Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Тим не менш у совєтських школах викладали переважно саме Брітанський варіант англійського...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мікі

Мікі Well-Known Member

Бо "британський варіант", то літературна англійська, яку, до речі, і янкі блюдуть, та в жодному разі не видпихуються від неї. Вони, до речі, Шекспіра читають англійською без своїх американізмів... отак...

• Подобається Подобається x 6
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Именно по этой причине сегодня необходимо не абыяк учить русский язык.
    Всем.

4. Мікі

Мікі Well-Known Member

Ну, что касается меня, Вы же не станете возражать, что, как нерусский, я знаю ваш язык вполне прилично.

• Подобається Подобається x 9
  5. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

:)Зачем?
    Недовыученный английский - проблема тех, кому нужен английский. Уверена, что и русский будут учить те, кому нужно.
    Другой вопрос - те люди, для которых русский РОДНОЙ язык. Им действительно необходимо его знать...Согласитесь, верх невежества гнаться за иностранными и не знать своего, Полковник. В равной мере это касается и украинского языка:give_rose:

И ещё...не стоит путать понятия "учить язык" и "учиться НА языке". Что мешает гражданам Украины успешно осваивать русский, обучаясь на родном?

---------- Додано в 14:58 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

А, Полковник?))

• Подобається Подобається x 5
  6. -Erebus-

А якщо для деяких громадян рідна саме російська?

Ну то й хорошо! І Вам ж від цього тільки добре!

7. Мікі

Мікі Well-Known Member

Пусть Полковник сам про себя скажет.

Я скажу о себе. Учился восемь лет в чистой украинской школе. Жил в украиноязычной среде в маленьком городке Донецкой области. Сделал перевод в 9-й класс русской школы потому, что нужно было потом поступать в Вуз, который вёлся, как и все вузы, только на русском. Было трудновато сперва по физикам-математикам, но месяца через три-четыре всё освоил, хотя, в душе, спокойно думал: "и нахер бы мне эти проблемы упали"...:haha:

• Подобається Подобається x 3
  8. Luna

А що - якщо? Рідна - вивчайте та знайте.
    У меня особисто російська і є рідною.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

А я в русской...Но с хорошим уровнем преподавания украинского.

• Подобається Подобається x 7
  9. -Erebus-

А я в російській і українського в нас взагалі не було... :)

• Подобається Подобається x 6
  10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А якщо - болгарська? Грецька? Угорська?
    Що таке "рідна" - домашня? Хто забороняє?

А до випускників вимоги єдині - не володієш українською - не маєш права займати деякі посади. Не тільки голови виконкому, але й залізничного касира.
    Мої батьки, навчаючись у Туркменському медичному інституті, вивчали базовий курс туркменської, необхідної для спілкування лікаря з пацієнтом, складали серйозний іспит.
    Причому мама перевелася туди з київського біофаку і за рік засвоїла курс чужої мови. Нікому від цього нє поплохєло.

Останнє редагування: 18 жов 2011
  11. Мікі

Мікі Well-Known Member

Рад за Вас. Хотя, чесно сказать, сомневаюсь в хорошем преподавании украинского в русских школах. У меня в дома одни преподаватели, поэтому, в плане Донецка и области, знаю, про что говорю. Закончившие филфак, но выросшие среди не носителей мови, виокремлюють її, в кращому випадку, як залізяку серед іржі:haha:

12. Luna

Лучшее свидетельство качества преподавания - уровень знаний учеников. В этом вопросе скромничать не буду, я и мои одноклассники украинским языком владеем СВОБОДНО. И..да, я тоже рада за себя:give_rose:

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

:good:Вы молодец.

• Подобається Подобається x 8
  13. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

14. Luna

15. Bambook

Bambook Persona non grata

Те, що немає проблеми, не заважає пересварити людей завдяки створенню її видимості. Так само як відсутність обєктивних підстав для падіння курсу гривні не означає, що вона не впаде, якщо методично поширювати інформацію про те, що в країні криза і буде обвал валюти.
    У створенні ж видимості того, що проблема існує, ви дуже допомагаєте Ірині Фаріон. Робите одне і те ж, тільки заходите з різних боків.
    Навіщо?

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

А, і про освітні проблеми: вже є для них темка :)
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=948421#post948421

• Подобається Подобається x 5
  16. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Что до шановного Бамбука, то свидетельствую - великолепное знание русского вплоть до возможности тонко на нем глумиться.
    Нет у вас в стране языковой проблемы. Умный знает, неумный - бычит.
    Согласен, что и России касается.

17. Мікі

Мікі Well-Known Member

Звиняйте, шо вмєшуюсь. Не бачив жодного разу, щоби хтось тут "глумился" над русским. Навіть такі чесні націоналісти, як я.

18. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Вы слишком бегло прочитали. Не "над", а "на". Я комплимент сказал.

19. Полковник

Полковник миється в бані

Чувак написал "на нём", а не "над ним".
    Просекаете?
    Вполне поверю ленинградцу, но Бамбук надо мной в карме глумится исключительно на Мове.

20. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Я також...
    Даремно...Хто хтів навчатись, той навчався...Ледацюги і російської не знали...Принаймні в моєму класі;)...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)