Двомовність. 2-й раунд

Discussion in 'Мовне питання' started by Дальневосточник, Jun 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Погоджуюсь з усім наведеним.

• Подобається Подобається x 3
  2. Mahnovetc

Mahnovetc Well-Known Member

Дякую, пане Yarema

• Подобається Подобається x 1
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вам - как "новенькому" - повторю.
    Я первым минусы - не ставлю. Исключительно - в ответ - дабы поддержать вселенское равновесие. :)
    В вашем случае - вполне "есть, за что". Вот вы пишите -
    при этом допуская вполне хамские и неуважительные выводы против русскоговорящих. Кто - и скакого переляку решил - что граждане - кому-то должны? Кому? Вам лично? Далее - на мой взгляд - решить - нужен второй государственный - или нет - может только референдумом. Все остальное - досужая пустопорожняя болтовня. А по результатам можно будет говорить - является ли требование ввести

• Подобається Подобається x 4
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А з цього місця - детальніше, будь ласка! Мої діти вчились у Миколаєві, де треба було вимагати, щоби не звільняли від уроків української. А де саме Вас катували українськой?

5. Yarema

Громадяни, окрім прав, мають ще й обов'язки...Нє?;) А Ви намагаєтесь все гребти під себе...Не буде такого, не буде!

6. Mahnovetc

Дальнесхіднику, ви цитуйте хоча б не розриваючи речення, а то вихопили шматок без котексту.
    На жаль, дуже часто на Сході деякі громадяне України починають казати і навязувати таку точку зору, що не існує української мови і вони не повинні її вчити.
    Ось це і є хамство і абсурд. Нехай такі товарищі приїдуть в Чехію чи в Данію, чи в Америку і будуть розповідати, що вони не повинні вчити чужу мову, тому введіть другу державну.
    Якщо на всьому Сході позиція буде знаємо і поважаємо українську мову ( а не так, як одеський хамло-даішник, чи хамло-кваснюк і т.д.) , але хочемо офіційні документи оформлювати російською, то проблем не було б,
    якщо ми не будемо себе поважати і один одного -і Схід, і Захід, то ніхто в світі нас поважати не буде.
    Це де ж я таке демонструю? Коли кажу, що руськомовні громадяне Україхни мають знати українську, це є хамство? Якщо таку ж логіку застосувати до вас, то тоді і у вас знайдеться багато таких от "хамських" висловлювань.

• Подобається Подобається x 5
  7. Дальневосточник

Несомненно. Чем попусту задавать бессодержательные вопросы - привели бы эти самые "обязанности" знать державну. Где - и как эта обязанность установлена. Заодно это будет ответом и новенькому. :)
    Можете - смело на примере меня. Обычный гражданин Украины, коренной луганчанин. Ситемный администратор частной фирмы.
    Пишите - жду с нетерпением. :)

8. Mahnovetc

Неуважний ви, Далекосхідник, і не послідовний, ви ж не хочете, щоб робили вигляд, що не розуміють російську, так? Я погоджуюсь, нехай, але не треба робити вигляд, що громадяне України не розуміють українську. Так що ж ви замість того, щоб погодитись, починаєте доводити, що українську-то знати і не обов'язково(можливо така позиція і є хамство). Якщо так розмірковують, то тоді і виникає аналогічна реакція - знати російську тоді не обов'язково. Як ви до людей, так і люди до вас.
    Дальнесхіднику, дайте відповідь, от цікаво, особисто ви поважаєте українську мову, так чи ні?
    Якщо громадянам України треба доводити, що треба поважати свою державу і її символи, то ми так і залишемось задворками Європи. От чехи свою мову мало не з нуля відновили, і пишаються цим, рзмовляють чеською, в них немає баталій останні 20 років, давайте другу державну - російську чи німецьку.
    Ситуація взагалі анекдотична, коли іноземці починають дізнаватись про цю полеміку, вони просто не розуміють: як можна не знати мови своєї країни?
    Ну раніше не знав, так за 20 років можна вивчити раз і назавжди і проблем не буде.
    Якщо люди хочуть жити мирно - вони прислухаються один до одного, вивчили б українську і не було б проблем, а якою ви вдома розмовляєте - так це особиста справа кожного, хоч на ідіші, хоч на суахілі.

9. Yarema

Наша пєсня хороша - начінай сначала...Якщо такого обов'язку нема (як вважаєте Ви), то навіщо ж той лемент про другу державну? Користуйтеся тією, що і зараз користуєтесь і буде Вам щастя.;) Для чого ж тоді вимагати російську мову, якщо нею і зараз ніхто не заважає спілкуватись?о_О Аби напаскудити? Аби потроллити?: Не розумію...:sad:

10. Mahnovetc

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

---------- Додано в 11:19 ---------- Попередній допис був написаний в 11:16 ----------

12. Mahnovetc

Спробую довести без пафосу.
    Не тільки держава має зобовязання перед громадянином -освіта, лікарняний, путівки, пенсія, і т.д., але і громадянин має обовязки перед державою. На поверхні знаходяться обовязки матеріальні -сплатити податки, відслужити в армії, дотримуватись правопорядку, далі вже більш складні обовязки - моральні - не порушувати закон, не чинити злочинів, і ще більш складні - духовні, як на мене - любити і поважати свою державу і її символи.
    Чесно, для мене звучить дико, коли людині пояснювати треба, що любов до своєї Батьківщині, своєї країни і її символів є, в принципі, нормою. Крім Конституції є серце, і саме в серці кожної людини напевно і є любов до Батьківщини, так само як і любов до матері.
    В жодній конституції світу не написано, що треба любити своїх батьків, тоді за вашою логікою, якщо ви нікому нічого не винні, і як громадянин, не повинні знати українську мову, тобто не поважаєте українську мову, не ввжажаєте за потрібне її вивчити, не поважаєте державні символи і саму державу, тоді, якщо ви поза призивним віком і, не дай Боже, війна, вам так само треба буде пояснювати, що якщо війна -треба захищати свою країну - а ви скажете - а я нікому нічого не винний, де прописано законом, що я маю це робити.
    Цікаво, без образ, користуючись вашою логікою, якщо в законі чи Конституції не прописано, що треба любити і піклуватись про батьків, то цього також не треба робити? Особисто для мене любити і Батьківщину, і батьків - це має бути перш в сердці, а потім в законах і конституціях.

---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

13. Дальневосточник

Начинайте - откуда пожелаете. Только - без пустозвонства. Я предложил вам написать - о тех обязанностях гражданина, о которых вы талдычите без умолку. Как оказалось - нет их... Не растекайтесь мыслию по древу - просто напишите - "обязанности говорить по-украински - нет, но я очень хочу, чтобы была"... :)
    По крайней мере - ТАК будет честно.

А - кому вы все это сейчас рассказываете? Я - не вижу никого, кто бы написал что-то о неуважении к Родине - или с неуважением отнесся к символам государства, или к родителям. Не путайте Божий дар - с яичницей. :)
    Мы разговариваем о двуязычии. И считать, что любить свою Родину Украину - гражданин должен исключительно на украинском языке - лишь ваши фантазии. :)

14. Yarema

Такого ніхто і не стверджував...А двомовність реально існує, то що ще треба вельмишановному панові? Навіщо ж постійно мусолити висмоктану з пальця проблему другої державної мови? Бажаєте держ.екзамени двома мовами? І щоб незадовільна оцінка по одному закривала невдасі шлях до вищої освіти? Або щоб всі офіційні видання видавалися виключно двома мовами і без цього їх поширення було б неможливе? І щоб імпортуємі видання також були виклучно двомовними, бо інакше порушуються права громадян іншої мови? І щоб телепередачі проводились обома мовами і обов'язково часи поділялись порівну? Et cetera, et cetera. о_О Так я тільки за...Але не вийде, щоб російська мова була б у фаворі, не вийде...

15. Дальневосточник

Да как перестанут голословно утверждать некоторые дописувачi -

- говоря об украинском языке - ТАК и мне не о чем будет спорить... :)

• Подобається Подобається x 1
  16. Mahnovetc

Поздравляю батенька, соврамши :)
    Де це я вимагав розмови виключно на українській, та я, правда в іншій темі, казав про чудову статтю "Русскоязычные украинские националисты" - про товаришів з Донеччини і Луганщини, які і розмовлють російською, українську знають і НЕ ХОЧУТЬ другої державної російської.
    Та мені на вас смішно, як-то казали колись в Одесі, я вам і Шкоднику неодноразово писав, щзо якщо людина розмовляє російською, то це значить, що вона вважає себе росіянином або хоче рос.мову 2-ю державною. Що ж ви такий неуважний чи то забудькуватий :)
    Да я майже в усіх постах писав, що треба поважати всі мови.
    Ви мене втомили, явам про Фому - ви про Ярему, от ніби погодився спочатку з Дисбатей - який казав :не требе робити вигляд, що не розуміють російської, так і давайте бути послідовними: не треба на Сході робити вигляд, що не розуміють української.
    Що ж тут такого страшного в цій тезі, що ви так запекло сперечаєтесь, це ж нібито вода і на ваш млин, ви ж кажете, що на Луганщині ніхто не робить вигляду, що не розуміє українську ?
    То можете дати чітку відповідь, треба, щоб на Сході певні товариші припинили робити вигляд, що не розуміють українську, так чи ні?
    Так і закортіло для експерименту приїхати в Луганськ, і проходжаючи в вишиванці, запитати в перехожих українською, де, наприклад, пошта. То як, Дальнесхіднику, ви б мені відповіли :) чи зробили б вигляд, що не розумієте?
    Знов неправда, українська мова є одним з символів української держави, де особисто від вас повага до української мови, якщо ви кажете, а хто мене змусить вчити українську мову? Питання, якою ви розмовляєте в побуті, ПОВТОРЮЮ, тут не обговорюється. Тут розглядається питання того, що логічно і природно те, кожен громадянин України знатиме українську мову, а якщо він на півночі знатиме на додачу -білоруську, на півдні - татарську, на сході- російську, на заході -польську, так це лише плюс, проти цього ніхто і не виступає. Питання в тому, щоб чиновники чи громадяне України не робили вигляд, що не знають української і не бажають її вивчати. Знати все ж таки мають і в цьому нічого такого страшного не має. Та вивчіть раз і все, це ж не складно, не розумію в чому проблема.

