Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

[/COLOR]
    Моя работа - анализировать и выносить заключения. Оставьте за мною право делать сравнения, это объективно.
    Мне интересна правда.
    1. Львовяне ближе к Европе, чем среднестатистические россияне;
    2. Сервис лучше, чем в Петрозаводске, Мурманске или Вологде;
    3. У вас достаточно культуры, чтобы вас УВАЖАТЬ:
    4. Поразила религиозность, в том числе совсем юных.
    5. Недавняя "постсовдеповская" иностранка, равнодушная к Финке, всяким разным шведам и Эстонии, говорит,, а то загордитесь

• Подобається Подобається x 4
  2. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Я уже в другой теме уже писал что горе иметь свидомый разум. Вы даже пародию и сатиру не можете отличить. Именно японцев там тоже не просто так упомянули, так как есть стереотип о их грозном и устрашающем произношении для "нашего" слуха :)
    Бедный галичанин))
    Кстати ролик создатели таких "новостей" удалили, но он успел распространится. До этого был подобный трэш от них же о расширении Москвы, для создания самого худшего района что бы не спорить что хуже Бутово или Бирюлёво, не кто не обиделся я думаю, видимо потому что не такие многострадальные в отличии от вечно оккупированных.

• Подобається Подобається x 2
  3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Сознание - главная особенность человеческого разума, не стОит от него открещиваться:)

Да ладно, кто обиделся-то?) Все хихикают и дуростью из вежливости не называют:give_rose:

4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Хєхє :) Взагалі я про татарів говорил!

Просто тут ось яка оказія... гроші на розвиток сайту певно виділили з Москви, і за російськомовне оформлення сайту вони змушені були відзвітуватись, а за татарське - ні! Ось і не доробили! (ну це так - припущення!)

• Подобається Подобається x 1
  5. Luna

:))) Аніскілечки не маю сумнівів))) Підозрюю, що й нашим борцям за другу державну буде до ліхтарика сама мова. А це так - ШОБ БУЛО!))

• Подобається Подобається x 3
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Как субъективное мнение одного человека может стать объективным? И почему только за вами оставить право? :)

Останнє редагування: 21 жов 2011
  7. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Так і у нас у російської мови де-факто такий статус в кримській автономії...Там і розвивають...Але чомусь москалики верещать про другу державну в цілій Україні...:sad: Оборзєлі, нє?о_О

8. Чернобылец

Региональную надо де-юре тоже. Чтобы никто как вы не пришел В крым и не сказал, а чего у вас де-факто, не так как де-юре?

9. -Erebus-

Нє... Ситуації в вас і в нас різні, за межами Татарстану мова це поширена може ще у Башкірії і лише. В інших почути її можна рідко. У той же Москві українську частіше чую за татарську. А якщо в вас "у цілій країні" дійсно значна кількість громадян вважає рідною російську - то тому і йдуть такі розмови.

10. Gron

Gron тафгай

Мабудь зусиллями Паризьких дописувачів в неті досягли.
    Коли Далекосхідник та Ко розмірковують на цю тему, я їх не підтримую але розумію, та вважаю, що це їх право.
    Яке вам та іншим невстранцям до цього діло, хто вас питає?

11. -Erebus-

Оль-льо! Це ФОРУМ, місце де спілкуються - і я маю право сказати свою думку, якщо Вам вона не подобається існує ігнор - вносіть мене в той список! :)

12. Luna

Ну, допустим, пока никто не сказал. Не принимаем во внимание радикально настроенных товариСЧей с обеих сторон.
    Региональный статус - да. Но ведь требуют государственный. Не стесняясь мотивировать "нихачу украинский, мне некомильфо".

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:22 ----------

То не москалики верещать. То верещать недоумкуваті , які досі не зрозуміли, що Новороссіі немає, не буде і не треба.
    При чому, нещодавно дізналась, що серед тих верескунів є люди. народжені в україномовних регіонах. Це просто бандити, які заробляють на цьому гроші. Не більше.

13. Yarema

Нє, за часів Золотої Орди вона була поширена значно більше, як зараз російська...Але предки москалів чомусь не захотіли законсервувати таке становище...:))) От і українці не бажають консервації спадщини московської орди;)...
    Лише тому, що франкофонна меншина доклала свого часу величезних зусиль, щоб британські завойовники, врешті решт, погодились визнати в країні двомовність... А україномовні в Україні поки що складають хоч і незначну, але більшість, а тому і сподіваються, що з часом, покоління за поколінням, настане така ситуація, що подавляюча більшість тих, хто вважає себе українцем, буде україномовними...На права етнічних росіян користуватись і розвивати свою рідну мову ми не претендуємо...Той, хто цінує етнічну самобутність не може виступати за асиміляцію етнічних меншин...Нам би лише своє повернути...;)
    Так то воно так, але і з Москви підвискують, а дехто і гарчати починає:sad:...

14. Luna

Та їм байдуже, у Москві. Маю н аувазі звичайних людей. А ті, що гарчать - не було б наших пискунів, і ті б мовчали.

15. Yarema

А може навпаки? Наших заохочують з люб'янської псарні?;)

16. Luna

Ніхто нікого проти його бажання не "заохотить". Тим більша НАША проблема, що заохочуємось. В цьому питанні не дорікаю сусідам - діють у власних інтересах, ще раз повторюю - і нам не завадило б.

17. Чернобылец

Ну я не могу за них сказать. Только за себя. Но если уж привели такой пример, и это с вашей точки зрения не радикально радикально настроенные товариСЧи...
    Двуязычие хоть на региональном уровне не даст некоторым товарищам сказать ""нихачу руський, мне некомильфо"

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:40 ----------

18. Luna

:blush: Почему?
    Поймите вопрос правильно, я ""нихачу руський" в реале и не слышала, но интересно - каким образом статус от такого страхует?

19. Чернобылец

Это ИМХО вопрос конкуренции рабочей силы. Двуязычие реальное, а не мнимое даст возможность людям работать и во Львове и Донецке, не испытывая затруднений. Это если региональным языком станетде-юре в Донецке русский.

Понимаете, я веду отсчет от лучших. ПОнятно, что даже при преподавании одновеременно и русского и украинского и любого одного из них все равно не все будут их хорошо знать. Те кто не очень хорошо знают, не могут служить примером.

И правильны родители будут говорить детям "Учи и тот и тот"...И еще английский.

20. Yarema

90% (як мінімум) україномовних володіють російською мовою, але мають повне право нею не володіти, бо то мова сусідньої держави і, якщо вони не збираються пов'язувати з нею своє життя, вона їм не знадобиться...Для тих, хто вважає рідною російські мову, існують російські школи, класи і можливість навчання в Росії...Хіба є така можливість для україномовних ще десь поза межами України? Нема!...То всі, хто верещить за другу державну, чи навіть за регіональну там, де росіяни не складають більшості населення (в Україні такою є лише одна Кримська автономія), бажають поставити росіян в привілейоване становище навіть в порівнянні з титульною нацією, не дивлячись вже на інші нац.меншини... Чи не занадто, панове? Може досить тягнути ковдру на себе? Скромнішими треба бути і тоді до вас потягнуться...А поки що всі намагаються від вас втекти, так ви всіх дістали своїм нахабством, товарісчі москалики;)...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)