Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Что-то не так. Таджик, живущий в Москве обязан знать русский. (причем в своих же интересах). Русский, живущий в Испании, худо-бедно, но по-испански через несколько месяцев заговорит. А когда начинаются действия и акции, вызывающие отторжение - мы имеем, что имеем. Простите, не в своё болото влез...

• Подобається Подобається x 1
  2. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

А от чи зобов'язан росіянин, живучий у Іспанії, знати Каталонську мову? :) Навіть не просто у Іспанії, а власно у Каталонії!

3. - москаль не обязан и не будет. "Привычный россиянин" из уважения выучит и будет со всеми, в т.ч. россиянами, в Каталонии исключительно по-каталонски, не? :)

• Подобається Подобається x 4
  4. iso

iso Well-Known Member

Одна з причин, чому Льв.форум переполовинився-ряд мудаків товаришів зтягають з інтернету писанину усяких мудаків і "взахлеб" цитують (за принципом - "а я всегда о ней думаю", і модератори себе прекрасно почувають в такому срачі.
    І дуже жаль. Хай не все гаразд було на форумі і раніше, але ЛФ мав своє львівське обличчя. а зараз опускається (медленно но верно) до нетівського ширвжитку

• Подобається Подобається x 2
  5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хто сказав?

Той срач не форум характеризує, він носіїв характеризує, завдяки носінню того срачу ми принаймі бачимо реальну картину - настроїв і думок.

Можна все заборонити - мови, цитати ітд. Але чи не будемо по тому як страуси - з головою в піску?

• Подобається Подобається x 5
  6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Напевно так... ;)

7.  
  8. iso

iso Well-Known Member

Це не один дописувач. Це тенденція

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Порадити Іsові перейти на каву? Там тихо і тепло, всі свої, як у рідній купі...
    Читаю їх іноді:
    :)))

• Подобається Подобається x 3
  10. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Позволите "стянутой из интернета" цитатой ответить?

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Именно! Я за почти 4 года пребывания на форуме не встретил ни разу - "я не понял, что вы там написали по-украински" и "я не зрозумів, шо ви написали російскою"...Это - и есть реальная картина двуязычия.А все остальное - от лукавого... :)

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Можна вважати це прихованой порадой, як відповідати тим, хто наполягає на російській мові? Дякую, але все одне жлобовато виходить.

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Можно считать это прямым советом - всем, кто требует чего-то от другого равного себе человека. Не важно - говорить по-русски или по-украински. И помнить об ответе. :)

14. iso

iso Well-Known Member

15. серега-очкарик

16. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Частина форуму перетворилась у пісочницю в яку кацапи та підкацапники стягують усе г**о з "ніабятних прасторов" рунету.
    Причім тут настрої ? Коли половина з тих тролів взагалі не проживають на теренах України.
    Лише за одну таку "копіпасту" на російському форумі
    юзера забанили б навічно якби у ній так само зневажливо велась мова про росіян.
    Модераторам я бачу на це мяко кажучи начхати. Нічого дивного якщо один з них тут тролить разом з "асвабадітелями" на купу.

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

Стягнуто з дружнього форуму:

«Со Шведами, в Финских областях, соседствуют Руссы Московиты, чья империя отсель простирается до Каспийского моря. Это племя рождено в рабстве, привыкло к ярму и не переносит свободы. Государя своего они почитают как Божество, посланное с неба, и отдают ему во власть свою жизнь и имущество; если он прикажет, они немедленно и добровольно готовы погибнуть. Они настолько неотесанны, что не могут подписать свое имя. Во всем громаднейшем Царстве нет ни одной Гимназии, где бы юность могла изучать науки. Однако, по приказу Государя, никому не позволено путешествовать за границу, дабы головы, задавленные варварским невежеством, не увлеклись духом свободы и не устремились бы к лучшей жизни».

Edonis Neuhusii «THEATRUM INGENII HUMANI, sive De cognoscenda hominum indole et secretis animi moribus». Liber I. Amstelodami, MDCXXXIII. p. 242 - 243
    Эдо Нойхуз. «Зрелище рода человеческого, или О познании людских свойств и тайных душевных качеств». Книга 1. Амстердам, 1633. C. 242

Здається нічого не змінилось за стільки часу :)))

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Бувалі пам"ятають, як мною був проведений експеримент на одному із відомих російських форумах. Відкрив гілку під назвою "Я не розумію російської мови". Дотепер не забанений... Спробуйте, але так, як це прийнато в цивілізованому суспільстві, без нахабства, матюків та сліпої ненависті...

18. AMCC

AMCC Well-Known Member

Эх... Ну что тут сказать? - остаётся повторить старика Конфуция:
    "Благородный человек предъявляет требования к себе, низкий человек предъявляет требования к другим."

PS это не к Нойхузу относится, ежели что... :pardon:

19. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

До чого тут назва вашого епічного топіку на російському форумі та українофобська маячня якогось недолугого кацапа.

Мені чомусь пригадалось лише старе російське(?) прислівя.
    "Нечего на зеркало пенять коли рожа кривая"

20. серега-очкарик

Можете ещё цитаткой побаловаться
    Не менее актуально.Порадуйте "дружественный форум"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)