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Класно, вашу потребу задовільність, а те, що чиїмсь там дітям буде складніше здавати іспити- та на це начхати, то ж не ваші діти. Через таку позицію : моя хата скраю, або "после меня хоть трава не расти " останні 20 якосб кволо держава розбудовується. Так я вас порадую, позиція така - поза страуса, як введуть такі от іспити 2 мовами, їх здавати потім вашим онукам, так що тоді і почнете нервувати.

Last edited: Jul 1, 2011
  17. Дальневосточник

Притягивание за уши языка - в символы государства - это исключительно ваша фантазия. Как ваша фантазия - строить псевдо-логическую цепочку
    давно я такой околесицы не читал! При чем тут - не знание языка - это не уважение языка - а это, в свою очередь - не уважение символов государства...Ваши "умозаключения" прекрасно обыграны в анекдоте - сами придумали, сами обиделись - сами негодуете...

• Подобається Подобається x 2
  18. Mahnovetc

а ви громадянин Японії?
    І знов не дали відповіді на мої питання, я ж їх жирно виділив :)
    Таке враження, без образ, що вам просто фізично боляче погодитись з людиною, яка розмовляє українською. Якщо ні, могли б помітити і ті тези в моїх попередніх постах, які взагалі-то відоповідають деяким вашим висловлюванням. Добре, я думав, ви чуєте співбесідника і хочете знайти спільну мову, а ви в кожному слові шукаєте грандіозну образу або неправду. Будь-ласка, тільки тоді це гра в одні ворота, коли вас всі мають зрозуміти, а ви зрозуміти когось іншого не повинні. Тоді не чекайте розуміння вашої позиції.

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

До речі, ви таки визнаєте свою неправоту, коли приписуєте мені ті слова, яких я не казав
    ,
    чи визнавати власні помилки не в ваших правилах?

19. Дальневосточник

Почему-же? Но ведь не я ставлю знак равенства между знать язык=уважать Родину, а вы. :)

С этого давайте и начнем. Вернемся в правовое поле. Прошу вас привести законные основания полагать, что незнание украинского языка украинским гражданином суть неуважение к украинскому языку и означают неуважение к государству и ее символам. Желательно - прямые цитаты из Законов.
    Чтобы прекратить раз и навсегда пустопорожнюю болтовню -
    Что до прочего -
    - именно. даже в беспростветные сталинские времена - во время ВОВ - вышедших в запас по возрасту - не призывали. Это для вас - новость? Читайте больше. :)
    Может для вас новость - но если вы не будете помогать в старости родителям - судом вас могут обязать платить им алименты. Это - еще одно открытие? :)

Специально для вас - раз "выделили". Вы полагаете - обращаясь ко мне с этими спичами - что я украинского языка не знаю? Тогда - странно, что вы пишете это по-украински! Видимо - понимаете, что знаю. Тогда - для чего вы все это написали? :)

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

P.S.
    Вас родители - культуре общения - учили? Или это в столице ТАК принято - панибратски общаться со старшими? Вы друзьям в песочнице ТАК говорите - "батенька" - а не мне.

• Подобається Подобається x 2
  20. Yarema

То якого ж біса Ви тут верещите про "государствєнний русскій"?!о_О Може Ваші онуки на Ваших очах украінізуються!?:sad: Ну тоді вже час алярмувати;)...

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Саме тому Ви і вимагаєте другу державну, бо дуже поважаєте українську мову? При тому, що російською володіють чи не 90% населення України? Забрехались Ви, шановний...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)