Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

в селі нотаріус? сільський суд? сільська міліція? сільська армія? Маразм!

---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:44 ----------

тай дійсно: з ким тут дискутувати?

• Подобається Подобається x 2
  2. Fon

Fon whom how

закон про мови зводиться не до підтримки інтересів громадян україни, нацменшин, етносу. це ж грубий піар перед виборами. ви мабуть не памятаєте? всього навсього рік назад регіонали аж валили ту центральну тумбу, так хотіли узаконити російську мову. все це політичні ігри задля досягнення успіху.

якщо закон про мову буде прийнято, то готуйтесь до того, що у вашу кишеню досить нахабно і грубо залізуть, адже для введення цього закону в дію потрібні регіональні державні інститути з мов: російська, польська, татарська, грецька і румунська. відповідно - переклад усієї документації на регіональну мову, навчання в університеті і інституті на відповідній мові і так далі. це дуже великі гроші і знаючи нашу країну, знаю що проведено це буде через дупу.

отже, готуйтесь тоді до хаосу в регіонах, а особливо столиці. там же дай боже тих нацменшин.
    ви порівнюєте як усе мирно і спокійно проходить у західній європі чи сша. а ви знаєте що в сша є цру, фбр і національна безпека. вони виключають будь які спроби внутрішнього хаосуі різні між нацменшинами. не задумувались чому в сша за стільки років не було серйозних бунтів якихось мексиканців чи тих самих гордих індіанців? там усе чавиться в зародку. в європі те ж саме. люди культурні і освічені, вміють іти на компроміси. це у нас бедлам.

ви ніколи не спілкувались з іноземцями? я помітив одну цікаву річ. вони майже ніколи не вступають в суперечку, вони до вашої лінії розмови проводять свою паралель, мають свою відмінну думку, але не вбивають вас за це. а наша людина - це дитя анархії, на кожен аргумент у неї купа контрфактів, і буде кров з носа доказувати опоненту що він неправий, а може навіть і дибіл ))

отже, поки ми не навчимось знаходити компромісів, ми не будемо мати повагу тих західних старих держав.

3. redfox

redfox Well-Known Member

в селах нет нотариусов, судов, отделов милиции, людей, ведущих дела, банков и т.д.? тем более, я так думаю, речь идет не о городских образованиях, а о регионах, так что в масштабах региона такое использование двух языков вполне оправдано

4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Извините, не мог сдержать улыбку.
    Глянул на Вашу аватару и представил верху ник "Іспанка".
    :)

• Подобається Подобається x 1
  5. - а может и убийца, которыми Вы всех россиян, поляков, немцев и татар обозвали намедни.

6. redfox

redfox Well-Known Member

вот только что объявили по радио,что закон подписан и теперь в нескольких регионах русский язык имеет статус регионального

7. по "Юмор ФМ"? :)))
    Ещё подпись президента нужна. А потом - решения тех самых регионов.

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну давайте облишим регіон, район, село, чиєсь приватне подвір'я. Як може людина з села виконувати загальний військовий обов'язок перед своєю Батьківщиною, якщо вона не знає української мови?

9. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Пан Зеник тут пише, що не буде рішення регіонів - не захочуть вони!

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

У Совєтському Союзі виконали ж якось, і нічого - нормально виконали! ;)

• Подобається Подобається x 3
  10. zenyk

zenyk Well-Known Member

во брехня:facepalm:
    закон підписав тільки спікер. після нього має підписати Президент. Після цього Закон має набрати законну силу, в порядку передбаченому чинним законодавством. Після цього має відбутись втілення цього Закону: підрахунок 10% населення в регіоні (перепис населення провести) скликати місцеві ради, провести засідання, винести відповідні рішення, зареєструвати їх в юстиції, дочекатись набрання цього рішення законної сиили, а вже потім і тішитись.
    ....з тої пані такий знаток українського законодавства, як з мене військовий...

11. redfox

redfox Well-Known Member

так вроде как подписал...

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хворі? Не переймайтесь, Україну захистять і без Вас...

13. redfox

redfox Well-Known Member

поправлю, я юрист и как вы понимаете совсем не украинского)

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви? чи Невстранець?

15. redfox

redfox Well-Known Member

простите, как то уточнила - попутала я - спикер подписал, не президент, но, тем не менее...

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

так Ви ж сьогодні мене вчити поривались. Не знаючи? Чи приналежність до Росії Вам надає право незнаючи навчати?

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

До недавнього часу в мене це непогано виходило. І дотепер Україна тримає мене в резерві. А Вас?

18. -

• Подобається Подобається x 3
  19. redfox

redfox Well-Known Member

вот представьте себе, принципы права в странах с одной системой права одни и теже, я, со своим опытом и знаниями вполне могу позволить себе проконсультировать вас практически по любому вопросу права в принципе и с уточнением некоторых деталей - в частности, так что да, мое образование позволяет мне это делать, а вам, ваше похоже не позволяет прислушиваться к специалистам

---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

да да да, обязательно, исправляю

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

в мене давніше. Але і зараз готовий за Неньку Україну на смерть стояти!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)