Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

2. Moskva

Moskva Well-Known Member

Такого анекдоту не знаю. Але всякі дурниці с коханою Дружиною - дуже поважаю:)! А вийти з Форуму - це що, "радикальне рішення"? Ой, Боже, не смішіть...
    Тим більше, що Адміни пишуть, що 80 дописів тому я "ще був культурною людиною". А це - мій 82-й допис:))).
    І пан Полковник підтримує обома свома руками.
    Так що, підтверджую Адмінам, - прошу видалити звідси профіль "Moskva".

3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Нєнєнє, дружина ту ні до чого)) І жінка взагалі. Як і стосунки з нею. Анекдот...знайду чоловіка, який знає, попрошу розповісти, бо некомільфо)
    Вийти з форуму - це самостійне, доросле рішення. Отак КЛАЦ - і вийшов. Але ж слабкі ми...еххх...))
    Я виключно про себе!
    До речі, дякую за спілкування українською - зайвий приклад нашим "немогущим" вивчити мову співвітчизникам. У яких "проблема".

• Подобається Подобається x 3
  4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  5. Moskva

Moskva Well-Known Member

Нема за що, шановна Пані!:) :give_rose:. Я впевнений, що наші Народи обов'язково коли-небудь порозуміються. Незважаючи на всяких "Полковників" з Москви та "Чорнобильців" з Америки. Мені цього дуже б хотілося. Тим більше, що на побутовому рівні, - воно так і є. Політикани різноманітні тільки не можуть щось поділіти.:):give_rose:

6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Знаете, что на самом деле народы мирить не надо. Они всегда нормально сосуществовали. Не надо чудаков на букву «м», что думают что они поругались, их мирить надо, ибо начинает с того, что кто-то кого угнетал и кто-то там в обиде. И ничего общего нет.

7. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

• Подобається Подобається x 2
  8. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Коротко можна переказати лише художній твір, а науково-історичний потрібночитати повністю.Якщо виривати якісь факти чи висновки з контексту, то об"єктивність цих висновків може викликати неприйняття.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------

Ви теж Москвич. Ви зможете перейти на мову співбесідника?Чи будете себе виправдовувати принциповістю позиції?

9. Полковник

Полковник миється в бані

10. І.Павлович

Я незрозумів вибуху Вашого сміху. А про решту - у побуті я залишаюся російськомовним.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Вы знаете Серёга-Очкарик из каковских?

12. І.Павлович

Судячи з того, що він сам про себе написав - з Москви.
    Я небачу логіки в Ваших останніх дописах на тла мого допису про мову співбесідника. Поясніть. Може, Ви маєте на увазі те, що я спілкуюсь на цьому форумі українською ЗІ ВСІМА,у тому числі і з російськомовними?

13. - Вы даёте линк не в разделе "интересные линки", а к определённой дискуссии. Если Вы сами знаете, что хотите этим сказать - что мешает? Кого заинтересует - сходит и почитает все контексты. Ходить в дискуссионный клуб с табличкой-указателем на библиотеку в качестве аргумента - не лучший вариант :)

Там "про Московию" - что именно? Про историю возникновения и ареал/контингент употребления названия "Московия"? Или там "доказательства" того, что только так и не иначе следует (кому?) называть государство тогда/сейчас/всегда?

- чи не так? У Вас наверняка уважительные причины для этого (тренировка, принципы, мало ли), но коли Вы так поступаете - аргумент про переход на язык собеседника звучит неубедительно :)

14. І.Павлович

Лише на конкретний твір, навіть не на окрему книгу.
    Коли я заходив на РОСІЙСЬКІ форуми, я завжди дописував лише російською.

15. -
    - и что там о Московии? Кого тезис заинтересует, тот за доказательствами сходит по ссылке. :pardon:

16. І.Павлович

До Вас ніхто не жалівся.
    Форум - перш за все люди, що спілкуються. Поясню спеціально для Вас:саме з людей-форумчан (тих, хто хоче спілкуватися саме в цьому форматі) і складається форум.Отже, у чомусь Ви праві.
    Я лише пропоную Вам інформацію, володіючи якою можна продовжити цікаву бесіду.

17. - считайте, что я и остальные ей владеют. Продолжим! Что Вы сказать хотели о Московии? :)

- глубокая мысль. Особенно ценна для определения, кто есть тот собеседник, переход на язык которого по-Вашему означает культурность человека. Вы часто беседовали на исторических ветках этого форума с украиноязычными форумчанами?

18. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

От цими словами сказано все про цю дискусію. І нічого поганого в різних мовах немає. І людина - це не мова, якою вона розмовляє, а її внутрішній світ. А те, що вас "науськали" один на одного і ви розпалюєте це ще більше, говорить про те, що задумка вдалася. Яка різниця, якою мовою людина розмовляє??????? Чим більше знає - тим краще!

19. когда горит - видно, где гасить. Хуже, когда тлеет. В любом случае обсуждение - не разжигание. Если кому-то чтобы слово сказать нужно сначала довести себя до белого каления - это его индивидуальные особенности.

20. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Даруйте, але я написав Москва за фактичним місцем проживання.Принаймні, я так зрозумів правила оформлення облікового запису на форумах. Якщо фраза "звідки ви" має на увазі місце народження, то бажайте, :місто Дрогобич Львівській області УРСР. Досить?
    У спілкуванні зазвичай використовую російську мову, оскільки багатьох років не мав практики живого спілкування на українській мове.Якщо правила форуму матимуть на увазі обов'язкове використання тільки українською мовы, то немає проблем, підкорятимуся правилам

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)