Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А насчет кумиров тут кто-то был прав. Дайте нации (пусть пока не единой) лидера, которому поверят, и эта нация объединится.
    Я помню Латвию конца 80-х. Все, кроме вовсе российских ортодоксов, выступили за ЛНФ. Революции неизбежно умирают, уступая место алчным прагматикам. С тех пор я не революционер. Просто верю тем, кто продаться не смог.
    Не там пишу...

Останнє редагування: 5 січ 2012
    • Подобається Подобається x 2
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

другое? гм ... я ответил на то что мова приближается к абракадабре Бруклинско-одесской, чем лучше лямпофезёловое , не знаю ....

• Подобається Подобається x 1
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

+1. Після цього об'єднана нація має не заспокоюватись і пильнувати за владою, ганяти негідників як шкідливих котів Це - з гіркого досвіду нашого всьогодення.

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

• Подобається Подобається x 4
  5. аксакал

6. LANA

LANA Well-Known Member

Скорее в минус - ибо говорит всем что они хотят слышать, а делает так как ей выгодно.

7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так "мовне питання" всі политики використають на свою користь - інакше нащо воно взагалі потрібно би було?

8. аксакал

"Письменник Сергій Жадан запевняє Радіо Свобода, що в розмові з ним мешканці Харкова дуже часто переходять на українську, бо ця мова для них не чужа."
    http://www.radiosvoboda.org/content/article/24449943.html

9. nurcan

nurcan Member

Що означає " російськомовний українець" :) ? А Україна збереже себе , як єдина держава, коли Ви зрозумієте, що державна мова одна у всіх країнах світу і назва її нічим не відрізняється від назви самої країни.

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

nurcan, Я не розумію, ви пропонуєте усіх російськомовних перестати вважати українцями, чи виселити їх за межі держави?

11. -Erebus-

Канадці не погодяться! ;)

---------- Додано в 18:15 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

...або і то, і інше! :)

12. sandrastoun

sandrastoun Well-Known Member

Всі українці, але я вважаю, що нема змісту взагалі на державному рівні зараз порушувати це питання, я згодна з європейцями, яки казали ще на початку того року, що не треба чипати.

У Європі забракували мовний проект влади
    22.01.11
    http://kobza.com.ua/content/view/3698/110/

Останнє редагування: 13 січ 2012
  13. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Українець ( громадянин України, який може бути українцем за національністю, але не обов"язково), який переважно спілкується та міркує російською мовою.
    Например, я.
    Нууу..."Хочу быть владычицей морскою,
    Чтобы жить мне в Окияне-море,
    Чтоб служила мне рыбка золотая
    И была б у меня на посылках."(с).:)

14. -Erebus-

У Європі певно не знають, що російська в україні це не просто "мова національної меншини"... вона більшеє

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вкотре переконуюсь, шо т.з "українська правда" - набрехливіший та найсмердючиший ресурс всього нету...

16. FourA

FourA Дуже важлива персона

Вышел на эту страницу, посмотрел споры о том, как повысить значение украинского языка...
    Прежде всего - могу напомнить - в советские времена не было конфликта между украинским и русским языком...Они вполне успешно мирно сосуществовали... И литературы на украинском при СССР издавалось больше, и больше было украинских фильмов....
    Могу сказать абсолютно действенный рецепт, как добиться уважения к украинскому языку и сделать так, чтобы его с охотой изучали...
    Надо всего лишь добиться процветания Украины... Чтобы в ней была развитая, успешная экономика, чтобы процветала культура... Чтобы выпускник вуза, получивший образование на украинском, мог найти хорошо оплачиваемую работу на Украине, а не искал бы работу за рубежом, где его знания украинского не нужны никому...
    Чтобы на Украине развивались высокие технологии, чтобы имелись, развивались и процветали научные школы...
    Чтобы в мире был хороший интерес к Украине, вызванный именно её достижениями....
    Вот тогда не нужно будет заставлять украинских учащихся изучать украинский язык, а певцов, музыкантов, работающих в шоу-бизнесе, заставлять выступать на украинском...
    Дело не в языке, вообще-то говоря...
    Дело в стране.

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

Может ли вызывать что-нибудь, кроме иронии, вот такие, к примеру, "переводы" на украинский?
    Если это шутка, то мне кажется, не слишком умная... Для украинского языка, полагаю, это идёт во вред....

Я вроде бы не жалуюсь на отсутствие чувства юмора...
    Только над кем тут смеются, господа?
    Над собой?
    Тогда, конечно, да!....

17. sandrastoun

sandrastoun Well-Known Member

18. FourA

FourA Дуже важлива персона

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

FourA, а Ви вмієте просто відповісти на питання: