Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Наперед погоджуюсь із черговою карточкою та п"ятьма балами штрафу, котрими Ви маєте право мене покарати за обговорення модерації, перехід на особистості та офтоп.
    В мене питання: - а самого себе Ви маєте право забанити, або хоча б оштрафувати? І як це відбувається, коли Ви, як шеріф форуму, бачите порушення Правил пересічним форумцем MARTINI, котрий наділений своїми переконаннями, сповнений людських емоцій і слабкостей? А якщо не караєте, то чому? Це має якесь логічне пояснення чи базується виключно на Вашій винятковості як представника адміністрації форуму, титульної нації та носія єдиновірної національної ідеї та високої моральності?

• Подобається Подобається x 7
  2. Papayans

Papayans Well-Known Member

Ну и к чему тот пафос и краснобайство?Если в Россию приедут пять миллионов украинцев и осядут компактно в определенной местности,получив гражданство будут иметь полно право требовать регионального языка.
    В Москве столько разговоров было об открытии украинской школы,что бывший мер сказал на одном из собраний:вот вам листок напишите фамилии и завтра вам будет школа.НИКТО не написал заявление!НИКТО!
    Так ,что не пишите про Россию того,что не знаете.
    Не тащите за уши тезис о "по наехали тут" люди в Луганске,Донецке,Крыму жили испокон веков и в праве требовать на ряду с державной региональную мову!

• Подобається Подобається x 5
  3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

я так думаю, боялись....репресій в сучасному вигляді.....

4. Papayans

Ну не все же такие трусы.
    Почему то в Башкортостане есть украинские школы и никто там репрессирует.
    Много воскресных украинских школ и в других городах.
    А вот в Москве почему то боятся.Хотя татары,армяни,грузины не боятся!

• Подобається Подобається x 3
  5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Згоден, є конфлікт інтересів, але нічого не вдієш, така моя доля :) Я намагаюся балансувати, не застосовувати адмінресурс там, де активно дискутую сам, і модераторам те саме кажу. Якщо не всюди той баланс вдається зберігати, то в тому, безперечно, моя провина перед вами як адміністратора перед користувачем. Вибачайте. Але я не можу постійно фільтрувати базар, іноді мені хочеться відірватися як вам з Чітатєлєм :)

В той період, коли я на ЛФ був малоактивним, я також зі сторони все був мудрий, читав нотації модераторам, особливо Вікторові, про толерантність, право кожного на свою точку зору, про цінність кожного користувача для форуму ітд ітп. Дотолерувався до того, що ЛФ одні називають антиукраїнським форумом, інші, от як ви, скажімо, інкримінуєте мені мою прихильність до "нацюків" та упередженість до таких як Ви. І одні і інші собі створювали свої форуми і варилися там у власних соках. Так було все, і мабуть так буде все, мусимо з тим фактом жити.

Вам, безперечно, в тому плані простіше, пане Василю. Ріж собі "правду-матку" вперемішку з епітетами, та уповай на ліберальність адміністрації :)

А ваші брєдні про титульну націю, з вашого дозволу, я лишу без коментарів, бо це вже зовсім офтоп :)

• Подобається Подобається x 10
  6. VasMT

Достойна відповідь.

• Подобається Подобається x 4
  7. MARTINI

ну, я радий, що вам сподобалось, я теж побіг. До завтра :)

• Подобається Подобається x 2
  8. kym

kym Well-Known Member

Так само в Україні....якщо пять міліонів росіян компактно зберуться в одному місці і оголосять себе російською нацменьшиною то згідно конституції і існуючого закону про мови будуть мати право на свою регіональну мову.
    Ви можете пояснити мені чому в Україні є зареєстровані польські ,угорські, грецькі, гагаузькі, і всякі інші нацменьшини з різних країв....... а російської немає..?????

• Подобається Подобається x 1
  9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А нічого іншого не залишається: закон про мови проходить
    http://tsn.ua/politika/rada-vidmovilas-skasuvati-movniy-zakonoproekt-kolesnichenka-kivalova.html
    Допустили банду до влади у 2010-му, то "маємо те що маємо".

10. Papayans

А зачем регистрироватся?Их и так видно,что в Крыму,ЛУганске,Днепропетровске русскоязычных большинство.Захотят облрады применить новый Закон,применят и баста.Все должно решатся на местах,не в ущерб основной державной политике.
    Классика.Как Вы это не поймете?

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

Да ради бога,не покупайте ничего.Вам хватит и китайского и туретского,польского.

11. kym

kym Well-Known Member

Що значить видно.... і кому видно. З кремля видно одно а з Києва видно друге. І не путайте російськомовних українців з українськими росіянами - це дві зовсіх різних категорії громадян України

12. VasMT

Невже? І чим вони відрізняються? Одних можна давити на дорогах і відстрілювати на полюваннях? Скільки іще КАТЕГОРІЙ громадян України Ви визначили?

13. Papayans

Согласен.А вот в облрадах виднее третье.Вот пусть и на местах в облрадах и решают.Это есть самоуправление на местах.О чем трындят и левые и правые и серобуромалиновые на всех углах!
    Хоть в поселковых советах,токо не в ущерб державы и за собственные средства.

Останнє редагування: 30 лип 2012
  14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А уж из Львова явно что-то третье. Что в Крыму, Луганске или Днепропертовске - меньшенство русскоязычных?

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

З тим статусом російської мови точно таке саме, як з гомосексуалістами: "ми тоже громадяни!...", "ми тоже маєм право!...", "ми платим податки!...." "ми голосували за цю країну!....", "ми не другий сорт!...", "хай кожен сам вирішує яким йому бути!...", "нас - половина населення!...." ...
    от тільки замість гомосексуалістів - російські фашисти, а замість гомофобів - українці....

...так дивись і до узаконення одностатевих шлюбів недалеко ...

16. - а вместо нормальных людей кто?

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я с русской речью так повязан,
    любя её ручьи и реки,
    что я по трём порою фразам
    судить могу о человеке.

И.Губерман

18. VasMT

Те, що нацики - підерасти, жодного сумніву. А от твердження що тільки українці гомофоби і всі гомофоби українці, невірне.

• Подобається Подобається x 6
  19. MARTINI

я ж просив, уточнюйте, російські нацики - підерасти

20. - может, там должно было быть "замість гомофобів - українськi"?...
    Там у этих хомонациков черт ногу сломит, кто кому "латентный", кто кому "праативный".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)