Двомовність. 2-й раунд

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Дальневосточник, 10 чер 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

3. MARTINI

4. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

Лише забули уточнити на якій мові таджик чи грузин вивчав твори Шевченка. Франка. За Гоголя думаю не потрібно уточнювати ? :)))

5. Papayans

Papayans Well-Known Member

Там конкретный этаж был.
    Опять мимо.

6. MARTINI

та харош прикидатись

Читател Обкома - це ж БРЕНД!

А шо таке папаянс? :bad:

• Подобається Подобається x 3
  7. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

МАРТІНІ, чому гадати? Перевір ір адресу та й годі...

8. MARTINI

а я і не гадаю :)

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Вас пожалеть? :empathy:
    Да, украинский я знаю намного лучше Вас, да и русский не хуже.:pardon:
    Не, с нервами у меня всё ок и пить такую гадость мне ни к чему. Вот 100 горилочки под "вареники із смаженою цибулею" это можно.:good:

У Украины достаточно своего опыта в языковых вопросах. А Вы и можете дальше строить воздушные замки.:mocking:

• Подобається Подобається x 4
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

На сале и со шкварками?

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось тепер таки повірив, що Василь має українські корені. На відміну від Дальнєвасточніка і інших москалів. Бо тим давай калбасу. За цей продукт і маму рідну заріжуть, і навіть гірше, па українскі загаварят.:mocking:
    А Василю таки сальця подавай...:)

• Подобається Подобається x 1
  12. VasMT

І не просто сальця, а сальця поліського...

13. Дальневосточник

Воздушные замки, шановний, строят те, кому типа "пече за Украiну" как можно дальше от ее самой.
    А мы сами решим - что нам подходит, а что - нет. :)

Вижу, мистер, вы решили обвинить Тараса Григоровича в невежестве? Он - не знает украинцев - а вы знаете?
    Почитайте еще раз цитату - которую я привел - а лучше - полностью. Тогда перестанете писать бздури. :)

• Подобається Подобається x 5
  14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

От я і кажу: починамо з себе: не купуймо НІЧОГО російськомовного. Тоді хто захоче продати, видаватиме українською.

---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ----------

Про протекціонізм щодо французької - невже не чули? Добре, нехай як у Франції буде ;)

15. VasMT

Ні... А що там такого, що варто було би перейняти?

16. Дальневосточник

Квоты на французскую музыку в эфире.Просто пан Аксакал не в курсе. У нас требования повыше. :)
    Хотя - для него видимо "Братья Карамазовы" или "Грин Грей" - не украинская музыка... :)))

• Подобається Подобається x 5
  17. VasMT

Понимаете, я когда-то уже разбирался с этим вопросом. И тыкал одного рьяного борца во французское языковое законодательство. Но ведь легче повторять лозунги и речевки а-ля йулясказяля(читай вранье), нежели вникнуть в суть. Отсюда и мой вопрос Аксакалу.

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Вы это кто?:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  19. Real

Real Well-Known Member

НЕ Педры, наверное :pardon:

20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вряд ли
    "Кожен четвертий українець не читає книжок, - такі результати цьогорічних досліджень компанії GfK Ukraine. Для 73% населення книга не входить у сферу зацікавлень. Серед причин того, чому українці не читають, експерти вказують на наслідки "лихих 90-х", старіння бібліотечних фондів і відсутність моди бути освіченим.

За даними фахівців, зараз щодня чи майже увесь тиждень читає трохи більше 15% українців, 19% - беруть до рук книгу раз на місяць.

"Саме у молодих українців гасне інтерес до книг. Якщо у 2009-у році серед тих, хто щодня відкривав книгу, був 31% людей до 30-и років, то у 2011-у році показник впав до 26%. Натомість люди почали більше уваги приділяти інтернету і комп'ютерам", - зауважують дослідники.
    http://gazeta.ua/articles/dovidka/_73-ukrajinciv-ne-chitayut-knig-najbilsh-nachitani-shvedi/447597

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)