Вот - кстати - еще один "ярлычек". Могу предложить вам ознакомиться с началом сей дискуссии - где пани Даяна весьма эмоционально негодовала об отсутствии украиноязычных газет\журналов\книг и пр. А при "клятих совках" печаталось на украинском языке много больше, чем при незалежності. Может - не следует вместе с грязной водой выплескивать и ребенка? От камлания "москали" "совки" "данєцкі'є" - книги не напечатаются. Надо работать - а вот с этим, как я вижу - проблема. Говорить - не мешки ворочать... :)

• Подобається Подобається x 4
  6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Аґа, мене теж прикро вразило це, коли я відвідав Львів! Бо дуже хотілось почитати якихсь цікавих українськомовних журналів про авто, спорт тощо, яких не знайти у Росії... І нічого... :sad:
    І здається мені, що якби була Російська Другою державною, то може хоч якийсь стимул був в "прихильників" одномовності робити нові цікаві часописи... і побільше! :)

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Було, було...
    Але папір був жорсткіший, ніж для "Правди"

8. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Да, просоветской макулатуры на украинском печатали предостаточно, но от этого она не становилась привлекательней.:pardon: Если её не считать то как раз выйдем на то, что печатается "при незалежності"...

• Подобається Подобається x 1
  9. Дальневосточник

• Подобається Подобається x 2
  10. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

11. -Erebus-

Пан проводив якесь дослідження? Чи знову просто ТАК ляпнув?

12. Дальневосточник

Именно ТАК. Скажем - в самый пик падения - на подходе к 90 году издавалось более 70 млн. экземпляров книг (а пик подъема - 74 год - 105 млн. экз).
    А в 2009 году - 27,5 млн. экз.
    Кстати - есть и ТАКое мнение -
    Вот "совки" - наклепали хороших книг - нечего издавать теперь... Разве что Ирину Карпу - да кто ее даром даже возьмет? :)

13. -Erebus-

Мені з сучасної Української літератури сподобалась Люко Дашвар - правда знайти її книги навіть у Львові було досить важко зі слів Іспанки, яка мені їх звідти висилала у Москву.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Її перший роман «Село не люди»
    Наступний роман «Молоко з кров'ю»
    Третій роман авторки «РАЙ. центр»
    Четвертий роман «Мати все»
    П'ятий роман авторки «Макар» стане першим у трилогії «Биті є».
    На початку березня 2012 року до всіх книгарень країни надійде у продаж довгоочікуване продовження трилогії Люко Дашвар «Биті Є» - другий роман «Макс».

15. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

16. -Erebus-

Читав всі чотирі і всі сподобались.
    Особливо запам'ятався момент, коли у романі «Молоко з кров'ю» Німця (прізвисько персонажа) випускає з психлікарні СБУшник завзятий борець за Незалежність України, якого туди він і посадив, як дисидента у советські роки, коли працював у КДБ! :)))

Останнє редагування: 24 лют 2012
  17. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

То есть фактически, принятие второго госа - превентивная мера, я правильно Вас поняла?

---------- Додано в 18:13 ---------- Попередній допис був написаний в 18:11 ----------

Качественной литературы на украинском достаточно...Другое дело - мало покупает народ печатную продукцию, издательства живут за счет детективов и дамских романов. Спроса нет, изданий меньше.

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Книга вообще перестаёт быть носителем информации. Увы...:dntknw:

19. -Erebus-

Я би сказав інакше: книга з паперу просто перейшла у FB2.

І це дуже гарно, бо знайти багато книг, які б хотілось прочитати, у тому числі і Україномовних, в Росії важко!

Не висилають чомусь в Українську бібліотеку Українські видавництва свою продукцію - шкода їм 100 гривень на посилку певно. Зате горло драти про "підтримку мови" завжди гаразди!

20. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Та ну...ГОрло деруть переважно про поддержку языка. Про підтримку мови як контраргумент)
    Хоч чесно кажу, крикуни завжди нічого не роблять, що ті, що інші...Розумним людям у російськомовних регіонах ніхто не заважає позитивно впливати на розвиток російської та української конкретними діями.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)