Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

тобто автори закону брехуни? Це ж їх слова

2. redfox

redfox Well-Known Member

мне хватает того знания который я имею)
    а использовать - по мере необходимости, вот соберусь в гости к бабуле - обязательно с ней попытаюсь на украинском поговорить, а вот в москве как то не плезир, да и татарский, знаете ли не особенно горю желанием выучить

• Подобається Подобається x 2
  3. Papayans

Papayans Well-Known Member

Мамочка рОдная!!!!!Да где Вы такую ораву русскоязычных то наберете??????Где?????
    Что бы русифисировать,хотя бы Сыхов?????Это же сколь народу надо сюда послать,что бы Мих или Фон,заговорили российскою???????
    О чем речь шановный???В советские времена украинский язык сохранился,а щас то и тем болеее!!Все в Ваших руках,послушаейте советы одного бамбука и будет Вам счастье:

• Подобається Подобається x 5
  4. MARTINI

я не можу зрозуміти, до чого ви хилите

5. redfox

redfox Well-Known Member

да ладно... если вы на меня намекаете, то зря... или это, как говорится трудности перевода... и форум про двумовность - и мое мнение о том, что два языка это совсем е плохо - идет в разрез с целью темы? тогда это не тема о двумовности - это тема противников двумовности - разницу найдите сами

---------- Додано в 18:49 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

как говорят унас в следствии - слова к делу не пришьешь

• Подобається Подобається x 4
  6. MARTINI

питання було не до вас, а до Чітателя Обкома, який не може інструкцію прочитати українською

до вас (як громадянки Росії) питань нема, вам українська мова не потрібна

7. Papayans

Papayans Well-Known Member

Зачем же так строго то?А?Если нет необходимости,зачем себя переламывать через колено то?В угоду кому Вам?
    А вот если есть желание работать чиновником,вот тогда другое дело!!!

---------- Додано в 21:52 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

Вы любезный или забаньте меня,или прекратите свои гнусные обвинения и грязные инсинуации!!!
    http://www.forum.lvivport.com/showpost.php?p=1013303&postcount=56

• Подобається Подобається x 3
  8. MARTINI

ось! Ви хочете законодавчо закріпити шоб в Україні не було необхідності в українській мові.

А чому в угоду комусь? Чому не можна вивчити мову просто з поваги до країни, в якій живеш?

9. redfox

redfox Well-Known Member

я клоню к тому, что мне абсолютно непонятны ваши опасения и неприятие возможности принятия , извините за тавтологию, второго языка как такого

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

ну, конечно, и на том спасибо

• Подобається Подобається x 1
  10. MARTINI

ну ок, баню
    якщо ви забули пароль до свого старого акаунту, звертайтеся, щось придумаєм

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

ні, давайте для початку з"ясуємо, що ви мали на увазі, коли писали про національні свята?

11. redfox

redfox Well-Known Member

если вы в штаты поедите, который язык учить будете, или в бельгию?
    или может обратить внимание на то, что люди имеют право общаться на том языке, на котором им исторически удобно общаться?

---------- Додано в 19:03 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

давайте подумаем... например для татар, которые мусульмане, которые вроде как живут в крыму... поправьте если ошибаюсь, есть например курбан байран и т.д., вроде как отдельным гос праздником не являются... или являются?

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я ще маю декілька запасних балів до тринадцяти.

MARTINI, скажіть загалу, яким із своїх привілей та винятковостей Ви скористались, забанивши пана Papayans?
    Відмазка про вінсампросив не канає, бо в реченні присутня логічна функція АБО.

13. MARTINI

яку треба буде, таку і вивчу
    але я явно не буду вимагати запровадження в сша чи бельгії державної української мови

14. Fon

Fon whom how

усе завязано на історії. росіянин завжди був загарбник і убивця. поляк також був загарбник і убивця, як і австріяк і німець і монголо-татарин. але росіянин був таким останні... ну дуже багато років. тому й виникає така проблема - будемо гризтись завжди. і діти наші будуть нами навчені не любити одне одного.
    я ж кажу, усе може звестись до громадянської війни.

і як ви не розумієте усі російськомовні - українці, нам начхати чи розбираєте ви інструкцію не на російській мові, чи святкуєте ви російських свят, чи документи у банку вам незрозумілі українською - це НАША ЗЕМЛЯ, ми тут ставимо свої правила. а те що на декілька років владу узурпували нечемні багатії, то це питання вирішиться уже через декілька місяців. а тоді, тих хто хотів регіональні мови будуть питати - ти хочеш позбутись громадянства україни? ось - здай екзамен з української мови і літератури. як приклад латвія, литва. росіяни там також крові попили, тепер усі хто проти автоматично стали негромадянами цієї країни і мають відповідний паспорт - негромадянин.
    схоже настав час проводити щось схоже і в україні. але потрібен референдум, мабуть?

15. MARTINI

до чого тут привілеї? В правилах є пункт, який забороняє реєструвати більше одного акаунта. Він там вже є років 5 напевно. Для вас це новина? Ну але дякую, що вистачило розуму хоч про титульну націю не згадувати :)

16. Fon

Fon whom how

17. VasMT

Важкувато буде запровадити те, чого не існує. В Бельгії і США немає державних мов, бистизнали...

18. MARTINI

хм. Це, взагалі-то, цікава тема. Загалом, я не помічав щоб українські мусульмани скаржилися на насильницьку українізацію, чи на заборони святкувати свої свята. Мабуть вони вільно святкують, все як Коран пише.

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

та я то знаю, але в Україні ж теж нема державної російської мови, а ви вимагаєте запровадити. Як можна запровадити те, чого не існує?

19. VasMT

Я не вимагаю. І позиція моя незмінна. Офіційна мова - українська, державна - українська, регіональна - на вибір громади. (Кінець цитати)

20. MARTINI

та якої нафік громади? Ми з вами дорослі розумні люди, тож давайте називати речі своїми іменами - росіяни не хочуть знати української мови, тому вимагають зробити російську регіональною/офіційною/державною мовою в Україні. Як це назвати - не має значення, оскільки мета одна - не знати і не використовувати українську

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)